Hogy érthetné meg a nehéz fejü párom, hogy ne csak elvárja az ajándékot, hanem adjon is?
A párom egy érdekes ember. Nekem mindig a megfelelö, nekem tetszö ajándékot veszi, mindig meglepetés, és nem is spórol rajta.
Viszont a családja többi részétöl elvárja, míg ö szinte semmit nem ad nekik.
Pl anyukája mind az én mind a párom szülinapjára ad ajándékot, míg a párom semmire sem nekik. Ugyan ez a nagyival is. A nagyi már az atya úristent is megvette nekünk, míg ö szinte semmit. Mondom neki hogy szeretnék egy új edényt a konyhába, erre "majd a nagymamának mondom hogy töle azt kapjunk húsvétra", de mi nem adunk semmit neki. ès mindig ez megy hogy ö kér de ha egy száll virágot is kellene venni azt már nem.
Tegnap elmentünk megvenni a csokikat húsvétra, mert az családjánal töltjük az ünnepeket. Kb két tojást vett és azt mondta nekik ez elég. Pedig tudom hogy az anyja egy halommal fog venni nekünk, amit a párom be is fog zabálni. Aztán fogtam és mondtam hogy majd én veszek nekik. Egyszerüen semmit, az anyjának még egy szál virágot sem vesz. Imádja a családját, szuper kapcsolat van, és a családja nem várja el még egy ici picit sem az ajándékokat, de ledöbbentö, hogy mennyire kihasználja a családját. Jól keresünk mind ö mind én, a szüleinek sincs anyagi problémája, ez csak maga a gesztusról szól, de semmi gesztus nincs benne.
Ha te kapsz, nekik meg így jó, akkor nyugodj bele, ne furcsálkodj ezen. Náluk ez a szokás, fogadd el. Esetleg te külön vigyél.
Lehet, pont az ajándékkal sértené őket,ezt ők jobban tudják.Lehet, nem átlagos a családi hagyomány. Hiszen ha ti úgymond visszadnátok (értékben) amit kaptatok, úgy elrontanátok a nagyi örömét. Fölöslegesen törte magát hogy segítsen, ha "visszaadod" pedig biztos nehéz összespórolni. Olyan , mintha visszaadnád az ajándékot. Talán nehéz neked megérteni, de fogadd el, hogy az ő családjukban ez így van jól.
Az én anyám haragudna és rosszallaná, ha drága ajándékot vinnék (1000 ft felett) ők meg autóvezetési tanfolyamokat adnak a gyerekeknek, meg egy telket legutóbb. De nem is viszek egy teánál vagy csokinál többet, így is az a véleményük, hogy pazarlunk. Hogy úgy lehet ház meg telek, ha nem szórjuk a pénzt. De ők 3 teli (50l-es) táskával jönnek, kaja, ruha, csoki. Nekik lehet, nekünk nem. Ha hazamegyek, odadugnak 10-20 e ft-ot az útra, muszáj elvenni. (40 éves vagyok, ők meg 70) de én nem vihetek, mert haragszanak, hogy sokat költök.
Biztos lesznek, akik leminősítik a válaszomat, azon az alapon, hogy náluk nem úgy van, de neked az számít, hogy a párod családjában mi a szokás. Alkalmazkodj hozzá! Látod, neked ad, tehát szeret adni. Ő ismeri a szüleit.
Majd lassan ráérzel ennek a fílingjére is.Nem kihasználja a családot, csak elfogadja, amit adnak, és ezzel örömet szerez nekik. Hidd el!Ez a legjobb amit tehettek.
Ha én többet adnék a 70 éves apámnak, mint ő nekem, akkor úgy érezné, hogy én már egy löttyedt pisis koporsótölteléknek nézem, nem Jocky Ewingnak. És teljesen besértődne. Így előveszi a kis tömött pénztárcáját, és valaki, és még férfi, nem vénember.
Éjjel is dolgoznak, és sokszor csak margarinos kenyeret esznek, de így boldogok. Tényleg.
Valószínüleg így szoktatták, így szokta meg.
Nem hiszem, hogy ebbe neked bele kéne szólnod. Ha téged zavar, hogy TE ajándék nélkül mész oda, akkor vegyél TE nekik, de nem hiszem hogy az ő egész élete folyamán kialakult szokásait megváltoztathatod.
folyt.
Inkább te se vigyél, nem kell! Mutasd ki, hogy örülsz. Akkor majd látják, hogy rendes jóravaló lány vagy. Tudod, Rómában mint a rómaiak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!