Volt már más is olyan helyzetben hogy 18 évesen elakart költözni otthonról a családja/családtag miatt?
Én 39 éves vagyok,és van egy 18 éves fiam.
A fiam legjobb barátja (5 éves koruk óta barátok) 5 hónappal ezelőtt megírta,hogy milyen körülmények között él,és már nem bírja az alkoholista szülőket.Sajnos nála mindkét szülő elég durván iszik.Mivel nyáron érettségizett így úgy döntött végleg lelép.
Kiderült,hogy annyira el van keseredve hogy akár a híd alá is menne.A fiam teljesen el volt kenődve,hogy a legjobb barátja akit a testvérének tekint(a fiam egyke)
bajban van,és nem tud neki segíteni,mert 1800km-választ el minket.Végül is rájöttem,hogy már mi is segíthetünk neki,hiszen a törvény szerint felnőtt lett,és a szemem előtt nőtt fel..Megírtuk neki,hogyha úgy gondolja mi befogadjuk,csak vegye meg a repülőjegyet.
Lakhat velünk,élhet velünk ameddig akar.De nem élősködhet rajtunk.Vagy tovább tanul,és ebben mi támogatjuk,vagy segítünk neki munkát szerezni,és dolgozik.
Lassan 5 hónapja itt él velünk.Így elmondhatom,hogy van két lökött fiam akiktől egész vidám lett a ház..:) Hál istenek inkább elment szakmát tanulni,mert hiszem hogy egy jó szakmával sokkal jobb lesz a jövője.
A párommal sosem bántuk meg,hogy befogadtuk,rendes, tisztelettudó srác. Csak remélni tudom,hogy a rossz gyermekkorát nézve,ma boldog ember lett..
Csak azért írtam le,hogy tudjátok,sokszor nem is a rokontól kaphatjátok meg azt a támogatást amire vártok..Néha a legjobb barátotok szülei vagy egy kedves idősebb barát az aki segíthet.
"a párommal sosem bántuk meg hogy befogadtuk"
a 2 hónap az nemolyan sok idő
de amúgy tanulságos
Igazad van.2 hónap nem hosszú idő..De 5 éves kora óta ismerem a srácot,és mi csak 4 éve élünk Angliában.Előtte amikor otthon éltünk is,sokszor volt,hogy heteket nálunk aludt..De amióta kit élünk már volt kint nyaralni többször is.
Bár az ott alvás,és nyaralás nem egyenlő az együtt lakással,de azért már kap az ember egy kis tapasztalatot,hogy milyen együtt élni vele..
Igaz 2 hónapja él itt.de ez már nem nyaralás hanem állandó itt élés.
ja és még valamit..Gondolom ismered a mondást:
"A legjobb vendég csak 3 napig vendég"
Sztem meg tök jó fejek vagytok hogy befogadtatok egy "idegen" gyereket. Ezt úgy értem h nem a tiétek.
Ráadásul úgy hogy külföldön éltek. Jó látni hogy vannak még ilyen emberek a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!