Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én utálok temetésre...

Csak én utálok temetésre menni vagy más is van így?

Figyelt kérdés

Holnap lesz a mamám temetése és már előre félek mert én valahogy a temetésen nem tudok sírni de nem gáz az h körülöttem mindenki sír csak én nem? Pl amikor a papám meghalt akkor este egy kicit sírtam aztán csókolom még utána se tudtam.

Érzéketlen vagyok vagy ez normális?

2011. aug. 4. 19:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%

Senki sem szeret temetésre járni,legalábbis szerintem nem,mert ha valaki mégis,akkor annál már gondok vannak!

Azt sem értem,hogy,hogy képesek kamerázni a temetést!

Egyébként mindenki másképp gyászol. A legtöbben sírnak,de van aki ilyenkor lehúzódik a többiektől,csöndesebb lesz,stb.

Én emiatt egyeltalán nem tartalak érzéketlennek!

Részvétem!

2011. aug. 4. 19:55
 12/23 anonim ***** válasza:
68%
Szerinted ki szeret temetésre járni?!Istenem,melyik bolygón élsz?!Az,ha nem sírsz,nem gáz,de ha lehet ne is röhögj.Az,hogy nem sírsz normális,de a kommentedet tekintve nem normális a dolog.Hány éves vagy különben?
2011. aug. 4. 19:57
 13/23 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek:) am 13/l vagyok
2011. aug. 4. 19:59
 14/23 yuda ***** válasza:
86%

Én sem szeretek oda járni, de néha muszáj.Másrészt viszont mindenki akkor és úgy gyászolja meg a hozzátartozóit, amikor és ahogyan akarja. Történetesen nem baj, ha otthon és akkor mikor senki sem lát.

Voltam pár temetésen és kicsit szimpadias és rém idegen azokat nézni, akik erőltetik és azokat, akik eljátszák mennyire szerették az elhunytat , közben évekig sem nyitották rá az ajtót. Piha! Jó nagy szeretet lehet akkor?!.

Szóval sok esetben színház az egész. Tisztelet a kivételnek.

2011. aug. 4. 20:15
 15/23 anonim ***** válasza:
63%
Én imádok, olyan jó érzés fog el, mikor látom a sok gyászolót. Boldog leszek, és táncolhatnékom van, annyira király dolog. Szeretem a feketét, így külön öröm, h végre úgy öltözhetek abba, h nem szólnak meg.
2011. aug. 4. 20:16
 16/23 anonim ***** válasza:
79%

Sajnállak, és nagyon megértelek. (Én is gyászolok.)

Hogy a temetésen nem tudsz sírni, az egyéni vonás. Senki sem tudhatja, hogy neked mennyire fáj belül a gyász, a veszteség, és mennyire vagy sokkos a friss gyász okán. A te érzéseid a tiédek. Senkinek sincs joga megítélni téged id--ióta sztereotípiák után.

Aki pedig azt lesi, hogy ki sír és mennyire, az talán menjen szépen haza és kapcsolja be a Tv-t és nézzen valami szappant. Általában azok szokták lesni árgus szemmel a másikat, hogy ki sír mennyire vagy ki nem, akik untakoznak és egyáltalán nincs semmi kötődésük a halotthoz. Unatkozó falusi vagy utcabeli rosszindulatú vénasszonyok kedvence az ilyen gáncsoskodás. Ne törődj velük! Ha nem tudsz a temetésen sírni, csak otthon, egyedül, ahol senki sem lát, akkor majd otthon fogsz sírni, amikor senki sem lát és enyhül a friss gyász miatti sokkod.

A temetés tényleg nem kellemes esemény, de muszáj rajta átesni, mert ezzel záródik le egy szakasz a gyászban, egy nagyon fontos szakasz. Fizikailag elbúcsúzik az ember a valaha szeretett embertől: látja, hogy eltemetik, látja a koporsót, a koszorúkat stb. Később, a gyász során könnyebb annak, aki a temetésen ott volt, mint annak, aki nem. Nem véletlenül találták ki ezt a szertartást őseink.

Minden jót, erőt és kitartást!

2011. aug. 4. 20:17
 17/23 anonim ***** válasza:
86%

Jaj, kicsi lány, most olvastam a korodat... :( Nagyon-nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon már szembesülsz a gyásszal.

Én is ilyesmi idős voltam, mint te, amikor egymás után több, nagyon szeretett embert is elvesztettem. Nagyon megértelek. Nincs semmi baj, akkor sem, ha sírsz, akkor sem, ha nem a temetésen. Most csak az a fontos, hogy viseld el.

2011. aug. 4. 20:22
 18/23 anonim ***** válasza:
79%
A nagybátyám temetésén, pedig szerettem, majdnem röhögtem, azonkívül, hogy a pap Krisztiánnak hívott lány létemre, tavasszal, amikor mindenki lazábban öltözött elkezdett esni a hó, és mivel görög katolikus volt, ezért vagy másfél órás volt a temetés. Mindenki majdnem megfagyott, és akárhányszor belekezdett a pap, mindenki kiakadt, hogy mikor fejezi már be.
2011. aug. 4. 20:23
 19/23 anonim ***** válasza:
79%
A 19.57-es vagyok.Bár nagyon lepontoztak-bár nem hat meg-sejtettem,hogy igen fiatal vagy.Nem véletlen kérdeztem,hogy hány éves vagy.Ettől függetlenül senkit nem akartam bántani.
2011. aug. 4. 20:47
 20/23 anonim ***** válasza:

attól hogy valaki nem sír a temetésen nem jelenti azt hogy nincsnek érzéseink.

minthogy valaki nem hord sokáig fekete ruhát, vagy nem is hord nem jelenti azt hogy nem szenved vagy gyászol..

hiszen belül a szivünkben gyászolunk nem pedig a külvilágnak..

2011. aug. 4. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!