Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed a Lola névről?...

Mi a véleményed a Lola névről? Adnád a kislányodnak ezt a nevet?

Figyelt kérdés
Második keresztnevet is szeretnék a kicsinek! Mi passzolna a Lolához? köszi
2011. aug. 9. 11:45
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
0%

Ilyen gyakori keresztnévhez keress szerintem valami ritkábbat. A Lolát második keresztnévnek adnám inkább. És tényleg kicsit fura lenne ez a név, ha valami komoly szakmája lenne (pl. bírónő), vannak olyan szakmák, amelyeknél praktikus, ha a név is "tiszteletet parancsoló".

Nekem az Annabella például tetszik, komolyabb is, mégis egyben olyan édeskés, kislányos is, mint a Lola.

Annyit tudok tanácsolni, hogy az egyik név utolsó betűje ne az legyen, mint az utána következő név első betűje, pl. Mária Anna, mert az nem hangzik túl jól.

2011. aug. 9. 12:12
 42/61 anonim ***** válasza:
Bocs, ilyen gyakori vezetéknévhez.
2011. aug. 9. 12:13
 43/61 anonim ***** válasza:

A két keresztnév teljesen jó, persze hogy egyszerre csak az egyiket használja és tudom hogy van lehetőség változtatni, de szinte senki sem szokta ezt meglépni. Viszont ha valamiért utálja egy életszakaszában a nevét, akkor ott a másik és sokszor jól jön.

Hétköznapibb nevek közül Eszter, Dóra, Lilla, Adél?

Ella, Mia, Miléna, Amélia, Ariella, Eponin?

A környezetemből válogatok, nem tudom, milyen neveket szoktak adni manapság.

2011. aug. 9. 12:14
 44/61 anonim ***** válasza:
Az Annabella Annabellként jobb.
2011. aug. 9. 12:14
 45/61 A kérdező kommentje:
a Miléna és a Márlen is tetszik. :)
2011. aug. 9. 12:31
 46/61 anonim ***** válasza:
A Márlen tényleg jó, bár én csak Marléne-ként hallottam róla itthon, de egészen biztosan bármilyen más formában is lehet kérvényezni, ha még nincs. Szerintem bátran legyetek kreatívak!
2011. aug. 9. 12:50
 47/61 A kérdező kommentje:
Marlene formában nagyon tetszik ez a név.
2011. aug. 9. 13:06
 48/61 anonim ***** válasza:
Sztem szép, de nem adnám, legalábbis ilyen formában nem. Nem elég komoly-olyan értelemben, hogy sztem mondjuk egy hivatalnoknak, ügyvédnek, orvosnak stb. hülyén hangzana. Ráadásul folyton az énekesnő (akinek a zenéjét nem igazán szeretem) meg a Lolita jut róla eszembe.
2011. aug. 9. 13:19
 49/61 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem Marlene formájában nem fogják anyakönyvezni, mert a magyar kiejtés szerint kell írni.
2011. aug. 9. 13:21
 50/61 anonim ***** válasza:
50%
13:19 vagyok... a Miléna már jobban tetszik :). Egyébként én, amit Szabóhoz ajánlanék: Dalma, Tímea, Tamara...
2011. aug. 9. 13:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!