Nagyon önző vagyok! Mit tegyek, hogy megváltozzak?
Sokszor rádöbbenek, hogy nagyon önző vagyok, megpróbálok változni, de a következő helyzetben megintcsak rosszul viselkedek. Pl. sosem szerettem ruhát vagy bármilyen hozzám tartozó dolgot kölcsönadni, pénzt is csak nagy ímmel-ámmal kölcsönzök még a szeretteimnek is.
Az előbb olvastam egy kérdést arról, hogy megállít-e a szerelemben az a tény, hogy nős a férfi. És én magamban egyből "nem"-et fogalmaztam meg. Olvasva a válaszokat rádöbbentem, hogy ebben is nagyon önző vagyok, ugyanis ha a saját jólétemről és szerelmi érzésemről van szó nem érdekelne a felesége/családja. Amúgy nem tudnék ártani a légynek se, sose kívántam rosszat senkinek, de ebben a helyzetben nem állnám meg a becsületességben a helyem...
Hogyan változzak meg?
Szia!
Gondold el azt, hogy fordított esetben (neked lenne egy férjed, párod és gyerekeid) milyen lenne ez? Csak annyit tégy másokkal, amennyit magad is elbírnál. Valami ilyesmi.
Ja , és a mai világban egyátalán nem baj ha nem szeretsz pénzt kölcsönadni, vagy adni. Sokan szeretnek visszaélni mások jóindulatával....
Cselekedj néha tudatosan az önzésed ellen. Ha kérnek, adj, akkor is, ha rossz érzés. Ha valami megszerezhetnél, ami a másé, akkor hagyd meg neki, direkt. És figyelj közben, mi játszódik le benned, mit érzel, amikor látod, hogy most megkaphattál volna valamit, de meghagytad másnak, és látod, mit okoztál ezzel a másiknak. Vagy hogy kölcsön adtál valamit, és figyeld, hogyan örül a másik. És ne foglalkozz kicsit azzal, hogy most lemaradtál valamiről, vagy fennáll annak a veszélye, hogy a másik nem adja vissza, amit kölcsön adtál. Nagyon ismerős amúgy az érzés, én is nehezen adok kölcsön, nehezemre esik nagyvonalúan viselkedni másokkal, sokat küzdök vele.
25f
hogy mi a jó az önzetlenségben, annak neked kell rájönnöd, hogy neked mi a jó benne, és mi a rossz az önzőségben.
ha segít valamit: azt kapsz, amit adsz.
örök tény.
Kérdés, hogy téged fékez-e a társadalmi rendszer, ami azt állítja, "egyházban" kell élned hites férjeddel míg a halá.......... Vagy inkább arra gondolsz, hogy teremtmények vagyunk, rezgésekkel, a testünk egy membrán és hullámokat bocsájt a végtelenbe. És ha valakinek a hullámai rezonanciába lépnek a mienkkel, ott előbb utóbb orbitális paráználkodás lesz, és senkinek nincs joga a felém irányuló hullámokat elfolytani, és nekem sem a másokét. Megállapodás- sok mesében halljuk a kifejezést, azt jelenti, hogy egy ideig biztosan csak egy "rádióadót hallgatsz"( a férfi hullámhossza) de van, aki kíváncsi, aki sok hullámot akar befogadni, és sokfele akar sugározni. Minden teremtmény valahol a saját rendszere szerint él. Egy biztos, nem a te hibád, ha veled megcsal egy másik nőt.
Ez egy jel. Annak a jele, hogy a másik nő "rossz zenéket játszik" a rádióján... A féltékenység maga az önzés. Azt jelenti: maradj velünk, hallgasd a mi slágereinket, éjjel- nappal. Majd én eldöntöm, mit hallgatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!