Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám jobbá tenni a...

Hogyan tudnám jobbá tenni a jelenlegi helyzetünket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előre bocsátom, hogy tanácsot kérek, nem megoldást várok, csak a lehetőségeket akarom kihasználni, és hátha nektek van valami jó ötletetek. Szóval 22 éves vagyok egyetemi hallgató, szüleim saját vállalkozással foglalkoznak, de édesapám hosszú ideje tartó alkoholizmusa és persze az ország jelenlegi helyzete miatt, a csőd szélére jutottunk. Olyan annyira, hogy most jelenleg már az is kérdéses, hogy augusztusban miből tudjuk fizetni a számlát és miből lesz kaja. A házunkat és a vállalkozást már egy ideje hirdetjük egy portálon, de senki nem érdekel.. Jelenleg sikerült diák munkát találnom, és napi 8 órában azt csinálom, de nem túl sokat keresek, hisz diplomám még nincs. Szeptembertől diákhitel és némi ösztöndíjra számítok, így az én helyzetem úgy mond rendben lesz és meló persze. De hogy tudnék segíteni édesanyámon? Vaterom nem érdekel az ő állapota, viselkedése, miatt, sok éven keresztül tűrtem, de elég volt, ő már nem csinál semmit sem, nagy ívben .. a dolgokra. Megpróbálok hazaadni a pénzből de elég necces, már minden olyan dolgomat eladtam, amiből jelentősebb összeget lehetett nyerni, de csak megy a pénz. Kétségbe vagyok esve, nem vagyok nyugodt és tehetetlennek érzem magam. Mellette persze teljesen egyedül vagyok, és így még rosszabb a dolog. Sokszor elhatalmasodik rajtam ez az egész, és rendesen kikészít. Szóval van valami ötletetek, hogy nemhogy kimondani is rossz egészségügyi következményei legyenek a dolognak, mint idegösszeomlás egyebek. Nem tudom mit tehetnék!! Köszönöm.

/22F

2011. aug. 2. 19:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Komolyan mondom, hogy érett és okos fiatalember vagy! Figyelj én kitartást kívánok neked, nem tudok esetleg a helyi illetékes családsegítőt felkereshetnéd.... Hátha mondanak valami okosat, azért vannak!

Sokat fogsz profitálni még az életben, ilyen hozzáállással.

Ha esetleg van kedved, beszélni, msn ilyesmi. Dobj privit, az is sokat segít, ha már van, aki meghallgat!

22/L

2011. aug. 3. 05:40
 12/14 anonim ***** válasza:

A váláshoz pér dolog: egyrészt anyukád be tudja adnk a válokeresetet apád beleegyezése nélkül is, ettöl még elválasztják öket, és attól kezdve apád újabb adóságai nem tartoznak rá, nem kell öket fizetnie.

Másrészt a vagyonmegosztás független perben is történhet, és nem úgy van, hogy apád eldönti, hogy anyukád kifizeti öt. HA nem tudnak megegyezni, vagy egyik sem tudja a asikat kifizetni, akkor a biróság dönt, a és nagyon sokszor úgy, hogy a közös vagyont el kell adni és az árát felezni. Egyébként nemcsak apád mondhatja azt, hogy neki kell a vállalkozás, hanem anyukád is - és akkor apádnak kellene öt kifizetni.

Keressetek meg egy ügyvédet (minden biróságon van ingyenes panasznap) ott kaptok kompetens felvilágositást.

2011. aug. 3. 07:38
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Utolsó, voltunk már ügyvédnél, de nem ilyen egyszerű a dolog sajnos, a jog bonyolultabb, de minden képen felkeresek egy ilyen napot, mert lehet más, mást mond és ott lehet a megoldás kulcsa, veszteni nem veszthetek innen már lejjebb nincs, max csak nyerhetek.
2011. aug. 3. 19:21
 14/14 anonim ***** válasza:
Sok szerencsét hozzá!
2011. aug. 3. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!