Mit tegyek ha az anyám és az apám is alkoholista? 20 éves fiú egyetemista
Anyu alkoholista (volt) ugyancsak, édesapám meghalt. Ő verte a családot, bár voltak előzményei anyu részéről, de úgy gondolom hogy nem ez lett volna a megoldás. Majd mielőtt öngyilkos lett apu, valamilyen tiltott cumót is próbált, vagyis én nagyon úgy vettem észre. / Alapjáraton a világ legjobb apája volt.. nagyon klassz volt vele tölteni az időt, csak az legutolsó időszaka.. :/
Na igen, meghalt, és továbbra is anyu nevelt minket egymaga.. Hát eléggé, vagyis még jobban belesüppedt a depresszióba, és majdhogynem én neveltem az öcsémet.. Akkor voltam 9, öcsi meg 6-7 körül. Főztem - mostam - takarítottam - figyeltem az öcsémre - számlákat fizettem - bevásároltam - mellette tanultam - anyut mostam ki a hányásából, stb. Közben a környékbeliek rosszalló célozgatásait is nekem kellett elviselnem.
Mostmár nem iszik, de van hogy utána nyúl. A napi borocska megvan, teával, vagy valami üdítővel, meg a hétvégi borocska is, az már inkább töményen..
Múltkor volt egy eset, hogy itthon maradtam vele, már sírt, és kést vitt be magával a szobába, hogy majd ő mit csinál, hogyha nem hozok neki bort. Oké, elvettem tőle a kést, majd elkezdte kinyomogatni a nyugtatókat, hogy akkor beveszi a 30 szemet, és hogy milyen jót fog aludni..vagyis meghalni. 5 szemet vett be, a többit elvettem tőle. Majd beszámítható pillanatában elbeszélgettünk, hogy élni sincs kedve, nagyon nincs ami vissza tartsa, csak az öcsi, meg én.. De mi is hamarosan kirepülünk, és hogy ő itt marad egymaga, a tök nagy házban, és akkor mihez kezd? és hasonlók.. Próbálunk neki segíteni, de valahogy nem hagyja, és megmakacsolja magát.
Nomindegy. ez az én történetem volt, hogy nem igazán lehet mit tenni.. csak akkor, hogyha ő is akarja.
16/l
Nem lehet, hogy anyukád bánatában iszik, mert apukád bántalmazza? ha apád fizikai terrorban tartja anyukádat, esetleg kezet emel rá, azt nem hagyhatod semmi esetre sem. fel kell jelenteni a rendőrségen, de hogy bizonyítani tudd, ahhoz orvosi látleletre van szükség a bántalmazás nyomairól....
ha az agresszív édesapádat lekapcsolják rólatok, elképzelhető, hogy anyukád is nyugalomra lel, és befejezi az ivást. nem lehetne arról szó, hogy elváljanak? akkor anyukádat magadhoz vehetnéd, akár egy albérletbe, és vigyázhatnál rá. megértem, hogy a szíved húz a házatokhoz, de ilyen pokolban nem lehet élni, ezt gondolom Te is belátod.:(
Sajnálom igaz de nem bírom ki ezt belefáradtam teljesen.
Anyukámmal beszéltem hogy hagyja abba legalább ő az én kedvemért de ez volt 2 hete és még mindig iszik.
Kérdezem én hogyha én megteszek mindent és megcsinálok mindent nem érdemelném meg azt hogy ennyit megcsináljon nekem????Biztos hogy bánatában iszik de apu csak akkor szokta megverni ha iszik de ez az ivászat mostanában nála elég gyakori.Van 1 bátyám aki kint él Londonban arra gondoltam kimegyek hozzá 1 évre vagy valami ilyesmi.
Nem bírom ezt az állapotot nagyon sokszor gondoltam az öngyilkosságra mert mit kell még átélnem meg mit kell még elviselnem és belefáradtam.Ha arra nem képes egyik sem hogy odafigyeljenek a gyerekükre hogy mit érez hogyan esik neki ez az egész akkor felesleges kitartani mellettük.
1 éves vagyok az egyetemen még nagyon sok idő mire elvégzem
És nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat. Sokat segítenek nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!