Magyarorszagon miert hajtjak tul az embereket?
Ertem ez alatt:
Suliban felesleges dolgokat tanulnak, a felnottek rengeteget dolgoznak piti penzert, ezek utan kesobb nem csoda, hogy befasult idegbetegek lesznek (altalanositas volt, rokoni korben van erre par jo pelda).
Ezzel szemben itt, Olaszorszagban mar 16 evesen en valaszthatom ki hogy.mit szeretnek tanulni, es pl toribol is csak az altalanos muveltseghez szukseges dolgokat tanuljuk. Ja es naponta 4-6 oram volt es 9-re kellett bejarnom.
A felnottek napi kb 6 orat dolgoznak es siesta idejere mar ok is itthon vannak. Az egesz hatralevo napot a csalad kozosen tolti.
Mimdenki kipihent, boldog, emberszereto - otthon nem tapasztaltam ezt soha. :(
Ja es napi 6 ora meloert annyi fizetest kapnak hogy luxuskorulmenyek kozott elunk (anyukam mcdonaldsban kasszas, apu asztalos).
Miert van ekkora kulonbseg?? (Bocsi a hibakert, csak eleg nehez igy irni)
Kedves 1. oldalon utolsónak annyit, hogy a társadalomismeret és a filozófia óra nagyon hasznos tud lenni, ha jól oktatják (nekünk az egyetemen nagyon jó volt, érdekes is). Viszont gimiben filozófián törit tanultunk, mert le voltunk belőle maradva, és hát érettségizni kellett.
Egyébként örülök, hogy Olaszországban még ilyen jó a helyzet, személy szerint Észak-Olaszországban jártam eddig, nekem elég putrisnak, lelakottnak tűnt az a rész, de persze mindenhol más és más. Az osztrák határ mellett lakom, rendszeresen járok ki Ausztriába, és a 3. évemet az egyetemen ott tervezem ösztöndíjjal. Ha már csak fele olyan jól élnek az emberek Olaszban, mint Ausztriában, máris jobb, mint a magyar. Mellesleg a kérdésedhez annyit, hogy én olyat is ismerek, aki régóta nincs túlhajtva, azt sem tudja, hova tegye a millióit, dolgoznia sem kell, mert eltartják, mégis idegbeteg... ki tudja, miért. Sok a beteges ember ebben az országban, sokan ok nélkül, én részben ezért akarok külföldre menni, nem tetszik az itteni mentalitás. Olaszország nagyon szép ország lehet, csak a nyelvet nem beszélem, akkor már inkább a spanyol. :D De Magyarországon maradni semmiképp...
Amúgy meg a magyar oktatásról inkább ne beszéljünk, egyetemre járok, de akkora f*s mindenhol, a híres egyetemeken is az oktatás, hogy azt tapasztalni kell, szavakkal nem leírható. Borzalmas, egy nagy nulla. Az érettségi úgyszintén. Egy osztrák szakközepes végzettsége sokkal többet ér, mint egy itteni diploma, annyival gyakorlatiasabb ott a képzés. És mint tudjuk, nem Petőfi-versekből fogunk megélni, hanem a szakmánkból.
"pl. a magyar ORVOSKÉPZÉS világhírű"
Jah, olyan színvonalas, hogy 8 év alatt 3 ismerősömet tették el láb alól, anyám meg az első műtétje óta szenved, holott még csak 46 éves, de elcseszték az első műtétet, azóta még 3x műtötték, azt is mind elcseszték, maguk az orvosok is megmondták a másik műtésére, hogy rossz. A szomszéd néninek bélbiopszia közben kiszúrták a belét és meghalt, az egyik ismerősünkkel nem csináltak semmit, miközben rohadt a húsa, csak vonogatták a vállukat, a papámat pedig félrediagnosztizálták, egy túl erős gyógyszert kapott és attól lett rákos. Évekig kínozták, mire meghalt szegényem, a szenvedése alatt 2x felakasztotta magát, csak időben észrevették. Nálam pedig 2 évükbe telt egy sz*ros lisztérzékenység kiderítése. Ennyit az orvosokról, link, bunkó, ostoba az összes, nem is tudom, mit tanulnak hosszú évekig az egyetemen. Persze tisztelet a kivételnek.
19:19-es vagyok, Angliában élek
(19:21-es kérdezte)
Olaszország nagyobb szarban van, mint Magyarország. Utána kellene nézni kicsit a gazdasági helyzetnek, ott megszoktak egy színvonalat, amit az ország nem bír el és emiatt (is) összeomlóban van.
Nehogy már ez egy jó példa legyen..
Igen, korábbi 78%-os vagyok.
Tényleg, német cikkekből tájékozódom nagyrészt, valóban nagy a gond Olaszországban. Tegnap 2-5 milliárd Euro értékben vett az EZB olasz és spanyol kötvényeket, ezzel ideiglenesen kisegítve ezeket az országokat. Túl nagy az adósság ott is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!