Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaz az, hogy a határozatlan...

Igaz az, hogy a határozatlan embereknek van mindenféle ésszerűtlen háziállata?

Figyelt kérdés
Azért ide írtam ki, mert kimondottan a családi, párkapcsolati téren való határozatlanságra gondolok. A kérdést pedig az ihlette, hogy egy ismerős mondta, hogy az olyan ember, akinek ezerfajta állata van, akvárium, hüllő, kisrágcsáló, madár, kutya, macska stb, az túl azon, hogy persze egy tiszteletre méltó dolog ennyi lényről gondoskodni, de ez azt is jelenti, hogy az ilyen ember az, aki sosem tudja még magáról sem, hogy mit akar.
2011. aug. 12. 12:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

kedves 13:16!

hidd el van olyan állat iránt érzet szeretet, mikor családtagként szereted például a kutyád! ezzel nem azt akarom mondani, hogy jobban anyukádnál vagy testvérednél! nem hiába mondják, hogy vannak olyan aljas emberek, akiknél még a kutyám is többet ér! általában a családtagok normális esetben nem ide tartoznak..

nálunk a kutyánk halála (aki végig kísért ovis koromtól felnőtté válásomig) sokkal jobban megviselte a családomat, mint a dédim halála (aki 200 kilométerre lakott tőlünk, és évente 4-5ször láttam). persze ember és állat nem összehasonlítható. de az érzéseid akkor is vannak. olyan kutyánk volt, aki tűrte mikor ovisok voltunk, hogy rajta feküdjünk, húzta télen a szánkót, ha sírtam felnyalta a könnyeim! nagyon szerettem, szeretem mai napig :(

2011. aug. 12. 13:26
 12/19 anonim ***** válasza:
Ne haragudjatok,én még olyat nem láttam nem hallottam hogy valakinek szeretö családja van gyermekei,minden rendben az életével,és állatkákkal rakja körül magát!? Nem is lenne rá ideje,ugyanis a kisállatokért felelösséget kell vállalni,gondozni,takarítani kell öket!Tehát ebböl következöen ha valakinek "sok" állatkája van az vagy szeretethiányban vagy valami traumában szenved és a kisállatok szeretetével próbálja ezt pótolni! Ugyanis olyat sem hallottam hogy a kisállat visszaszólt volna hogy hagyjál már de útállak,ök csak hálásak.és szeretetet adnak,,,ezért!
2011. aug. 12. 13:28
 13/19 anonim ***** válasza:

szokták mondani, hogy állat nélkül lehet élni, de nem érdemes! nekünk elég szeretetközpontú nagy családunk van!

világ életben volt kutyánk, házban perzsacicánk is van most! szerintem az állatok a családot is összehozzák, a közös játék stb. szeretetmegnyilvánulási forma! nem hinném, hogy kizárja egyik a másikat, sőt nagyon is erősíti sztem!

persze ehhez kell egy állatszerető hajlam, amit már kiskorában el tud tanulni a gyerek! (nem beszélve, hogy egy kisgyereknek ez mennyi mindent megtanít például tolerancia nem okozunk neki fájdalmat)

általában azok ilyen elutasítóak az állatokkal szemben, akiknek a szüleik az állat iránti szeretetet nem "tanították" meg, vagy valami rossz tapasztalata van (például megharapta egy kutya)

2011. aug. 12. 13:33
 14/19 anonim ***** válasza:
13.28 vagyok újra...már volt cicám,kutyám 3 is,hörcsögeim,12 mert fiadzott és mindent felneveltük,,,halacskáim,teknösöm,tengerimalacom,nyulam,,,,,persze mindezek idökülönbséggel,és külön -külön! Nagyon szeretem a kisállatokat,ezért ugy gondolom hogy nagy felelösség tartani öket gondjukat viselni,ami nem mehet rá a családom ra fordítottfelelösség rovására!!!!Egy kisállat,maximum kettö ok! Itt a kérdés az hogy ha valaki állatokkal körülveszi magát!!! Na az nem normális,és én erre válaszoltam! Szeretem az állatokat,normális határokon belül!
2011. aug. 12. 13:40
 15/19 anonim ***** válasza:

13:28-as:

"Ne haragudjatok,én még olyat nem láttam nem hallottam hogy valakinek szeretö családja van gyermekei,minden rendben az életével,és állatkákkal rakja körül magát!? Nem is lenne rá ideje,ugyanis a kisállatokért felelösséget kell vállalni,gondozni,takarítani kell öket!Tehát ebböl következöen ha valakinek "sok" állatkája van az vagy szeretethiányban vagy valami traumában szenved és a kisállatok szeretetével próbálja ezt pótolni! "

Ez egyáltalán nem igaz, a mi családunk igencsak összetartó, szeretteljes, és ettöl függetlenül van több papagájunk, teknösök, akváriumok, cicák, és jut rá idö, pedi négy gyereket neveltünk fel. Az állatok ellátása a gyereknevelés része, igy már pici koruk óta megtanulták, hogy az elölényeket nem bántjuk, nem kinozzuk, hanem FELELÖSÉGTELJESEN állnuk hozzájuk. Az állatok szeretete független a családtagok egymás iránt érzett szeretetétöl, de az általános emberi értékek iránit fogékonyságot fokozza. Aki ilyet ir, az még nem tartott állatokat, és fogalma sincs, hogy az nem napi 24 órás elfoglaltság, legalább is ami a kötelezö ápolási munkákat illeti. Az egész CSAK szervezés kérdése, és akkor sokkal kevesebb idövel is ki lehet jönni úgy, hogy senki sem rövidül meg, sem a család, sem az állatok. (És hogy még rátehyek egy lapáttal: mindezek mellett naponta fözök úgy, hogy SEMMILYEN félkész terméket nem használok, még füszerkeverékeket sem, mindent nyers alapanyagokból saját magam készitek el.)

2011. aug. 12. 13:42
 16/19 anonim ***** válasza:

nekem ez a mondatod ütötte meg a fülemet:

Ne haragudjatok,én még olyat nem láttam nem hallottam hogy valakinek szeretö családja van gyermekei,minden rendben az életével,és állatkákkal rakja körül magát!?

erre én családom egy nagyon jó ellenpélda! persze ezekhez a dolgokhoz kell más is (pl: elegendő pénz, idő, megfelelő hely az állatok számára). én érzelmileg úgy gondolom simán össze lehet hozni a sok állatot a nagy családdal. sőt nagyon hasznos a gyerek személyiségfejlődésében!

2011. aug. 12. 13:45
 17/19 anonim ***** válasza:

imádok az állatokat

mióta az eszem tudom sok féle volt

szeretek róluk gondoskodni, mindig itt vannak nekem

sokszor voltam szomorú nagyon, pl szakítás miatt

akkor csak velük akartam lenni

20L

2011. aug. 12. 13:45
 18/19 anonim ***** válasza:

ma 13:28

Akkor nagy kevés ember ismerhetsz, vagy nagyon szerencsétlenekkel veszed magad körül. Ez csak időbeosztás kérdése. Szinte minden ismerősömnek sok állata van és mindnek családja is, szeretettel neveli a gyerekeit, gondoskodik róluk, a gyerekek is imádják a szülőket. Barátaik vannak, eljárnak társaságba, ugyanakkor van kutya, macska, hörcsög, aranyhal, sőt még van ahol csirke, meg mindenféle haszonállat is.

A gondozásukba a gyerekek is szívesen besegítenek, ez még segít is neki, hogy megtanulják, mi a felelősség.

A mi családunk is ilyen, nem is tudtuk volna elképzelni az életet állatkák nélkül és mindig tudtunk róluk rendesen gondoskodni úgy, hogy időnk is volt egymásra.

2011. aug. 12. 13:47
 19/19 anonim ***** válasza:

én inkább bohókás, szeleburdi embernek/családnak tartom azt, akinek sok állata van. ez nem feltétlenül jelent határozatlanságot.

inkább azt, h nem görcsölnek minden vackon, élnek ahogy jól esik.

2011. aug. 12. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!