Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha az anyám...

Mit csináljak, ha az anyám dugiba iszik?

Figyelt kérdés
Apu már próbált vele többször is beszélni,de mindig felhuzta magát,hogy miért fogjuk ezt rá,mikor ő egy körtyot nem iszik.Az ilyen sok veszekedésből,már inkább ráhadjuk apuval.És van még valami.Van egy srác akivel szeretnék elköltözni,de anyu ellenzi,és tilt tőle.Igaz nem egy szépség a srác,és ez is a bajuk,de nekem amennyire nem tetszik annyira szelemes vagyok most bele.És mindenki ellene van.20 vagyok.Adjatok tanácsokat mindkét témaban!!Köszönöm előre is
2008. febr. 27. 11:57
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%
Az én anyukám is ivott,szinte az életem ment rá hogy meggyőzzem tegyen valamit.Ez persze nem jó,ahhoz hogy segíthess be kell látnia a betegségét,azt hogy ő szenvedélybeteg/alkoholista/.Addig csak magadért tehetsz,ugyanis az alkoholizmus családi betegség.Menj el alanonba /hozzátartozók terápiás csoportja/ v. ami még jobb és módod van rá az az acsé,itt kimondottan szülő-gyerek kapcsolatokról van szó.Ne ijedj meg tőle csak eleinte furcsa,hosszú távra nagyon hasznos,vidd el apukádat is.Anyukádnak az anonim alkoholisták terápiás csoportját kéne látogatni,de ezt csak ajánlhatod neki,és nem beszélheted rá!Ha akarod segíthetek!
2008. ápr. 11. 17:00
 12/12 anonim válasza:
100%
A másik kérdéseddel kapcsolatban,tudni kéne mennyire befolyásolja anyukád ivása a te döntéseidet.Azt elárulom,hogy én nem lakom az /laktam/anyuval egy házban,de ugyanúgy bántott a viselkedése és féltettem az egészségét.Lehet hogy ideig óráig míg kipihennéd magad,jó lenne de ha szereted anyukádat visszatérnének a gondok az életedbe.Egyébként meg ha független felnőtt vagy és úgy érzed a fiú is biztos az érzéseiben akkor azt tehetsz amit csak akarsz,DE ne menekülésből tedd amit teszel mert később esetleg anyukád számlájára írod és az nem lenne fer.Beszélgessetek sokat,de ne értsd meg az ivását és ne támogassátok benne pl.azzal,hogy hallgattok,mert nem fog előrébb /lejjebb/jutni.Ez sajnos kell ahhoz,hogy akarjon változni.Én és a testvérem pl. már kiraktuk a házból/ami a hugomé/ utána tért csak észhez és fogadta el a segítséget,de én akkor már alanonba jártam.Mint az előbbiekben írtam,ha kell számíthatsz rám!
2008. ápr. 11. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!