Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen egy magányos kisnyugdíjas?

Milyen egy magányos kisnyugdíjas?

Figyelt kérdés
2011. júl. 13. 17:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyedül él, nem mozdul ki és alig tudja eltartani magát.
2011. júl. 13. 17:07
 2/9 A kérdező kommentje:
hogyan él, részletesebben, milyen egy napja, aki tudja, írjon, vagy aki esetleg ilyen cipőbern jár...
2011. júl. 13. 17:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem jár sehova, egyedül él, nem ápol baráti vagy szomszédi kapcsolatokat.Nincs családja, de ténylegs enki, vagy ha van akkor senki nem látogatja meg soha.Magában ül nap mint nap a házban , tv zik, vagy olvasgat, ki-kisétál az udvarra, vagy a kapu elé és nézi az utcán járó-kelőket.

hamarosan beszűkül a látóköre és elveszti realitás érzékét...leépül.

2011. júl. 13. 17:13
 4/9 anonim ***** válasza:

Mint mamám. Kevés kis pénzt kap, amit eddig tartalékolt el ahhoz is hozzá kell néha nyúlnia.

Hiába van 3 gyermeke 8 unokája és jó pár dédunokája sajnos nem tudunk vele mindig ott ülni, egyedül érzi magát, sokat panaszkodik és fenyegetőzik azzal, hogy idősek otthonába fog költözni, mert nincs vele senki, senki nem szereti.

Utóbbi egy évben nem csinál semmit otthon, se kert, se fűvágás, takarítani sem szokott, és főzni is ritkán főz, azt mondta, hogy ő már beleunt az életbe. Szinte mikor megyek mindig a kapuban ül és nézi ki mit csinál alig várja hogy valaki arra menjen és beszélgessen.

2011. júl. 13. 17:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezek szerint én magányos kisnyugdíjas vagyok:o

(36/f)

2011. júl. 13. 17:16
 6/9 A kérdező kommentje:
ezt hogy érted? Van konkrét tapasztralatod? Mesélj!
2011. júl. 13. 17:18
 7/9 A kérdező kommentje:
36 f! Miért gondolod, h magányos kisnyugdíjas lennél, fejtsd ki bővebben!
2011. júl. 13. 17:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a magányos kisnyugdíjasnak is rengeteg fajtája van. Nagymamám pl. elég fura természetű... mondjuk ez nekem nem esett le egy ideig, mert minket öcsémmel nagyon szeretett, de kiderült, hogy csak és kizárólag minket (meg az anyukáját meg a bátyját), a többi emberben mind csak a rosszat kereste. Akivel még úgy-ahogy jó kapcsolatban volt, azok vidéken maradtak (mert feljött Pestre), vagy meghaltak. Anyukám szt az elmebajnak a tünetei már évtizedekkel azelőtt megmutatkoztak rajta, de az utolsó éveiben hatalmasodott el... a szomszédokkal addig sem volt túl jó viszonyban, mert mkit utált kb., de utána meg nem is beszéltek már vele, mindig anyukámat hívták, ha vmi baj volt már megint (ordítozott, a szemetet leszórta az ablakon). Mi meg öcsémmel nem tudtunk menni látogatni, mert eléggé be volt osztva a napunk, aztán mondjuk tizenévesen lányként nem szívesen mászkáltam volna este a városban, és anya el sem engedett minket pont amiatt, hogy mi van, ha nagymamámnak megint előjön az elmebaja, aztán bajunk esik (egyszer komolyan volt olyan, hogy anyával együtt mentünk, és annyira elhgatalmasodott rajta a gyűlölet, amit anyukám iránt érzett-nem a menye, a lánya volt!!!, és anya nem tett soha neki rosszat-, hogy engem az ő klónjának látott, és velem is elkezdett ordítani). Lassanként már senkit nem engedett be a lakásba (anyukámat is csak azért, mert egy balesete után már nem nagyon tudott sokat járkálni, és anyukám nélkül éhen halt volna kb.)...
2011. júl. 13. 18:25
 9/9 anonim ***** válasza:

17:15 nek üzenem

A nagymamád azzal zsarol titeket,hogy idősek otthonába költözik.Én azt mondom menjen.A leírásod alapján az én nagyimról is szólhatna a történet.Ő azonban több mint fél éve beköltözött egy nyugdíjas otthonba, és azóta mintha kicserélték volna.Jön-megy,múzeumba, fürdőbe, kirándulni járnak, csicsereg mesél állandóan,fodrászhoz jár, számítógépezni tanul,hímeznek.68 éves.kell ennél több?

2011. júl. 13. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!