Tényleg ennyire a pénz a minden? Akinek nincs, már "nem is ember"?
anyukám testvére állandóan azt lesi, kinek mennyi pénze van, mit kap, állandóan a hasznon jár az esze, hogy honnan lehetne még elvenni valamit, amiből ő pénzt lát.
Kaptam a ballagásomra egy kis ezüst karkötőt, addig faggatott, míg el nem mondtam neki, erre az unokatesómnak ujjnyi vastag aranyláncot vett fülbevalóval.
Nem irigylem az unokahúgomat, mert kedves és szeretem, de azért kicsit bántó.
és ilyen megjegyzései vannak a nőnek folyton, hogy "akinek nincs pénze, az nemis ember" , van vagy 100 pár cipője minimum, meg 3 szekrénnyi ruhája.
a szemembe megdícsér, de sejtem, hogy leszól a hátam mögött.
Nem ő az egyetlen, másik unokatesóm szülei is ilyenek. Most, hogy felvettek egyetemre, lesajnálnak, leszólnak, hogy nyelvre mentem, merthogy minek az, miért nem leszek könyvelő, hogy sokat keressek (sosem voltam jó matekból, örültem a 4-esnek de mindegy).
egyszerűen szemét módon tönkreteszik a legkisebb örömömet is. nem is nagyon tartom a kapcsolatot velük, de direkt nagy hírverést csinálnak mindenből, hogy nekik ilyen jó, olyan jó. mamám meg el szokta őket mondani, mert ő meg pletykás, és nem tudja magában tartani.
ha elmegyek a közeli strandra, már hallom a hírt, hogy ők horvátországban, meg korfun, meg mittomén hol voltak stb.
Miért kell játszaniuk magukat?
és miért kell mindig bántani azt, aki szegény? hisz éppen elég a baja...
Az ilyen embereket csak sajnálni lehet;
Haláluk után nem hiszem hogy oda fognak kerülni, amit "menyországnak" neveznek.... (Majd a pokolban rakosgathatják a garasaikat!)
Hol élnek az ilyen emberek?!
Nem látják, mi van maguk körül??
Hogy kicsit leszálljanak a fellegekböl, itt van egy hír a "Családi kapcsolatok" rovatból...:
"Miért érzek így? Természetes reakció ez az érzés?
Van egy kislány, a lányom ovis társa. 3 hónapos korában elhagyta az anyja, apja nem is volt. Most a nagyapja neveli, a kislány dédijével aki súlyos beteg. Nagyon nagyon szegények. Se víz, se áram nincs a házukban ami egy nyomor tanya.
Mikor ezeket megtudtam igyekeztem segíteni nekik, a lányom kinőtt ruháival, élelmiszerekkel, játékokkal stb.
Most oviszünet van, és tegnap elhoztam a kislányt hozzánk, hogy ne unatkozzon otthon.
Azóta teljesen kikészültem, egyfolytában sírnék.
A kislány gyönyörű szép lenne, de súlyosan alultáplált, teljesen olyan mint az afrikai éhező gyerekek. Hosszú szőke haja büdös volt, az egész gyermek is.
Teljesen neveletlen, de nem rossz, annyira akart szót fogadni láttam rajta, de egyszerűen kiment a fejéből amire intettem.
Soha nem ült még autóban, azt hitte csak az oviban van csap víz stb.
Annyira boldog volt, én meg olyan szomorú...
Nem tudom mit csináljak, nem merem még egyszer elhozni.
Mit tennétek???"
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Na itt járt modika, kitörölte a válaszom :D Annyira jópofák, hogy ehhez a végső és egyetlen érvükhöz folyamodnak...az írást törlik, a felhasználót tiltják :DDDD Lowlife félnótások...
Na,de hogy a kérdésre válaszoljak, akinek csak a pénz és a gazdagság számít, az vagy zsidronc, vagy egy kapzsi utolsó legalja szemétláda söpredék, akinek a pénz a mindene...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!