Milyen a jó anya? Mit kell tenni azért, hogy valakire azt lehessen mondani, hogy jó anya?
Dehogynem mutatott példát. Negatívat. Nem szabad olyannak lenned, mint ő.
Bár Csernus Imréről sokaknak megvan a maga véleménye, de írt egy könyvet a gyereknevelésről, talán segíthet. Egyéb "szakirodalom" is van hozzá. Én olvasom, és úgy vélem igaza van.
Hát ezt igy nehéz megfogalmazni.
Az én szememben az a jó anya aki a gyereke érdekeit nézi,ha kell engedékeny de ha kell legyen benne szigor is.
Az én anyám ilyen,szeretnék én is ilyen lenni,már látom hogy nehéz,pedig még csak kicsi a lányom.
A jó anya nem bánik a gyerekével úgy, mint a féltett kincsével! Egy jó anya partnere a gyerekének, aki azért felsőbb rendű, parancsolhat, de ezzel nem él vissza folytonos parancsolgatással (persze nem kisgyerekeknél, hanem nagyobbaknál, a kicsik életét nyilván te irányítod)
A jó anya nem félti agyon a gyerekét! Nem sterilizál mindent, hagyja, h a gyerek bicózzon, úszon, fára másszon, fejjel lefelé lógjon a mászókán- v a gyerek életképtelen, béna és szerencsétlen lesz!
A jó anya feltétel nélkül szereti a gyerekét, elvárásait pl. tanulmányok, gyereke értelmi...stb. képességeihez igazítja. A jó anya nem telepszik rá a gyerekére, de nem is engedi szabadjára teljesen. A jó anya amíg a gyerekei kicsik sokat mesél, amikor nagyok sokat beszélget velük. A jó anyának bármit el lehet mondani, bármilyen problémát- pl. anya lehet h terhes vagyok, meleg vagyok, bajban vagyok, anélkül h elítélné a gyerekét, és biztosnak kell lennie annak, h a jó anya SEGÍT és nem pl kitagad.
A jó anya nemcsak anya, de barát is.
A jó anya az én anyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!