21 évesen külföldre költözés. Mennyire válhat be?
Az unokatestvérem 1 hónapja van kint a barátjával Kanadában. (ő 22, a barátja szintén 22 éves). Azt mondja nagyon jó kint, csalogat hogy én is menjek. (szintén 21 éves vagyok)
Mennyire válhat be ez a kiköltözés? A lánynak egy kereskedelmi szakmája van, a barátja fuvarozóként dolgozott éveken át. Nekem felszolgálói szakmám van.
Egyébként szerintem az is megérne egy alapos tanulmányt, hogy annak a 2 diplomás, nyelveket tudó kukásnak / felszolgálónak HONNAN és MILYEN diplomája van. Gondolom nem olyan egyetemekről, mint a SOTE, ELTE, BME és hasonlók. Mert én mondjuk egy könyvtáros és ruhatáros szakot egy szakadt egyetemről nem neveznék diplomának. Aki pedig normális helyen végez, az akkor is talál Mo-on nagyon jól fizető munkát, ha nem is keres. Csak ugye, ehhez mérnöknek kell tanulni (vagy valami hasonló hasznosat), és ugye ahhoz ész kell, meg fizika, meg matek, stb.
Ez az ország nem csak azért egy rakás sz.r, mert nem adnak fizetést meg nyugdíjat, millió más okból is, tehát máshol nemcsak a pénz szempontjából van jobb helyzet. Ami pedig a pénzt illeti, egy kukás itt is nyomi, és Londonban, vagy New Yorkban is az. Milliomos pedig nem attól lesz az ember, hogy elköltözik, hanem ha pl. tanul valamit előbb. Csak ugye azt nehéz.
A másik dolog, hogy 60 éve, amikor a Nagyapám diplomázott, az emberek jóval kisebb százaléka ment egyetemre. Sőt, az általános iskola, és a gimnázium sokkal többet ért, mint most. Ha akkor lediplomáztál, az ért valamit, mert te voltál az a 3%, akinek van diplomája.
A büfészakot, a felsőfokú szakképzést, a főiskolát, stb. nem összekeverni a diplomával.
Hány olyanról lehet olvasni, aki a BME-VIK-en szerzett doktori fokozatot, és most kukás? Vagy a BME-n szerzett vegyész diplomát, és egy McDonald's-ban dolgozik, mint ügyeletes wc-súroló? Én egy ilyen sztorit sem hallottam. Pedig BME-s vagyok.
"Csak ugye, ehhez mérnöknek kell tanulni (vagy valami hasonló hasznosat), és ugye ahhoz ész kell, meg fizika, meg matek, stb. "
Mert teged az iskolaban csakis fizika-matek szakosok oktattak? Vagy ki nevelt fel? Remelem, hogy minden felmenod atomfizikus volt. Aki nem mernok, az nem ember? Nem mindenkinek van tehetsege hozza (foleg, ha nem ferfi). Ettol meg ezer mas dologhoz lehet es az sem lenezendo.
Én nem azt mondtam, hogy aki nem mérnök, az nem ember, és le kell nézni. Én azt mondtam, hogy a büfészakokat, meg a diplomagyárakat ne keverjük össze az ELTE-vel, a BME-vel, a Bécsi Műegyetemmel, és hasonló helyekkel, ahol TÉNYLEG DIPLOMÁT ADNAK, és nem csak egy értéktelen, "diplomának" csúfolt papírt. És ha az utóbbival nem talál valaki munkát, az nem szemétség, hanem tök érthető.
A BME-n például van pszichológia, ismerek onnan egy nagyon kedves lányt, és azok ott tényleg elég okosak, és rengeteg dologhoz értenek. Egyébként ez a csaj mellette informatikát tanul, szintén a BME-n. És vannak olyan lány ismerőseim, akik olyat tanulnak, ahol kevesen vannak a lányok. Pl. van matematikus-közgazdász lány ismerősöm (ezt a két szakot csinálja egyszerre, mindkettőt a BME-n).
Tehát én csak annyit mondtam, hogy diploma és diploma között óriási különbség van. Az asztalosnak meg nem fognak soha olyan fizetést adni, mint egy orvosnak, agykutatónak, pszichiáternek, vagy mérnöknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!