Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha az anyám és az...

Mit tegyek ha az anyám és az apám is alkoholista? 20 éves fiú egyetemista

Figyelt kérdés
2009. ápr. 10. 15:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
84%
Költözz el. Változni nem fog, sajnos
2009. ápr. 10. 15:10
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Te sajnos semmit nem tehetsz. Keresd minél gyorsabban a "menekülés" útját. Kolesz, albérlet.
2009. ápr. 10. 15:15
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Mivel tanuló vagy, ezért szociális szervektől is kérhetsz segítséget. (pl gyermekvédelem, családügyi központ) onnan kiküldhetnek hozzátok egy szociális dolgozót, aki megpróbálja jobb belátásra téríteni a szüleidet, téged pedig a védelmükbe vesznek. gondolom, nem vet fel titeket a pénz, ebben is tudnak neked segíteni. az egyetemen mindenképpen célozz meg valamilyen szociális ösztöndíjat, és próbálj meg jól teljesíteni, hogy tanulmányit is kapj. az egyetem mellett, ha az időd engedi, próbálj meg valamilyen diákmunkát vállalni.
2009. ápr. 10. 15:22
 4/17 anonim ***** válasza:
77%
Legalább az vidítson fel h értelmiségi srác vagy. és 1 jó egyetemre jársz.! :)
2009. ápr. 10. 15:25
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hozzászólásokat!Apukám egy agresszív állat aki bántja anyámat ha neki nem tetszik ahogy beszél vele és anyukámat sajnálom itt hagyni.Nem tudom hogy a családsegítő mit tehetne ez ügyben hiszen én már 20 éves vagyok.Nagyon sokat dolgozok itthon mosok takarítok füvet vágok kertészkedek és sajnálom itt hagyni ezt a szép házat.De nekem ez így nem jó és még tanulnom is kell.Lehet hogy értelmiségi leszek de azzal nem érek semmit ha a végén begolyózok.A lelkiismeretem nem tudna nyugodni ha itt hagynám.
2009. ápr. 10. 20:23
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Anyu alkoholista (volt) ugyancsak, édesapám meghalt. Ő verte a családot, bár voltak előzményei anyu részéről, de úgy gondolom hogy nem ez lett volna a megoldás. Majd mielőtt öngyilkos lett apu, valamilyen tiltott cumót is próbált, vagyis én nagyon úgy vettem észre. / Alapjáraton a világ legjobb apája volt.. nagyon klassz volt vele tölteni az időt, csak az legutolsó időszaka.. :/

Na igen, meghalt, és továbbra is anyu nevelt minket egymaga.. Hát eléggé, vagyis még jobban belesüppedt a depresszióba, és majdhogynem én neveltem az öcsémet.. Akkor voltam 9, öcsi meg 6-7 körül. Főztem - mostam - takarítottam - figyeltem az öcsémre - számlákat fizettem - bevásároltam - mellette tanultam - anyut mostam ki a hányásából, stb. Közben a környékbeliek rosszalló célozgatásait is nekem kellett elviselnem.

Mostmár nem iszik, de van hogy utána nyúl. A napi borocska megvan, teával, vagy valami üdítővel, meg a hétvégi borocska is, az már inkább töményen..

Múltkor volt egy eset, hogy itthon maradtam vele, már sírt, és kést vitt be magával a szobába, hogy majd ő mit csinál, hogyha nem hozok neki bort. Oké, elvettem tőle a kést, majd elkezdte kinyomogatni a nyugtatókat, hogy akkor beveszi a 30 szemet, és hogy milyen jót fog aludni..vagyis meghalni. 5 szemet vett be, a többit elvettem tőle. Majd beszámítható pillanatában elbeszélgettünk, hogy élni sincs kedve, nagyon nincs ami vissza tartsa, csak az öcsi, meg én.. De mi is hamarosan kirepülünk, és hogy ő itt marad egymaga, a tök nagy házban, és akkor mihez kezd? és hasonlók.. Próbálunk neki segíteni, de valahogy nem hagyja, és megmakacsolja magát.

Nomindegy. ez az én történetem volt, hogy nem igazán lehet mit tenni.. csak akkor, hogyha ő is akarja.

16/l

2009. ápr. 10. 23:05
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, hogy anyukád bánatában iszik, mert apukád bántalmazza? ha apád fizikai terrorban tartja anyukádat, esetleg kezet emel rá, azt nem hagyhatod semmi esetre sem. fel kell jelenteni a rendőrségen, de hogy bizonyítani tudd, ahhoz orvosi látleletre van szükség a bántalmazás nyomairól....

ha az agresszív édesapádat lekapcsolják rólatok, elképzelhető, hogy anyukád is nyugalomra lel, és befejezi az ivást. nem lehetne arról szó, hogy elváljanak? akkor anyukádat magadhoz vehetnéd, akár egy albérletbe, és vigyázhatnál rá. megértem, hogy a szíved húz a házatokhoz, de ilyen pokolban nem lehet élni, ezt gondolom Te is belátod.:(

2009. ápr. 10. 23:15
 8/17 A kérdező kommentje:

Sajnálom igaz de nem bírom ki ezt belefáradtam teljesen.

Anyukámmal beszéltem hogy hagyja abba legalább ő az én kedvemért de ez volt 2 hete és még mindig iszik.

Kérdezem én hogyha én megteszek mindent és megcsinálok mindent nem érdemelném meg azt hogy ennyit megcsináljon nekem????Biztos hogy bánatában iszik de apu csak akkor szokta megverni ha iszik de ez az ivászat mostanában nála elég gyakori.Van 1 bátyám aki kint él Londonban arra gondoltam kimegyek hozzá 1 évre vagy valami ilyesmi.

Nem bírom ezt az állapotot nagyon sokszor gondoltam az öngyilkosságra mert mit kell még átélnem meg mit kell még elviselnem és belefáradtam.Ha arra nem képes egyik sem hogy odafigyeljenek a gyerekükre hogy mit érez hogyan esik neki ez az egész akkor felesleges kitartani mellettük.

2009. ápr. 11. 07:47
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hanyad éves lehetsz, de az egyetemet mindenképpen fejezd be. apádat meg jelentsd fel, ezt nem teheti büntetlenül szegény anyukáddal. legyél kemény! ennyit tehetsz sajnos. az alkoholista emberekre szinte lehetetlen hatni. ha ő nem akarja kezelésnek alávetni magát, kegyetlenül hangzik, de sajnos te sem mentheted meg. fejezd be az egyetemet, és igyekezz mielőbb lelépni otthonról. lelkiismeretfurdalásod meg ne legyen, már minden olyat megtettél, ami egy 20 éves fiataltól telik. nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon ennyi gond szakadt a nyakadba... az öngyilkosságot meg verd ki a fejedből, most nehéz, de még előtted az egész élet. ennél csak jobb lesz. ne add fel és vigyázz magadra!
2009. ápr. 11. 09:51
 10/17 A kérdező kommentje:

1 éves vagyok az egyetemen még nagyon sok idő mire elvégzem

És nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat. Sokat segítenek nekem.

2009. ápr. 11. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!