Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik laktak anyósékkal együtt,...

Akik laktak anyósékkal együtt, segítenének? Csak akkor írj, ha tudsz normálisan válaszolni!

Figyelt kérdés

Nem tudom, hol kezdjem...

Párom amikor bemutatott neki, még imádott és én voltam a mindene..

Aztán becsúszott a baba(gyógyszert szedtem) azóta utál, nem is akarta, hogy megtartsuk...

Párommal vettünk egy házat, de fel akarjuk újítani, mivel nem megy minden egyszerre(lovakat eltartani, nekünk is kell ez az, lassan a babának is, stb.) ezért valahol laknunk kell addig.

A párom nagymamája egy 3 szobás elég nagy házban él egyedül és a lovak is elférnének az udvarban, megbeszéltük, hogy odaköltözünk. Erre az anyósom kitalálta, hogy maradjunk csak itt, elférünk. Párom öccse is itt van még(párom 23 én 20 az öccse 19 éves), neki idejár a barátnője, amivel nincs baj, csak akkor már hatan vagyunk ha meg lesz a baba akkor már heten és nem a legkényelmesebb egy 3 szobás ház erre a célra szerintem.

Eddig még úgy ahogy elvoltunk, mert mi sokat mentünk anyukámhoz, olyankor ott aludtunk egyet-egyet, néha hétvégente vagy hétközben, de ha minden nap itt fogunk élni, el se fogunk férni, majd versenyezhetünk a meleg vízért(ha öten megfürdünk a hatodiknak nincs meleg víz,csak órákkal később..) és had ne soroljam..

Ami zavar az az, hogy tudom, hogy mindenbe bele fog szólni, már most úgy kezel, minthogyha életemben nem láttam volna még gyereket(van 2 unokahúgom, nagyon nagyon sokat vigyáztam rájuk, voltam bébiszitter... és ő ezt tudja), a páromat próbálja zsinóron rángatni és már most mindenbe beleszól(pl. tegnap ezt mondta nekem: "remélem segítesz rábeszélni a T.(nevezzük így a páromat), hogy kifesse a szobátokat szombaton.." Ja meg a legjobb.. Ezt is nekem mondta : "mondtam T.-nak, hogy találtam ágyneműtartót az ágy alá, vegyétek meg szépen, hogy minden elférjen a szobában.."). Velem szemben nagyon rosszindulatú. Ja meg a legjobb, hogy az öccse és a mi szobánk között egy vékony fal van, minden áthallatszik.. Ha sír a gyerek nem készíthetjük ki a testvérét, de anyósom erre azt találta ki, hogy vannak nagyon szuper hangszigetelő hungarocellek szigeteljük körbe a szobát és fessük ki... Ugyanúgy áthallatszana és akkor már inkább a saját házamra költöm, a mamánál nem zavarna senkit a gyerek, de az anyósom nagyon nem akarja, hogy odaköltözzünk mert, idézem " Ismerem a mamát, laktam vele 3 évig, mindenbe csak beleszól, örökké pakol, nem volt tőle egy nyugodt napunk sem.." (pedig egy végtelenül aranyos néni, szeret beleszólni néhány dologba, de ha rászól a párom ő legalább csendben marad:))

Pedig a mama is örülne, ha lenne aki főzne, sütne és nem lenne egyedül sem...

Mit csináljunk?? Segítenétek?? El lehet viselni az anyóst így, tavaszig??(január végére vagyok kiírva) Van aki volt hasonló helyzetben??

Kicsit hosszú lett, bocsi..

Előre köszönöm az összes értelmes választ!:)

2011. júl. 28. 07:24
1 2 3 4
 21/32 Annailuj válasza:
72%
Kitartás Neked! A párod, hogyan áll mindehhez? Mert ha melletted van akkor nincs nagy gáz, márpedig a várandós feleség az első! :-) Elhiszem, hogy olyan az anyós ahogy leírod de ő is nő! Próbálj vele beszélni 4 szemközt, a fia nélkül! Mond el neki mit érzel és hogy tervezed az egészet, kérd ki a véleményét, kérd meg, hogy valamiben segítsen és közben magyarázd el neki téged mi zavar a viselkedésében de csak finoman. Aztán dicsérd meg a fia előtt persze párodnak meséld el az egészet. Kicsit összetett de ha 1-2 hónap nyugi kell akkor érdemes kipróbálni. Hosszú távon nem megy de egy kis időre le tudod ezzel a trükkel csitítani. (tapasztalat) Ui.: A kívánós kismama pedig igenis azt eszik amit éppen akar! :D
2011. júl. 28. 08:14
 22/32 anonim ***** válasza:
54%

Szia. Sajnálom a helyzeted, nem könnyű! Én is azt mondom, hogy ne maradjatok anyósnál, mert beleőrülsz, ami nem jó dolog, főleg terhesen. Ne hagyd magad vele szemben.

Elmondom neked, hogy én, vagyis mi is úgy költöztünk, hogy fel kellett újítani a házat, amit megvettünk. Akkor nekünk megvolt a fiam is már, és akkor voltam terhes a lányommal. Közel volt a vége, de nem érdekelt, mert tudtam, ha itt lakunk, akkor könnyebb is lesz a dolgokat csinálni. Magunk voltunk, nekünk nem volt segítségünk, s nincs a mai napig sem. Főzni tudtam, fürödni is, egy műanyag kád segítségével. Ki lehet bírni, régen sem volt mindenkinek fürdőszobája. Takarítani ki lehet, egy szobát ki lehet festeni és kész. Nem lesz semmi baj veled sem és a babával sem, nyugi. Annál jobb helye nem lesz.

Én nem költenék most semmilyen másik házra sem, hogy egy fél évet ott tudjak lakni.

Remélem mielőbb megoldódik a problémátok, na meg, hogy eltudtok költözni a saját házatokba. :)

2011. júl. 28. 08:17
 23/32 A kérdező kommentje:

Nem azzal van a baj, hogy ők a disznóhúst szeretik, hanem azzal, hogy amíg nem jött a baba, addig csak a csirkét/pulykát ettük, mert akkor még szeretett... Amíg szeretett addig nem volt ez, hogy "főzzek magamnak, ha enni akarok"...

Meg 9. héttől a 12. hétig hánytam, reggel felkeltem, rátámaszkodtam a vécére, este felálltam, fürdés, fogmosás és alvás... Amikor épp a legrosszabbul voltam, mindig akkor takarította a tiszta fürdőszobát.. Be akartam menni hányni, erre "menj az udvarra, most takarítok" vagy "menj az udvarra, hányj oda, mert most pucoltam ki a vécét.." Az udvaron mindenki lát, ráadásul mindig kitakarítottam magam után a vécét, fürdőt...

Kedves 08:14..(az első 08:14:)) A lovakat a párom vette magának, mert az apukájával együtt meg vannak bolondulva értük, így ismerkedtünk meg(én 4 éves korom óta lovagolok, ő pedig megkeresett, mert be kellett lovagolni az egyik lovát), azóta azt a lovat a nevemre írta a párom, mert úgy összeszoktunk(nem én kértem a lovat). Bútor.. Hmm.. Miért, neked amíg a szüleidnél éltél, nem volt bútorod??? Hová tetted a ruháid, tévéd?? De köszönöm a választ:)

Kedves második 08:14:)

Köszönöm neked, meg fogom próbálni, hátha összejön..:)

Kedves 08:17:)

Nagyon szépen köszönöm neked is, meg fogom beszélni a párommal!!:)

Csak azért attól tartok egy kicsit, hogy mivel nincs fűtés, így ha hidegebb lesz.. Bár anyukám azt mondta, hogy úgy látta, hogy hagytak ott egy sparheltet, azt be lehet tenni. Most felhívom a párom megbeszélem vele:)

2011. júl. 28. 08:30
 24/32 anonim ***** válasza:
69%
Hát nem vagy könnyű helyzetbe! Egy biztató van, hogy pár hónapig kellene csak kibírni. Viszont, mivel babát vársz, legfontosabb lenne a nyugalom és nem idegeskedni. Én azt javaslom, valahogy oldjátok meg a nagyihoz költözést és a bútorok, lovak elhelyezését, mert most legfontosabb lenne a nyugalom! Anyósod igen keményen próbál irányítgatni és ez alatt most nem azt értem, hogy mondjuk fessétek ki a szobát, hanem hogy mit egyél, mit ne egyél, na ehhez már semmi köze nincs. De talán alkalmazható, amit az egyik válaszoló írt, hogy értelmesen leülni vele beszélgetni. Talán azt gondolja, nem ízlik neked a főztje, ezért olyan undok. De ha elmagyarázod neki, hogy te nem szereted a disznóhúst és főleg így terhesen nem tudsz mindent megenni, örülsz, hogy valami lemegy a torkodon (kicsit lehet túlozni is), hátha megérti. Ne azt gondolja, hogy azért nem eszed, mert nem ízlik amit ő főz. Kérdezz rá, hogy van-e veled konkrét baja (pl. adtok-e bele a rezsipénzbe, segítesz-e a háztartásban - most nem a saját magadnak elkészítendő kajára gondolok - ). Lehet, hogy alapból ilyen a természete, féltékeny, de az is lehet, hogy valami bántja. Ha nem sikerül "lecsitítani", akkor valahogyan meg kell oldani az elköltözést onnan, mert mint írtam, neked most nyugalom kell. Sajnos van tapasztalatom, az én első anyósom is ilyen volt (vagy ettől durvább)..... Mindenbe beleszólt, mindent meg akart határozni, ha nem úgy volt valami, akkor besértődött. Gyanusítgatott, ha 5 percet késtem munkából, nem szabadott vasárnap takarítani, mert az szent nap stb.stb.... Ne félj ellent mondani neki, tehát ha megoldható menjetek el, ne hagyjátok, hogy zsaroljon, mert utána mindig lesz olyan, amit ő akar majd eldönteni veletek kapcsolatban és sosem lesz nyugtotok, amíg le nem állítjátok. Javaslom, a férjed legyen a keményebb, te inkább a kedvesebb verziót próbáld a beszélgetéssel, de ha nem használ, akkor a férjed is kapcsolódjon bele.
2011. júl. 28. 10:02
 25/32 A kérdező kommentje:
Tudja, hogy nem eszem meg a disznóhúst. Ja ma lecsó lesz, mert nem bírom a szagát sem... Na mindegy, nem én vagyok itthon, alkalmazkodok, jobbat nem tudok..:/
2011. júl. 28. 10:31
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem költöznék el, mert egy idős nénivel sokkal-sokkal nehezebb, hidd el nekem. Mi apósommal laktunk együtt az első 3 évben, aztán eladták a lakást, úgy volt hogy kétfelé költözünk, mi együtt, meg apósom külön, és amíg veszünk valamit, a mamához költözünk, mert hála az égnek nagyon gyorsan elkelt a lakás. A nagymama azt mondta, hogy csak akkor jöhetünk ide, ha itt is maradunk, nem átjáróház. (Ebben a házban is volt páromnak tulajdonrésze, most már majdnem az egész az övé.) Szóval itt lakik velünk a nagymama is, meg apósom is itt maradt. Amíg csak apósommal éltünk, hasonlóan voltam mint te, nem bírtuk egymást, én meg nem szóltam neki semmiért, csak nyeltem, persze páromnak elmeséltem, szegény két tűz között van már a kezdetek óta. Viszont mióta a mama is képben van, visszasírom azt az időt, mikor még csak após volt.

Ahogy ideköltöztünk, egy darabig minden jó volt, aztán a mama megunt bennünket, rájött, hogy az ő nyugodt kis élete a feje tetejére állt, el kellett pakolni a bútorait, meg mi is akartunk/akarunk újítani, az sem egyszerű egy idős nénivel, idegesítik a cuccaink, meg az ha néha vendégek jönnek hozzánk. Nem mindenért szól, de lehet érezni rajta, hogy mi baja, de az is előfordul, hogy kifakad, és vitatkozik, hülyeségek miatt...

Szóval én nem költöznék, nem szoknék meg még egy új embert, és mellesleg, nem forgatnám fel az életét pár hónap miatt, próbáld meg valahogy magadban elrendezni ezt az anyós-dolgot, hidd el, tudom hogy nem egyszerű, számtalanszor volt, ha felhúzott a mama, hogy szó nélkül bejöttem a szobába, és itt adtam ki a mérgem.

Ha pedig végképp nem megy a dolog, költözzetek a sajátotokba, ha olyan rossz a viszony, még a lelakott ház is jobb, ott mindent úgy csinálsz ahogy te akarsz, nem szól bele senki. És úgy is tudjátok újítani, ha benne vagytok.

2011. júl. 28. 11:12
 27/32 anonim ***** válasza:
85%
De szerintem ha pl. fűtést is kell csinálni, akkor nem valami egyszerű, mert itt a szeptember elég hamar, a munkáknak is van egy sorrendje, a kérdező babát vár, fűtés nélkül ha már szezon lesz, nem tud ott lenni a házba. Tehát nem biztos, hogy megoldás a felújítandó házba való költözés.
2011. júl. 28. 11:38
 28/32 anonim ***** válasza:
69%

Első 8.14 vagyok.

Látom, hogy megbántódtál, de tényleg nem rosszakarattal írtam a dolgokat, de abban a helyzetben, amiben vagy, most nem te diktálsz, ezért kell a kezedbe venni az irányítást. Anyós most jött rá, hogy nemcsak egy jópofa kislány vagy, akit izélget a fia, hanem ez komoly, és te és a pici lesztek a fia élete legfontosabb személyei. Terhességed előtt vendég voltál, mostmár családtag. Sajnos, csak ismételni tudom magam, anyósod unintelligens, hogy így bánik veled, de te sem hivatkozhatsz mindig arra, hogy terhes vagy. A nők nagy része dolgozott szinte végig, hogy enni tudjon, mert senki semmilyen kaját nem rakott elé. Szóval gondold át, mi lenne a legjobb és lépjetek sürgősen. Ja, nekem nem volt bútorom, illetve anyukáméknál hagytam mindent. Nekünk nincs sok dolgunk a férjemmel és hiába bolondulok egy törökországi nyaralásért, mint ti a lovakért, egyelőre a lányom, az egzisztenciánk a fontos. De van két ingatlanunk, egy szép autónk, és szeretjük egymást. A bajaimon addig agyalok, míg rá nem jövök a megoldásra.

2011. júl. 28. 12:43
 29/32 anonim ***** válasza:
69%

Vagy a mama, és bútorok a félkész házba, vagy akárhova, vagy lakhatóvá tesztek egy szobát a sajátban, és oda. A kapcsolatotok is rámehet a mostani helyzetre!

Anno mi is félkész házban laktunk. Tudod mi volt a legjobb?

Az hogy becsukhattam magam mögött a bejárati ajtót!

2011. júl. 28. 12:44
 30/32 anonim ***** válasza:
85%
Azt írod anyukád egyedül él egy panelban. Ott nem lenne jobb? Akkor csak 3 lennétek. Amikor kész a ház akkor meg átköltöztök.
2011. júl. 28. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!