Mi a véleményed a Lola névről? Adnád a kislányodnak ezt a nevet?
Ilyen gyakori keresztnévhez keress szerintem valami ritkábbat. A Lolát második keresztnévnek adnám inkább. És tényleg kicsit fura lenne ez a név, ha valami komoly szakmája lenne (pl. bírónő), vannak olyan szakmák, amelyeknél praktikus, ha a név is "tiszteletet parancsoló".
Nekem az Annabella például tetszik, komolyabb is, mégis egyben olyan édeskés, kislányos is, mint a Lola.
Annyit tudok tanácsolni, hogy az egyik név utolsó betűje ne az legyen, mint az utána következő név első betűje, pl. Mária Anna, mert az nem hangzik túl jól.
A két keresztnév teljesen jó, persze hogy egyszerre csak az egyiket használja és tudom hogy van lehetőség változtatni, de szinte senki sem szokta ezt meglépni. Viszont ha valamiért utálja egy életszakaszában a nevét, akkor ott a másik és sokszor jól jön.
Hétköznapibb nevek közül Eszter, Dóra, Lilla, Adél?
Ella, Mia, Miléna, Amélia, Ariella, Eponin?
A környezetemből válogatok, nem tudom, milyen neveket szoktak adni manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!