Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon önző vagyok! Mit...

Nagyon önző vagyok! Mit tegyek, hogy megváltozzak?

Figyelt kérdés

Sokszor rádöbbenek, hogy nagyon önző vagyok, megpróbálok változni, de a következő helyzetben megintcsak rosszul viselkedek. Pl. sosem szerettem ruhát vagy bármilyen hozzám tartozó dolgot kölcsönadni, pénzt is csak nagy ímmel-ámmal kölcsönzök még a szeretteimnek is.

Az előbb olvastam egy kérdést arról, hogy megállít-e a szerelemben az a tény, hogy nős a férfi. És én magamban egyből "nem"-et fogalmaztam meg. Olvasva a válaszokat rádöbbentem, hogy ebben is nagyon önző vagyok, ugyanis ha a saját jólétemről és szerelmi érzésemről van szó nem érdekelne a felesége/családja. Amúgy nem tudnék ártani a légynek se, sose kívántam rosszat senkinek, de ebben a helyzetben nem állnám meg a becsületességben a helyem...

Hogyan változzak meg?

2011. júl. 13. 22:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
akaraterő
2011. júl. 13. 22:04
 2/7 anonim válasza:
17%
Minden ember önző...Mindenki a saját javát akarja, csak jól titkolja...
2011. júl. 13. 22:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Gondold el azt, hogy fordított esetben (neked lenne egy férjed, párod és gyerekeid) milyen lenne ez? Csak annyit tégy másokkal, amennyit magad is elbírnál. Valami ilyesmi.

Ja , és a mai világban egyátalán nem baj ha nem szeretsz pénzt kölcsönadni, vagy adni. Sokan szeretnek visszaélni mások jóindulatával....

4/7 anonim ***** válasza:
72%

Cselekedj néha tudatosan az önzésed ellen. Ha kérnek, adj, akkor is, ha rossz érzés. Ha valami megszerezhetnél, ami a másé, akkor hagyd meg neki, direkt. És figyelj közben, mi játszódik le benned, mit érzel, amikor látod, hogy most megkaphattál volna valamit, de meghagytad másnak, és látod, mit okoztál ezzel a másiknak. Vagy hogy kölcsön adtál valamit, és figyeld, hogyan örül a másik. És ne foglalkozz kicsit azzal, hogy most lemaradtál valamiről, vagy fennáll annak a veszélye, hogy a másik nem adja vissza, amit kölcsön adtál. Nagyon ismerős amúgy az érzés, én is nehezen adok kölcsön, nehezemre esik nagyvonalúan viselkedni másokkal, sokat küzdök vele.

25f

5/7 anonim ***** válasza:

hogy mi a jó az önzetlenségben, annak neked kell rájönnöd, hogy neked mi a jó benne, és mi a rossz az önzőségben.

ha segít valamit: azt kapsz, amit adsz.

örök tény.

2011. júl. 15. 13:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a megfelelő közösségi programok ,amik segíthetnek abban,hogy megszokd ezt a viselkedést.
2011. júl. 15. 18:53
 7/7 anonim válasza:

Kérdés, hogy téged fékez-e a társadalmi rendszer, ami azt állítja, "egyházban" kell élned hites férjeddel míg a halá.......... Vagy inkább arra gondolsz, hogy teremtmények vagyunk, rezgésekkel, a testünk egy membrán és hullámokat bocsájt a végtelenbe. És ha valakinek a hullámai rezonanciába lépnek a mienkkel, ott előbb utóbb orbitális paráználkodás lesz, és senkinek nincs joga a felém irányuló hullámokat elfolytani, és nekem sem a másokét. Megállapodás- sok mesében halljuk a kifejezést, azt jelenti, hogy egy ideig biztosan csak egy "rádióadót hallgatsz"( a férfi hullámhossza) de van, aki kíváncsi, aki sok hullámot akar befogadni, és sokfele akar sugározni. Minden teremtmény valahol a saját rendszere szerint él. Egy biztos, nem a te hibád, ha veled megcsal egy másik nőt.

Ez egy jel. Annak a jele, hogy a másik nő "rossz zenéket játszik" a rádióján... A féltékenység maga az önzés. Azt jelenti: maradj velünk, hallgasd a mi slágereinket, éjjel- nappal. Majd én eldöntöm, mit hallgatok!

2015. máj. 20. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!