Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedül egy pici babával?

Egyedül egy pici babával?

Figyelt kérdés

Sajnos nagyon gyakori eset ez a környezetemben.

30 múltam, nem vagyok szerintem csúnya se, és mégis.. úgy tűnik, egyedül maradok a 6 hónapos pici babámmal, mert a férjem elköltözik tőlünk, nem bírja az ezzel járó felelősséget, és rámunt.

Férfiak, miért vagytok sokan, akik nem bírjátok az apaságot?

2009. ápr. 1. 23:28
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Én bírom és sokan mások is. Első gyerek születésénél már 4 évet voltunk együtt a párommal. A gyerek a legnagyobb összetartó erő. Most építjük az új házunkat egy felújításon túl vagyunk, az se volt egyszerű. Kibírtuk. Engemet is elhagyott apánk 6 éves voltam, öcsém 4. Rossz volt a párválasztás. Sajnálom. De nem minden fickó ilyen!
2009. ápr. 1. 23:37
 2/11 anonim válasza:
100%

Magyarországon sajnos nem divat, nem szokás a házassági problémákkal szakemberhez fordulni, pedig van ilyen segítség ingyen is.

Ha a párod kapható rá próbálj meg fölkeresni egy ilyen szakembert a közelben. Ha Budapesti vagy akkor tudok adni cimet is.

Esetleg a neten keress rá arra a kifejezésre, hogy mediáció.

Ha nincs a közelben ilyen lehetőség akkor ajánlom olvasásra Harville Hendrix Párbajok és békés megoldások c. könyvét

Ha belegondolsz kicsit fura, hogy az autóvezetéshez tanfolyamot kell végezni és le kell vizsgázni, hogy valaki jogosítványt kapjon ezzel szemben a párkapcsolatba bárki fejest ugorhat függetlenül attól, hogy ért-e hozzá.

2009. ápr. 1. 23:52
 3/11 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak:

Örülök, hogy vannak azért kivételek is! Ezek szerint még van reményem.

Másodiknak:

Sajnos a férjem egyszerűbb megoldásnak látja, hogy elhagy minket, mithogy megoldja a problémáját, ami szerintem inkább az övé. Az ok, hogy nem kíván már. Pedig kezdem visszanyerni az alakomat is, ápolt vagyok, csak egy pici babával minek öltözzön ki az ember otthonra, ha úgyis egyedül vagyok egész nap. Én meg úgy érzem, hogy ez nem lehet megoldhatatlan gond. Meg még sok egyéb okot is felsorolt, ami szerintem inkább mellébeszélés. Egyszerűen el akart menni.

2009. ápr. 2. 00:01
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért az durva, hogy a párod gyerekét hortad ki és ezt ő figyelembe nem veszi...még hogy nem kíván, hát nem rég szültél egy gyereket, ez nem elég nagy dolog neki? Ezek szerint a férjed nem akarta a babát? Mert ha terveztétek, akkor végképp érthetetlen a reakciója. Ha a FÉRJED volt, valamilyen elkötelezettséget már eleve vállalt a baba előtt is. Szerintem a legtöbb pasi nem válik úgy, hogy nincs neki más egy ilyen indokkal. Ezek szerint már talált mást. Nem érdemelt meg téged. Én egyetértenék az első válaszadóval. Bár nő vagyok, de nem azt látom, hogy MINDEN férfi ilyen lenne. Az én férjem pl. sosem lenne ilyen. Ez azért nem mindennapos szerencsére. A házasságomban inkább én vagyok az, aki jobban aggódtam, hogy a szülés után a párom majd ugyanúgy néz-e rám, de őt nem zavarták a változások. Normális férfi azt nézi, hogy megajándékoztad egy gyerekkel és felfogja, hogy ez mekkora dolog és nem volt könnyű neked. Aki nem ilyen, azzal jobb nem foglalkozni...jobban jársz, hogy ha most megy el, mint 2-3 gyerek után. Az ilyenek nem változnak, csak a külsővel törődnek. Ilyen emberből meg milyen apa lesz? És a gyerek sem érdekli? Mi köze van a te kinézetednek a gyereketekhez egyáltalán? Ez is csak ürügy, ha szereti a gyereket, akkor nem tesz ilyet. Meg ha szeret téged, akkor nem az fogja érdekelni, hogy hogy nézel ki, mikor most szültél. Valószínű, hogy ez csak egy fedősztori, mert már van neki más. Hadd menjen, ezzel csak te jársz jól, ha ezt nehéz is ilyen helyzetben belátni. Mikor majd később visszagondolsz, szerintem te is így fogod látni, mert aki ilyen felelőtlen, hazug, felszínes ember, az jobb, ha nem is lesz apa.
2009. ápr. 2. 04:07
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy felelőtlen egoista. Nem érdemel meg titeket!
2009. ápr. 2. 07:11
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Megszeretném kérdezni:Apás szülés volt?
2009. ápr. 2. 08:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki menni akar, azt a családterápia sem fogja visszafordítani. Pár évvel ezelőtt kilenc év házasság és egy hatéves gyerek után zátonyra futott a házasságunk. Ment a huzavona, végül fogta magát a férjem, és hirtelen felindulásból összepakolt és elment. Nem akartam, hogy visszajöjjön, de sírás, rívás fogadkozás után elmentünk egy családterápiára, ehhez ragaszkodtam. Azután minden szép és jó volt pár évig, vállaltunk egy másik gyereket is (főleg a férjem szerette volna, én kicsit tartottam ettől a lépéstől.) Egy hónapos a kicsi, a férjemmel már három hónapja alig szólunk egymáshoz, mert ismételten sikerült neki szerelembe esnie valakivel. (Persze engem is szeret stb.)Az összes próbálkozásom, ami a kapcsolatunk megmentésére irányult megakadt ott, hogy elege van abból, hogy felelősség, hogy nem csinálhat azt amit akar, ő menni akar, utazni stb. és mit nyaggatom baromságokkal, minthogy beszéljük meg a gondjainkat. Ott tartok, hogy nem családterápiára kell menni, hanem nekem lesz lassan szükségem szakember segítségére.

Rövidre fogva, valószínű nem jól választottál párt. (Ha én újrakezdhetném, nagyívben elkerülném a férjemet.) Ha valaki menni akar, menjen, ezen már a párterápia sem fog segíteni. Az, hogy azt mondja, rádunt, szégyellje magát. Feltételezem, hogy ő is 30 körüli, tehát ez a "nem bírom a felelősséget" duma szintén egy oltári nagy szemétség. Ha elmegy, gondold meg jól, hogy kezdenéd-e vele újból, mert szinte biztos, hogy nem fog megváltozni, és csak a saját életedet nehezítenéd.

2009. ápr. 2. 08:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Én is egyedül nevelem a lányom,lassan 4 éve!

Még egyetemre jártam,amikor megtörtént a "baleset",én vaciláltam,hogy megtartsuk e,Ő kőkeményen kiállt mellette,hogy megtartsuk!

Nem voltam még 10 hetes terhes,amikor jött a nagy fordulat a részéről,mármint hogy tartsuk meg a babát persze,de még ne költözzünk össze,spóroljunk mindketten,úgy majd "idővel" könnyebb lesz az összeköltözés,házasság,saját otthon stb!

Szóval nekem még lett volna időm lépni,hogy nem vállalom az anyaságot,de miután 6 hétig úgy éltem,hogy kisbabám lesz,anyuka leszek,családom lesz,én már nem tudtam hátat fordítani ennek aZ EGÉSZNEK!

Gondolom mondanom se kell,hogy az egész közös életből semmi se lett,hiába vártam és próbáltam mentséget találni számára mindig,ő még 30 évesen is nagy gyerek maradt!

Kutya nehéz így élni,de így legalább van esélyem még,egy méltó embert találni!

Ez lebegjen a te szemed előtt is!

A Te férjed is egy önző,felelőtlen alak!

jobb lesz nélküle!

2009. ápr. 3. 09:37
 9/11 anonim ***** válasza:
08:39 es,miért kérdezted hogy apás szülés e volt?Kifejtenéd bővebben?
2009. ápr. 3. 12:10
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Az apás szülést azért kérdezte, mert vannak férfiak akiknél gondot okoz a házaséletben, hogy látták a szülést.
2009. ápr. 3. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!