Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megőrülök, legszivesebben...

Megőrülök, legszivesebben felkötném magam, de ahhoz gyáva vagyok. Segitenétek, adnátok tanácsot hogy ne legyek ilyen "birka"?!

Figyelt kérdés

Remélem jó kategória...

Nekem soha semmi nem jön össze,de ez az állapot azóta tart mióta megszülettem!Szüleim rég meghaltak.Kész szerencsétlenség az egész életem.Bárhogy próbálok a "sz*rból" kimászni,mindig van valami esemény ami "visszaránt" a földre.Sokszor próbáltam javitani a helyzetemen,ideig-óráig jó volt,aztán megint huppantam egy nagyot.Már úgy vagyok mindennel hogy úgyse sikerűl:(

Volt nagyon jó munkahelyem is,de kirúgtak.Utólag kiderűlt hogy azért mert nemhagytam magam a "nagyoknak",hogy meghúzzanak.(pedig nem vagyok nagy szám)Ez elkeseritó egy kicsit nem?Most dolgozok egy családnál,de okádnom kell tőllük.Felmondtam,kész pokol azóta az egész.Hamarosan költözök a barátomhoz akivel nem vagyok valami régóta együtt,a gondolattól tiszta ideg leszek.Imádom meg minden,de én az összeköltözést nem igy képzeltem el.Ezenkivűl minden ok nélkűl olyan féltékeny vagyok,hogy megtudnék fulladni.Az a bajom valószinűleg hogy túl jó ez a kapcsolat,és túl negativan állok hozzá,az eddigi csalódásaim miatt.Mit csináljak hogy egy kicsit is jól érezzem magam a bőrömben?

Bocs hogyha az egész sztori ilyen kesze-kusza,de kissé zaklatott vagyok.

24/N

2011. júl. 18. 20:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva meg értelek. A mai világban segítség(szülők, barátok) nélkül nagyon nehéz érvényesülni. Tudom, hogy nehéz ilyen helyzetben pozitívan gondolkozni, de muszáj. Ha kicsit is próbálsz örülni annak amid van, sokkal de sokkal több jó dolog fog érni. Lehet hogy butaság, de a Titok című könyvet tudom ajánlani, még ha nem is minden úgy van ahogy mondják, de legalább talán sikerül megtalálni a boldogságot az életedben, jobban elfogadni magad, és pozitívabban állni a dolgokhoz...
2011. júl. 18. 20:36
 12/17 anonim ***** válasza:

Semmi baj,nincs mit sajnálni rajta,van akinek százszor rosszabb.Sajnos:S Meg már amúgyis csak a múlt,azon meg nem érdemes rágódni.Ha ez nem történik meg nem az vagyok aki vagyok.

Lehet épp egy elkényeztetett kislány lennék,aki életképtelen szülők nélkül.

Találd meg Te is magad és azt a célt ami mozgat,ami fontos számodra:)

2011. júl. 18. 20:41
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem hasznos az első válaszadó tanácsa! Nem hiszem, hogy beléd rúgásként szánta. Viszont ne pszichológust keress fel, hanem menj el a körzeti orvosodhoz, és kérj egy beutalót egy pszichiáterhez. A pszichológus nagyon drága, és nem ér többet, mint egy pszichiáter. Beszélgess el vele, ha szükséges majd ír fel anti-depresszánsokat (bár én azok elől elzárkózom, mert láttam, hogy milyen lesz tőle az ember (mint egy betépett zombi.) De egy-két beszélgetést meg ér a dolog, mivel elmondásod szerint nincs kivel megbeszélned a problémáidat.
2011. júl. 18. 20:42
 14/17 A kérdező kommentje:

20:21,

küldtem privátot.

2011. júl. 18. 20:42
 15/17 A kérdező kommentje:
Van kivel beszélnem,de az én ismerőseim javarészt "burokban" nőttek fel,és nem tudnak hasznos tanácsot adni.És én meg nem mindenkitől fogadom el az ismerősök közül a tanácsot.Ezért kérdezek itt,mert itt mindenki úgy válaszol ahogy gondolja,vagy épp a kedve tartja,nem ismer senki,és nem zavar ha hülyének néznek emiatt a hülye kérdés/sztori miatt...
2011. júl. 18. 20:45
 16/17 anonim ***** válasza:
20:42 vagyok, azt írtad, hogy gyáva vagy.. az a gyávaság, ha nem fordulsz szakemberhez segítségért, még hozzá időben. Hidd el nem lenne olyan szörnyű a dolog, még hozzá a Te érdekedben :) Sok sikert, kitartást, és változtatni akarást kívánok Neked, hogy javuljon az életed :)
2011. júl. 18. 20:50
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem beléd akarok rúgni, komolyan, ezt az elején leszögezném.

A hozzáállásoddal van a baj. Ami történt veled, azt fel kell dolgozni, el kell fogadni, a helyére kell rakni. A "burokban" nőtt barátaid nyilván nem tudnak ilyen mélységben segíteni (de tudnak rajtad segíteni, pusztán azzal, hogy vannak neked) - ezért kell(ene) a szakember segítsége, aki megmutatja egy új ösvény bejáratát, hogy merre indulj. Ugyanakkor, csak akkor hatásos az ő segítsége, ha tudod, hogy az utat egyedül kell járnod, nem ő fogja helyetted megoldani a problémáid és a segítséget te kéred - tehát csak akkor menj el hozzá, ha legbelül is azt érzed, hogy itt az idő. Különben nem fogsz bízni benne és kidobott idő és energia lesz, meg egy rossz tapasztalat, amivel bebizonyítod, hogy 'na, ez sem működik'. Ennek így semmi értelme.

Nagyon sok munka áll előtted, főleg azért, mert azt már megszoktad, hogy rosszul érezd magad - sokan annyira megijednek a jobb érzéseiktől, hogy visszamenekülnek a jól ismert rosszakhoz inkább.

Néha tényleg nehéz elfogadni, hogy mindarra, ami történik velünk, gondolhatunk úgy is, hogy valami jobbat készít elő a számunkra, csak még nem látjuk az összefüggéseket. Hajlamosak vagyunk inkább a rosszat látni benne, mint te is, nézd, hogyan fogalmazol, eltúlozva helyenként a helyzetet:

"Nekem soha semmi nem jön össze, de ez az állapot azóta tart mióta megszülettem"

"Már úgy vagyok mindennel hogy úgyse sikerül"

"elkeserítő" "kész pokol azóta az egész"

"a gondolattól tiszta ideg leszek"

"ok nélkül olyan féltékeny vagyok, hogy meg tudnék fulladni"

Önbizalomhiány és önsajnálat süt a szavaidból.

Szomorú, ami veled történt, de tiszteletre méltó, amilyen méltósággal viseled és kiemeled a fejed a hullámok közül és fenntartod magad - igen, nehéz ennyire egyedül lenni a világon, de ahogy telik az idő, még inkább csak magadra számíthatsz majd, egyre nehezebb lesz. De hát eddig is megoldottad, nem? Szóval, a hozzáállásodon kellene változtatnod és hinned abban, hogy jó dolgok is történhetnek veled. Amint elhiszed, bevonzod. Kitartás.

2011. júl. 19. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!