Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Veszekednek a szüleim. Mit...

Veszekednek a szüleim. Mit tegyek? Lehetek még valaha az életemben igazán boldog? Anyám miért ilyen?

Figyelt kérdés
A szüleim állandóan veszekednek. Vagy is inkább anyám veszekedik apámmal. Anyám minden kis apróságért elkezd ordítani. Ha meg közéjük állok akkor meg anyám úgy felpofoz, hogy még vérzek is! Azért mert valami nem tetszik neki elkezd kiabálni! És ebben az egészben az a legszörnyűbb, hogy ÜNNEPEKKOR IS!!! Karácsonykor azért balhézott, mert hogy nem tetszik neki a karácsonyfa! És még csodálkozik, hogy miért utálom a karácsonyt. Tavaly már karácsonyfát se vettünk. A nyaralásunkkor meg Lengyelországban, elkezdett a SAJÁT ANYJÁVAL ordítani!! Velem is állandóan kiabál! Hetedikes vagyok, 50 kiló voltam ,és le akartam fogyni. Ezért nem kértem ebédnél másodikat, erre meg elkezdi ordítani, hogy "De Lilla, nincs olyan, hogy nem kérsz ebédet" miközben levest ettem!!! És apámmal is állandóan kiabál, és nem zavarja, hogy szinte mindig ott vagyok, ahol ő patáriát csap vagy mi a neve!!! Egyszer azért ordított apámmal, mert kidobta a szétszakadt törülközőt, meg a lejárt konzerveket. Komolyan mondom, én már arra is gondoltam milliónyiszor, hogy elszökök, vagy egyszerűen leugrok a minarettből! Állandóan sírok, és szenvedek! Kérlek segítsetek!!
2011. júl. 7. 10:47
1 2
 11/16 coffeez ***** válasza:
Aki szinte ok nélkül felpofozza nap mint nap a lányát, azzal NEM LEHET beszélni. Édesapáddal kettesben beszélj, hogy valamit lépjen, mert ezt Te már nem bírod. Sajnos apud is hibás, mert nem segít Neked. Beszélj erről Vele, ha nem megy, akkor irány nagymama :(
2011. szept. 15. 19:25
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha csak az utóbbi 1-2 évben kezdte, akkor lehet, hogy csak a klimax. Az én anyám is kiborító volt, meg tesóm mesélte, hogy az ő egyik exének az anyja is, de ez elmúlik, anyám is megint normális azóta :)
2011. szept. 15. 23:34
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha úgy felpofoz, hogy vérzel, az szerintem már "kiskorú veszélyeztetése", meg az is (közvetetten) hogy apád nem véd meg, én nem válik és költözik el veled együtt külön ettől a veszélyes némbertől. Szóval, amikor a legközelebb vérzel, irány a háziorvos, és vetess látleletet! (Ez bizonyítékul szolgál a hatóságok előtt)

Nyilván, akkor szoktak mindenféle színes kék zöld foltjaid is lenni. Tanáraid, barátaid az iskolában nem látják? rokonok, szomszédok nem látják? Esetleg mutasd meg az iskolaorvosnak a dolgot.

Amúgy: Igen, lehetsz boldog. Nehéz lesz ennyi lelki sérülés után megcsinálni de meg lehet. Én is ilyen helyzetből jövök. Csak nálam apám volt a verekedős pofozkodós, anyám meg az ordítós.

Az a baj, hogy még csak hetedikes vagy. De akkor is azt tanácsolom, hogy kerülj el otthonról. A válópernél helyeztesd magad apádhoz, vagy nagyszülőkhöz, de amit még javaslok, hogy mivel úgyis nemsokára középiskolába mész, jelölj be egy másik várost, ahol kollégista lehetsz.

Sajnos én nem tettem, meg egyetemnél se tettem meg, és nagyon bánom így utólag.

Amúgy 26/pasi vagyok.

2011. szept. 16. 12:19
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Anyám mindig is ilyen volt, a legrégebbi ilyen dologra, 5 éves koromból emlékszem. A pofozgatást 7 éves koromben kezdte, de nem nap mint nap, és most már szerencsére abba is hagyta, de az ordítása az gayakori, és sokkal roszabb, mint régen. Apám meg próbál segíteni, de vele is azokat csinálja, teljesn nyugodt lélekkel, mint velem. Az elköltözésről meg még nem beszéltünk. De szerintem nem is fogunk. A pontos okát nem tudnám megmondani, de nem költöznéánk el. Talán azért, mert az én nevemen van a ház, vagy nem tudom... Meg szép helyen is lakunk. És apukámmal már beszéltünk arról, hogy mi lesz, ha meg lesz az érettségi. Én arra gondoltam, hogy Pécsre megyek egyetemre,vagy legalább is valahova jó messzire, és ott is laknék. Apám is támogatja az ötletet. És mint már írtam: leülni, megbeszélni NEM lehet.
2011. szept. 18. 09:44
 15/16 anonim ***** válasza:

Jaj... minálunk is ez a "ki nevén van a ház" volt a fő probléma. szerencsére nem az enyémen.

Középsulisként is járhatsz máshova! de egyetemen ki ne hagyd, tönkre mész ettől a légkörtől.

mit tudok még javasolni a jelen helyzetedre: nekem nagy támaszom volt a haveri kör (azon belül is az akkori barátnő) meg a számítógépem (éjjel zárt ajtónál egy floppy lemezre írtam a naplómat +titkosító program :-) meg a mindenféle gondolataim, és anyám meg nem ért a géphez.... meg bezártam a lemezt a szekrénybe)

Még a biciklim is támasz volt, mert ha elmehettem friss levegőt szívni legalább nem voltam otthon. meg az összes plusz különórát felvettem középsuliban. Bármi, csak nem legyek otthon.

Az hogy kisiskolásként mit csináltam, már nem emlékszem, mert nagyon rég volt.

26/pasi

2011. szept. 18. 23:13
 16/16 anonim válasza:

Magadban semmiképp ne tegyél kárt!

.De ezt lekkell ülni megbeszélni.

Én is emiatt sstressselek ami nem jó

2014. okt. 31. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!