Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy állítsam le a szüleimet?

Hogy állítsam le a szüleimet?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok. Külön szobám van a szüleimmel, de ettől anya állandóan itt ül mellettem, itt nézi a tv-t, itt olvas, mindent itt csinál. Vagy ha éppen főz, vagy valami dolga van, akkor is minimum óránként bejárkál. Sokszor apa is ugyanezt csinálja. Már többször próbáltam nekik normális elmondani, hogy ez az én szobám, és ne legyenek itt állandóan a nyakamon. De nem igazán foglalkoztatja őket. Tudom, hogy ez az ő házuk, de akkor is, nagyon zavaró, hogy nem tudok egyedül lenni 10 percig sem.

Mit mondhatnék még nekik?

14/L

2011. júl. 11. 11:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
24%
27 éves vagyok, 14 évesen még engem is rémesen irritált, most meg örülök, ha látom anyukámat, 13-14 év alatt sok mindent tapasztal az ember, és már örülök neki, ha minél több időt vele lehetek...
2011. júl. 11. 12:13
 12/18 anonim ***** válasza:
36%

hát figylej én egy szobában lakom anyámmal a férjével,és a fiával ... tehát tudom mit érzel :D

de te még szerencsés helyzetben vagy, mert néha azért lehtsz egyedül. ha bemennek hozzád te menj ki, ha ők is kijönnek menj vissza. hátha leesik nekik.

2011. júl. 11. 12:24
 13/18 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nehéz, de mi lenne, ha hatalmas rendetlenséget tartanál. Sőt, még egy kis kosz is belefér...
2011. júl. 11. 12:32
 14/18 anonim ***** válasza:

Beszélgess el velük erről a témáról.

Ha nem használ, menj be te is folyton lehetetlen esetekkor a szobájukba, csinálj kellemetlen dolgokat a szobádba, stb., hogy rájöjjenek mennyire is zavar ez téged.

2011. júl. 11. 12:39
 15/18 anonim ***** válasza:
42%

Nos, a legtöbb ötletet már leírták, de azért összegyűjtöm az enyémeket:

1. Próbáld megbeszélni velük. :) (Tudom-tudom, már megpróbáltad...)

2. A saját tévéd, ha valamit elkezdenek nézni rajta, kapcsold el, mondván, hogy te mást akarsz nézni / vagy kapcsold ki mert olvasni/zenét hallgatni szeretnél (majdnem azt írtam, hogy tanulni, de gondolom az most nyári szünetben feltűnő lenne :D)

3. Ha bejönnek látványosan, DE(!) nem bunkó módon menj el - vagy át egy másik szobába, vagy csak sétálni egyedül, ki a kertbe... mondjuk egy könyvvel vagy ilyesmi... ez elég egyértelmű jele, hogy magányra vágysz.

4. Csukd be az ajtót és hallgass hangosan zenét, átha "leriasztja" őket.

5. Nyugodj bele és örülj, hogy törődnek veled (14 évesen ez a legnehezebb változat, nekem se ment volna :) )

2011. júl. 11. 12:40
 16/18 anonim ***** válasza:
cseréljetek szobát. ők úgyis folyton a te szobádban lógnak akkor miért ne?:D
2011. júl. 11. 12:43
 17/18 anonim ***** válasza:
Ja, igen. Ez a rémes zene szitu nekem bejön mikor telefonálni szeretnék skypon akárkivel és ott halggatóznak. Hangszórók kakaóra és káromkodós zenét és Zámbó Jimmy-t hallgatok, azt utálják! 5 perc alatt elhúznak! :-DDDD
2011. júl. 15. 11:57
 18/18 anonim ***** válasza:

alice_in_wonderland válasza:

27 éves vagyok, 14 évesen még engem is rémesen irritált, most meg örülök, ha látom anyukámat, 13-14 év alatt sok mindent tapasztal az ember, és már örülök neki, ha minél több időt vele lehetek...

megnézném azok lelkivilágát, akik szerint ez a válasz 14%-ot ért

2011. júl. 15. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!