Mit kell/tilos tennem gyász alatt?
Figyelt kérdés
Tegnap halt meg apukám,és nekem még sosem halt meg senki a közeli rokonokból,szóval nemigazán tudom mit kell illetve mit nem szabad tegyek..kérlek segítsetek.köszönöm. 15/L2011. aug. 9. 12:19
21/22 anonim válasza:
Senkire ne hallgass az itt írók közül (rám se), tedd, amit TE jónak gondolsz.
Mikor anyum meghalt, ugyanolyan ruhákban jártam, zenét hallgattam - vidámat is -, énekeltem, olvastam, naplót írtam... mindent tettem, ami megnyugtatott.
Ha feketébe öltözöl, mindenki kérdezősködni fog, elzárkózni a kellemes dolgoktól pedig egyenlő a becsavarodással (pl. a zenehallgatás - bármilyen fajta - segít feldolgozni a fájdalmat).
22/22 anonim válasza:
Szia,szerintem tégy úgy,ahogy a szíved diktálja!Az én édesapám négy éve halt meg és még mindig feketébe járok,nem kötelességből,hanem mert ilyen ruhákat van kedvem felvenni (nagyon szeretem őt,nálam elhúzódik a gyász).Sírni sosem tudtam és megőrültem a halotti toron is,ahol apu képeit,meg videóit nézegették,mert én rosszul voltam tőle.Anyu viszont imádja nézni a régi felvételeket,ő így gyászol.Mind mások vagyunk,mind másként érzünk,másként szeretünk,másként gyászolunk.A szíved diktálja majd,hogy mit tegyél.Ja és a halála után pár nappal elutaztam,mert neki miért jobb,ha nem,nekem pedig jól esett.Imádok kijárni a sírjához,anyu nem.Rengeteg dolgot írhatnék még.Hidd el a legjobb,ha úgy teszel,ahogy neked jó.Ha szeretted és tisztelted édesapádat,akkor egyszerűen nem tudsz rosszul cselekedni.Fogadd őszinte részvétemet,sajnos hamar felnőtté kell válnod,nagyon korán elveszítetted apukádat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!