Mi pontosan a bankkártya?
A bankkártya fogalom egyben jelenti,amire a fizetést utalják ,amivel vásárolhatok és fizethetek?
A havi fizetésem kártyára fogják utalni. ehhez melyik bankba igényeljek kártyát? nekem csak arra kell,hogy letudjam venni a pénzem,illetve alkalmas legyen,hogy boltokban fizethessek vele. ha elmegyek igényelni,mit kell mondanom pontosan,hogy egy ilyet kapjak végereedmény képpen??
Bankártya mindig egy bankszámlaszámhoz tartozik.
Képzled el úgy mint egy lakás aminek kulcsa van.
Bankszámládra megy a pénz. te is tudsz befizetni rá, vagy akár pl fizetés érkezik rá. innen vehetsz fel pénzt. ha nincs kártyád be kell menned a bankfiókba ahol igazolod magadat majd felveheted a kért összeget. innen utalhatsz is. megadod a másik bankszámlaszámot(pl posta csekkeken rajta van) és utalsz.
ha van a számládhoz kártya akkor azt használod minden pénz tranzakciohoz. pl nem kell a bankba menned énzért, felvetsz autómatából is. ha a saját bankod automatájábol veszel fel akkor ingyen van ha máséból akkor valamennyi kezelési költséget vonnak le. viszont bankártyás fizetés mindenhol ingyenes.
Második vagyok.
nem igazán olvasod el amit írunk igaz?
A bankártya csak egy kulcs a bankszámládhoz. Bankszámlát nyitsz egy bankban és ahhez kérsz egy "kulcsot" vagy is bankkártyát. majd lesz bankszámla kezelési díja és bankkártya kezelési díj is lehet.
Még valamit találtam, ezt olvasd át elejétől a végéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!