Anyám tudta nélkül bankkártya? 17
18 év alatt szülői beleegyezés kell.
Egyébként utálom ezt a "nem hiszem, hogy engedné". Míg meg sem kérdezted minek problémázol? Még az is lehet, hogy támogatná az ötletet.
Egyetértek az utolsóval,előbb meg kell kérdezni a szüleidet,hogy megengedik-e,hogy eladjad a dolgaidat...
Lehet,hogy símán beleegyeznek....
Valami eladásához minek bankkártya? Az a vásárláshoz kell.. Nem csak bankszámla kellene neked?
Egyetértek az előttem szólóval, felesleges rejtegetni az ilyesmit anyád elől. Nem ciki, nem törvénytelen, nem egyszerűbb egyenesnek lenni?
Tudtommal egyedül a CIB-nél tudsz a szülő jelenléte nélkül bankszámlát nyitni és ehhez kaphatsz bankkártyát is...
Nos, a CIB is postán küldi ki az elkészült bankkártyát, ha a fiókban szeretnéd átvenni, akkor +2000 forintba kerül a díja...
Amúgy meg miért gondolod, hogy anyukád nem egyezne bele a saját bankszámlád nyitásába és miért lenne neki baj, ha saját bankkártyád lenne?!...
Én a gyerekeimnek 14 éves korukban nyitottam bankszámlát és azóta van saját bankkártyájuk!!!... :-D
Csak úgy tudják megtanulni a használatát, ha nekik is van!
Tapasztalatom : a K&H Banknál személyesen kellett átvenni az első bankkártyámat, a későbbiek postán jöttek...
A Raiffeisen-nél postán küldték az első bankkártyámat is, a későbbieket is...
A gyerekeim CIB Bankos bankkártyáit postán küldték (ha fiókban akarod felvenni, akkor +2000 forint)...
Volt OTP-s bankszámlám is de már megszüntettem, na náluk soha nem küldték postán a bankkártyákat... (De ott 18 év alatti csak szülő jelenlétében nyithat számlát!)
Szóval, szerintem beszélj anyukáddal, mert lehet még örülni is fog, hogy ilyen talpraesett gyereke van!... :-D
Hogyan nyithatok számlát?
A szerződéskötéshez valamelyik szülőd hozzájárulására lesz szükség, ezután viszont belátásod szerint használhatod kártyádat, illetve a hozzá kapcsolt elektronikus szolgáltatásokat. A számla megnyitásához nincs szükség kezdő összeg elhelyezésére.
A szerződéskötéshez a személyazonosító igazolványodra és lakcímet igazoló hatósági igazolványodra vagy útleveledre és lakcímet igazoló hatósági igazolványodra,
törvényes képviselőd személyazonosító okmányainak bemutatására, személyazonossága igazolására lesz szükség.
Különben ha nyári diákmunkát vállalsz, ahhoz is szükséges a saját bankszámla, hogy a munkabéredet tudják számládra utalni!...
A továbbtanulásnál is szükséges a saját bankszámla!!!...
Arról nem is beszélve, hogy biztonságosabb manapság bankkártyával a zsebedben elindulni valahová, mint sokezer forinttal a pénztárcádban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!