Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Írnának olyanok akinek van...

Írnának olyanok akinek van gyereke, de már terhesség elött se volt sok pénze? Anyagilag mennyire nehéz normálisan felnevelni egy gyereket. Mennyit változik az élet?

Figyelt kérdés

Szeretnék gyereket és egyre inkább úgy érzem, hogy erre van szükségem, hogy csak így van értelme az életnek,de nem tudom mennyit változna az életem(anyagilag).Alapból nem akarnám nagyon elkényeztetni, szóval inkább közös programokat szerveznék, mint hgy minden héten/hónapban kapjon valami ajándékot.Ruhákra nem kellene nagyon költenem, mert van már gyerek a családba(max ha más nemű lesz).

Illetve most fogok fősulira menni és nem tudom még hogy így megéri e bevállalni,de ha jól megnézem sok olyan nőt ismerek akik fősuli mellett vállaltak gyereket.Aki egyedül neveli hogyan jön ki anyagilag.Én mindig úgy tervezek, hogy a legrosszabra is godnolok, most van párom,de gondolnom kell arra is,hogy mi van ha nem leszünk együtt örökre.

2011. aug. 12. 12:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ebből úgy érződik hogy csak vigasztalódásként akarsz gyereket. Nem tudom mennyi idős vagy, de ha fősulira mész, akkor gondolom nem 30 éves. Várj vele, fejezd be a fősulit, találd meg a tökéletes párt, legyen biztos anyagi háttér, és akkor vállalj gyereket. Neked sem lenne jobb, ha csak épp hogy pelenkát tudnál venni.
2011. aug. 12. 12:49
 12/19 anonim ***** válasza:
81%
Egyébként mennyi idős vagy, kérdező?
2011. aug. 12. 12:50
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lehetsz ilyen felelőtlen, hogy egyáltalán ilyen helyzetben ezen mérlegelsz? Te is az állam segítségére vársz majd, mint bizonyos etnikum? Nézd meg melyik etnikummal van tele az intézet! Mindenre választ kapsz.. nem is olyan könnyű a gyereknevelés!!!
2011. aug. 12. 12:53
 14/19 anonim ***** válasza:
Szerintem várd meg a főiskola végét. És dolgozz egy évet legalább akkor több juttatásban részesülsz. DE ne így fogd fel,hogy ruhát kapsz meg stb mert igen ahogy írtad lehet más nemű lesz ha nagyobb lesz akkor az új divatért hisztizik és attól,hogy nem kényezteted el nem csinálhatod majd azt sem,hogy soha semmit. A pároddal meg beszéld meg ezt én úgy veszem ki a szavaidból,hogy azt a gyereked ki szeretnéd kicsit sajátítani:)) 5év múlva vágj bele és akkor nagyon boldogok lesztek :)
2011. aug. 12. 13:00
 15/19 A kérdező kommentje:

27 vagyok és persze h. jó lenne egy biztos párkapcsolat meg ilyenek,de én mindig gondolok a legrosszabbra is és a környezetemben sajnos osk olyan nő van aki egyedül neveli a gyerekét és nagyon jól elvannak.Most nem azt mondom, hogy minden féleképpen egyedül akarom nevelni,csak azt h. ez is előfordulhat.Amúgy pont olyanok válaszát vártam akik olyan helyzetben vannak h. átlagfizetés és egyedül nevelik a gyereküket.

Akik válaszoltak:Nektek van gyereketek és milyen helyzetben vagytok?

illetve ott vannak a tinik,akik együl vállaltak gyereket és ugyan úgy fel tudták nevelni.Mi van akkor ha nem vállalok gyereket,31 évesen elvégzem a fősulit és vagy keresek másik, jobban kereső munkát és ha szerencsém van 35-40 évesen vállalok gyerkeet(kérdés egészséges lesz-e és össze jön e)és megélem e a nagymama kórt iletve nem rugnak e ki.Vagy suli mellett vállaok most gyereket és amikor elvégzem a sulit addigra a gyerek már ovis lesz és nyugodtabban tudok dolgozni menni és kevésbé kell félnem a kor miatti kockázatoktól...Vagy elvégzem a sulit,keresek egy melót és nem vállalok gyereket, akkor meg mi értelme?Nekem a család fontosabb mint az h. meg legyen mindenem(ház,autó,nyaralás stb.)

2011. aug. 12. 13:03
 16/19 anonim ***** válasza:

Én 20 évesen lettem terhes.Nem volt sem félretett pénzem,se lakásom ,semmi vagyonom.Igaz munkám volt,de csak ennyi.

A gyermek apjának sem volt semmije a munkáján kívül.Mi mégis megtartottuk a babát.

Anyósom felajánlotta,hogy költözzünk oda. Oda költöztünk.A baba mindent megkapott,hiszen attól a naptól kezdve hogy megszületett mi felnőttek lemondtunk szintre mindenről,hogy a kicsi ne nélkülözzön. Igaz nem volt nike kis cipője,de mindig volt pelenka,és sosem éhezett.Tiszta szép ruhákban járt.Valahogy szépen elvoltunk.De hozzáteszem,hogy nem voltak nyaralások évekig.Nem volt sem internet,sem mobil sem kábel tévé évekig.Sőt még vonalas telefonunk sem volt az elején..Bár amikor a fiam 4-5 éves lett ezeket is szép apránként megszereztük..Végül vidéken vettünk egy kis házikót amit az évek alatt újítottuk,pótoltuk...Az élet mégis úgy alakult,hogy 8 éves fiamat egyedül neveltem,mert a házasságunk mégiscsak tönkrement köszönhető a kedves anyósnak,és annak hogy szépen lassan belefásultunk az egészbe.

Ma már majdnem felnőtt a fiam.Sosem szenvedett hiányt semmiben.Ma Angliában tanul,és ott is élünk..Végül is a semmiből idáig jutottunk.

Én tudom,hogy az élet mindig változik..Ha csak arra vártam volna,hogy legyen tőkém,legyen lakásom,legyen minden luxus dolog meg,akkor ma nem lehetnék büszke a nagy fiamra..Talán gyerekem sem lenne.

2011. aug. 12. 13:05
 17/19 A kérdező kommentje:
nem akarom kisajátítani, minden álmom az h. hármasban menjünk ide-oda és boldog családot alkossunk.Kíváncsi vagyok milyen lenne a párom apaként.16 éves korom óta szeretnék gyereket,de eddig nem úgy hozta a sors.A legtöbb velem egykorú/vagy fiatalabb ismerősömnek már van férje vagy gyereke. Én nem sajnálom tűlük, de rossz érzés, hogy erre vágytam egész életemben és úgy érzem sose fog valóra válni,mert mindig itt a pénz kérdés, vagy az h. a párom akar-e már gyereket vagy nem.eddig akikkel beszéltem azok azt mondták semmi féleképpen nem cserélnének(lehet jo munkahelyük volt,vagy fiatalok voltak,buliztak stb.,de mosrt érzik igazán h. van értelme mindennek, mióta van gyerekük)
2011. aug. 12. 13:09
 18/19 A kérdező kommentje:

13:05

Na erre gondoltam és ilyen válaszokat várok,akik hasonló helyzetben vannak,mint amit kérdezek.

Örülök, hogy neked jól alakult.

Az a baj, hogy minél idősebb leszek egyre inkább szeretnék,de úgy érzem csak én vagyok az egyetlen aki szeretné,a családom még várat,a párom még várat és mások is váratnak.Persze lehet szerencsém lesz és nagyot fordul a sorsom és meglesz midenem,de nem reménykedhetek csak a szerencsében.Van olyan kolléganőm akinek 30 évesen derült ki h. nem lehet gyereke, a másik most 40 és most várja az első babáját,de veszélyeztetett és úgy néz ki koraszülött lesz(pedig neki sincs semmilye csak a párjára hagyatkozhat,de ha ő nem lenne,akkor lehet sose lenen gyerek), pedig már úgy állt hozzá h. ha beteg gyereke születik azt is megtartja mert neki már nincs esélye másikra(nem is csináltatott dns vizsgálatot)

2011. aug. 12. 13:15
 19/19 anonim ***** válasza:
35%

A nővérem története:

19 évesen az érettségi után terhes lett.Így jött az esküvő,és a baba születés is.A nővérem ugye épphogy kapott pénzt,és a férje sem keresett hűde sokat.Az anyósnál laktak évekig.Sokszor volt hogy amikor a nővérem feljött Pestre kölcsönkért pénzt tőlem (én dolgoztam,és nem volt se gyerekem,senkim)hogy tudjon venni pár dolgot magának..A kislány mindent megkapott de úgy hogy a nővérem semmit nem vett magának.

Később visszament dolgozni,és felvettek hitelt,hogy megvegyenek egy kertes házat.De a házasságuk tönkre ment.Elváltak,és a nővérem a kislánnyal hazaköltözött.Később megismerkedett a második férjével aki támogatta abban,hogy a nővérem levelezőn lediplomázzon.Gyerek és munka mellett sikeresen elvégezte az egyetemet,és onnantól kezdve tudatosan keresett olyan állást ahol jól fizetnek.

Újra férjhez ment,és a férje kimondottan jó fizetést kapott..Ma a nővérem is nagyon jó fizetést kap,és ha osztályozni kéne hova tartoznak akkor azt mondanám,hogy a gazdagok csoportjába.Mindenük megvan.Évente háromszor-négyszer mennek nyaralni.Nekik nem gond egy thaiföldi vagy amerikai nyaralás akár ugyanabban az évben.

Mivel a lányának kiskorában nem tudod mindent megadni,tinédzser korban mindent elé rak. Vásárolni akar Londonban? Miért is ne? már mehet is. Igazi olasz fagyira vágynak? Miért is ne? már ott is vannak...

A semmiből jutottak el idáig..

És én?

Fiatalként azt mondtam,hogy addig nem szülők amíg nincs lakásom,és nincs pénzem..Az én gyerekem kicsiként se nélkülözzön..Szentírásnak vettem,és nem szültem.Végül férjhez mentem,és sok év házasság után amikor lett lakásom,tőkém..úgy döntöttem belevágunk a babaprojektbe.34 éves voltam akkor..Terhes lettem,majd jött a lesújtó diagnózis.Az orvosom elmondta hogy a gyermek akit várok nyitott hátgerincben szenved.Így azonnal elindítják a szülést,mert az én életem is veszélyben van.

Jelenleg 37 éves vagyok..Nincs gyerekem..Ma néha dühös vagyok magamra,hogy az anyagiak fontosabbak voltak mint a baba..

Ma sincs gyerekem..

2011. aug. 12. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!