Mást is nyaggatnak azzal, hogy miket csinál?
Február óta munkát keresek, nagyjából én vezetem a háztartást. A 84 éves nagyszüleimmel lakom együtt, nincs autóm, a legközelebbi még árban elfogadható áruház fél óra buszozásnyira van, de a buszmegállóig 800 m a séta + ugyanennyi vissza. De: közben mindig azzal faggat mindenki, hogy "Mit tudsz csinálni egész nap?" Ha meg elmondom, hogy mit akkor az a válasz, hogy "Az nem munka, az semmi".
Hogyan állítsam el őket, hogy legyenek már kicsit belátással rám, hogy nem annyira móka és kacagás az életem?
Ha el kel mennem bevásárolni ez szinte egy egész délelőttös program, ráadásul egyszerre sok mindent nem is tudok venni, mert leszakadnak a karjaim mire hazacipelem, ezért többször megyek 1 héten de kevesebb dolgot vásárolok. Én csinálok szinte mindent, kivéve a főzést: gyógyszer írás, orvoshoz kísérés, csekkek, gyógyszertár, takarítás stb.
Jó, tudom ugyanezt más munka mellett csinálja (én is csináltam, igaz suli mellett 3 évig, és bár nem nyafogásból mondom, de úgy is nehéz volt). És általában olyanok piszkálnak, hogy szerintük nem csinálok semmit akiknek van autójuk: 1héten egyszer bevásárolnak a Tescoban, és utána nincs rá gondjuk. De én ezt nem tudom megtenni... Ráadásul nem is segítenek, csak telefonon keresztül oktatnak.
Részvétem. :s. Nekem anyukám mondogatja, és a legviccesebb az egészben hogy ő se sok mindent csinál. Féléven át dolgoztam éjszakai műszakban 12 órában 1 hónapig aztán már csak 9. De mintha semmi se lett volna, komolyan többször is felmondhatta volna de nem, ja és nem mert ő mondta hogy ne hanem alapból nem, nem is panaszkodtam semmi. Szerintem akármit csinálok ugyanúgy semminek számítana.
És szerintem mást gondolnak de akkor mondják assza meg ne ezzel a dumával jöjjenek, mondják hogy mi bajuk azt kész. Vagy ha annyira zavarja őket akkor már legalább segítenének valahogy. Az a kocsis pl jó volt hogy na akkor vigyenek téged is azt neked is lesz dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!