Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jobban szereted a párod a...

Jobban szereted a párod a családodnál?

Figyelt kérdés

Olyanoktól kérdezem, akik nagyon jóba vannak a családjukkal (azért mert akik haragszanak a szüleikre/testvéreikre azoknál gondolom nem kérdés ez)

A minap elgondolkoztam ezen, és arra jutottam, hogy bármennyire szeretem is a párom (márpedig nagyon szeretem) a testvérem elvesztése jobban fájna. És szerintem a szüleimé is. Persze ezt jelen percben értem, tehát nem kiöregedett szülők esetében mondom, hanem mondjuk egy (Isten őrizz) hirtelen balesetnél. Van aki, azt mondja, hogy ez azért van, mert szülőből/testvérből csak az van nekünk, nem találunk másikat, pótolhatatlanok, párból viszont van esély arra, hogy új jön.

Nálatok hogy van ez?

2011. aug. 4. 17:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
69%
Jobban szeretem. A családtól egy idő után elválik az ember és újat alapít. Ha anyukádnak meg apukádnak is a saját anyukája meg apukája és tesója lett volna a legfontosabb akkor a ti családotok sem alakult volna ki, meg egyik sem. Én úgy vagyok, vele, hogy olyan érzéseket és dolgokat (szex, szerelem, intimitás stb) amiket a párommal teszek, csak azzal tudom megtenni aki a legfontosabb
2011. aug. 4. 17:37
 2/16 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom így értelmezni a kérdést, mert a férjem is a családom. Nem érzek különbséget a szeretetem intenzitásában aközött, ami rá és ami a többi családtagomra irányul. De nem véletlenül vele akarom leélni az életemet, az ő elvesztése legalább úgy fájna, mint a többi családtagomé.

Soha nem is álltam úgy hozzá, hogy a párom pótolható és jöhet más, ennyi erővel mondhatnánk, hogy a testvér helyett meg jöhetnek az igazán jó barátok, a szülőt is elveszítheti valaki még kiskorában és tekintheti szülőnek a nevelőszülőjét.

Mindenki helyett jöhet más, de vannak az életünkben pótolhatatlan emberek, akiket, ha elveszítünk, mindig marad bennünk utánuk egy pótolhatatlan űr, bárki is jön a helyükbe.

Mind pótolhatók vagyunk és mégis pótolhatatlanok.

2011. aug. 4. 17:38
 3/16 anonim ***** válasza:
75%

A családomé a múltam, a páromé a jövőm.

A múltam biztos, és szép.

A jövőm még bizonytalan. De ha elveszíteném a párom, akkor a jövőmbe vetett álmaim is elvesznének.

Annyira más a kettő. Nem lehet összehasonlítani. Más-más veszteség.

4/16 anonim ***** válasza:
100%

nem mondanám,hogy jobban...ez másmilyen szeretet...nagyon szeretem a szüleimet,mert tisztességgel felneveltek,vigyáztak rám és mellettem állnak mindenben a mai napig és még nagyon remélem hogy nagyon sokáig...

a bátyámat úgy szeretm mint a legjobb testvért a világon,jó a kapcsolatunk...

a páromat szerelemmel szeretem és rá is számíthatok mindenben...

5/16 anonim ***** válasza:
100%
Van aki, azt mondja, hogy ez azért van, mert szülőből/testvérből csak az van nekünk, nem találunk másikat, pótolhatatlanok, párból viszont van esély arra, hogy új jön. ---> erről meg az a véleményem, hogy azt is lehet mondani, a párod te választod úgy ahogy tetszik, a családot viszont nem, így lehet olyan tulajdonságokat kapsz amiket nem tudsz elviselni, míg ezt a párodnál kiküszöbölheted.
2011. aug. 4. 17:39
 6/16 anonim ***** válasza:
84%
A párom az első. Aztán anyukám, aztán unokaöcsém, aztán a párom anyukája, apám, testvérem.
2011. aug. 4. 17:41
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem már a párom a családom, így őt, ha nem is "jobban", de másképp szeretem.
2011. aug. 4. 17:42
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyílván a kérdező arra a családra értette amelyikben felnőttél, nevelkedtél.... -.-

Én nem szeretem jobban a páromat a családomnál. Egyszinten vannak. De egyébként ezt meg se lehet így mondani, mert annyira különböző a két szeretet.

2011. aug. 4. 17:57
 9/16 anonim ***** válasza:
57%

Az ember életében 200 olyan emberrel találkozik, akibe bele tud szeretni.

Anyuból csak egy van, a húgomból is. Ha velük történne valami, belerokkanék.

24/L

2011. aug. 4. 18:08
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Látom a többség a párja iránti szeretetet helyezi előtérbe, de örülök, hogy akadt olyan is, aki hozzám hasonlóan az anyai/testvéri szeretet mellett voksol :)

2011. aug. 4. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!