Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kell csinálni egy kereszte...

Mit kell csinálni egy keresztelőn?

Figyelt kérdés
Nemsokára keresztszülők leszünk, de nem vagyunk templombajárók. Mi fog történni a templomban, mit kell csinálnunk, mennyi idő a ceremónia, és egyáltalán hogyan kell köszönni egy papnak? Ja, és mostanság mit szokás venni ajándékba a keresztgyerekednek? (kisfiú, pár hónapos)
2009. márc. 31. 12:37
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Azt jó lenne tudni a válaszhoz, hogy milyen felekezetben keresztelik a gyereket.
2009. márc. 31. 12:46
 2/9 A kérdező kommentje:
jaj, bocsánat, katolikus.
2009. márc. 31. 12:52
 3/9 anonim ***** válasza:
47%

római? görög?

:)

2009. márc. 31. 12:56
 4/9 anonim ***** válasza:
84%
"Dicsértessék"-et vagy "dicsértessék a Jézus Krisztus"-t illik a papnak köszönni. Nem sok mindent kell majd csinálnotok, szóval ne aggódj, végülis csak ott kell majd állnotok.
2009. márc. 31. 13:04
 5/9 anonim ***** válasza:
51%

Nyugodtan köszönj Jó napot kivánok!-kal. Én református vagyok és soha nem mondtam a helyi papnak, hogy Dicsértessék. Nem jön a számra és eszembe sem jut, hogy azt mondjam. Még soha nem szólt, hogy ez igy nem jó.

Viszont az érdekelne, hogy ha nem jársz templomba és nem is vagy vallásos, akkor hogyan tudod ott azt megfogadni, hogy vallásosan neveled a gyereket és hogyan tudod megigérni, hogy járni fog a templomba, hogy ha felnő, akkor ő maga tehessen vallást a hitéről? Nem kötözködni akarok, de tényleg érdekel.

2009. márc. 31. 13:10
 6/9 anonim ***** válasza:
84%
13:10-es: mi katolikusok Dicsértessékkel szoktunk köszönni. Legalábbis én megadom a tiszteletet. Ezt így "illik", de természetesen nem fog megharagudni a pap, ha normálisan köszönnek neki. Tudtommal a keresztszülőknél szempont, hogy vallásukat önmaguk is megéljék, így én sem értem, hogy aki nem hisz, az hogy lehet keresztszülő.
2009. márc. 31. 13:24
 7/9 anonim ***** válasza:
nem hívott a papa megbeszélésre? ott lemondja miként lesz a szertartás, általában egyértelműen kell ismételni a fogadalmat, ígéred-e,.....? kérdésre azt mondani ígérem. mármint, hoyg katolikus módon nevelitek majd a gyermeket ill. a keresztszülő ebben a szülőt segíti. kb fél óra. nekünk ősszel volt. nagyon rendes volt a pap.
2009. márc. 31. 13:31
 8/9 anonim ***** válasza:
előzőleg van megbeszélés, ha az atya nem mondja kérjétek.20 25 percnél nem több, maga a szertartás se.
2009. márc. 31. 13:32
 9/9 A kérdező kommentje:
Oké, kösz mindenkinek, bár kommentárt nem kértem.... A pap nem hívott megbeszélésre, ezért kérdeztem, mert még soha nem voltam keresztelőn (én kicsi voltam a sajátomon), de mindketten meg vagyunk keresztelve, templomban esküdtünk, jártunk hittanórára, stb...szóval nem a hittel van gond, hanem a temploba járással..hinni lehet otthon is, vagy barátok között nem? az az igazi, nem amikor kötelezően összegyűlünk, hogy mi most hinni fogunk..és kész
2009. ápr. 1. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!