Mennyire gyakori, hogy az újszülött gyereknek az anya vezetéknevét adják, és nem az apáét?
19:29es védelmében irom olvasátok már el ezt és értelmezétek.
Olyankor is mikor nem sikerül a szülésig elintézni a papírokat, így jogilag az anya nevére kerül a gyerek (mikor nem házasok).
Én most várom első gyermekemet. Nem élünk a párommal házasságban,van elismerő apasági nyilatkozat,de a pici az én vezetéknevemet kapja,azon okból kifolyólag,hogy a vezetéknevem egy nagyon régi és ritka családnév,és mivel csak ketten vagyunk lányok testvérek,unokatestvér már nincs,így senki nem vinné tovább a nevet. Tudom,hogy sokan fognak variálni,hogy ez miért van így,vagy biztos elhagyott a gyerek apja,meg stb..mindenféle butaság,de sajnos manapság az emberek nem gondolkoznak el ezen.
ha valaki rákérdez majd elmagyarázom, neki,párommal boldogok vagyunk,és várjuk első közös gyermekünk születését!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!