Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet egy felnőtt ugyanolyan...

Lehet egy felnőtt ugyanolyan boldog mint egy gyerek?

Figyelt kérdés
Vannak itt olyan emberek akiknek jó gyerekkoruk volt és összegészében a felnőttkoruk se lett rosszabb? Vagy törvényszerű hogy csak gyerekként lehet igazán boldog az ember (ha igen akkor mihez kezdjen egy rossz gyerekkor után?)?
2011. júl. 15. 16:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én nem cserélném el a gyerekkoromat a felnőttkoromra. Nem volt kegyetlenül rossz gyerekkorom... amolyan okés, most sem vagyok felhőtlenül boldog, de jól érzem magam a bőrömben. Sokkal jobban szeretek felnőtt lenni, mint gyerek.

Engem egyáltalán nem zavar, hogy a felnőtt lét felelősséggel jár, viszont nagyon utáltam, hogy gyerekként sokmindenben korlátozva voltam és sokszor nem én hoztam a döntéseket.

Amúgy én azt vallom, hogy a boldogságért tenni kell. Nem feltétlenül állapot kérdése, lehet hosszútávú és állandó is, de csak úgy nem feltétlenül jön. 33N

2011. júl. 15. 16:42
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom,még kiskoromban elváltak a szüleim,nevelőapám molesztált,utáltak gimiben mert 13 évesen nem ittam és nem feküdtem le senkivel,ja és volt saját véleményem,depressziós voltam és pánikbeteg 16,19 évesen.Egyelőre nem érzem magam túl boldognak,bár lehet csak megszoktam a sok rosszat,van egy 2 és fél hónapos gyönyörű,ügyes kisfiam,egy szerető férjem,szülés után és a terhesség alatt is depressziós voltam 22 éves vagyok,kitudja változik-e a dolog,igyekszem boldog lenni,de mikor végre az vagyok mindig jön valami amitől összeomlok,és elmegy az életkedvem.Ez van.
2011. júl. 15. 16:45
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet.A gyermekben benne van a naivitás az élet felé,a felnőttből ez kihal kicsit sötétebb és nehezebb az élet mint ahogy azt gyermekként láttam.
2011. júl. 15. 17:56
 14/14 anonim ***** válasza:

Isteni gyerekkorom volt. komolyan mondom, egy percét sem adnám senkinek. nagyszüleim imádtak, anyum mindig ott volt mellettem, marha jó a viszonyunk, sosem volt olyan balhé, amit ne oldottunk volna meg (persze, a kamaszkor nekem sem telt felhőtlenül, de nem csináltam olyat, ami miatt szégyenkeznem kellene)

nos, a felnőttkorom sem rossz, én tulajdonképpen, így utólag visszanézve minden életszakaszomban megtaláltam a jó dolgokat, és azokra fókuszáltam.

annak ellenére, hogy apámat szinte nem is ismerem, és van egy gyógyíthatatlan betegségem, nem cserélném el az életemet senkivel.

14-15 éves koromban volt egy nyomasztó időszakom, de az sem a családom, hanem a sulis dolgok miatt.

felnőttként sztem sokkal boldogabb lehet az ember, mert érettebben, tudatosabban látja és éli meg azokat a dolgokat, amik történnek vele.

tudjátok mi a nagy fosás az én életemben? hogy eddig olyan jó volt, h folyton azon parázok, hogy mikor üt be a krach? persze ha nem erre gondolok, hanem arra, h velem innentől is csak jó dolgok történnek, és így is alakítom az életemet, akkor talán megúszom.

de egyszer mindenért fizetni kell...

2011. júl. 15. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!