Mennyi előleget szoktak (ha szoktak) kérni az éttermek egy esküvőre?
A legtöbb szolgáltató általában kér előleget, melynek összege elég széles skálán mozog. Ugyanígy jár el az esküvő helyszínéül szolgáló étterem/szálloda is. Általában fix összegű, vagy 10-20 százalékos előleget kérnek és a maradék összeget az esküvő után kell kifizetni. Másik elterjedt megoldás, hogy egy-két hónappal az esküvő előtt a teljes összeg felét elkérik előre.
Máshonnan másoltam. Amúgy Google 2. találat.
Szerintem is a teljes ár felénél mozog az előleg.
Lehet, hogy sokan az esküvőre kapott pénzből fizetik a költségeket, de úgy gondolom, hogy nem a semmire kell házasodni, hanem egy biztos anyagi háttérrel, legalább annyival, hogy az esküvőt ki tudjuk fizetni....
Nem tudom, ha nekem lenne esküvőm, nem alapoznék arra, hogy úgyis kapok egy csomó pénzt az esküvőn, és abból fizetem ki, amit kell. Szóval 0 tartalék nélkül nem is tartanék esküvőt.
De egyébként, mint látod, változó. Esetleg kérdezd meg a kiszemelt éttermet/éttermeket. Vagy csak úgy, egyet, találomra, biztos megmondanák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!