Megházasodik az egykori udvarlód! Hogyan viselkednél?
Hosszú barátságból szerelem lett részéről, én viszont nem akartam többet és nem mentem bele a kapcsolatba. A másik ok, amiért tartózkodtam, mert abban az időben ismertem meg a mostani párom, tőle szerettem volna többet. Ennek már pár éve, azóta neki is barátnője lett és házasságra készül.
A régi barátság emlékére meghívót kaptam az esküvőre, ahova valószínűleg el is megyek, hiszen azóta is jóban vagyunk, annak ellenére hogy ritkán találkozunk. Kicsit furcsán érzem magam, hogy úgymond "megelőzött" a házassággal, a női büszkeségem azt mondatja, hogy mivel én voltam a visszautasító fél (egy másik szerelem miatt) ezért én kellene egy lépéssel előrébb legyek és én kellene hamarabb meghívót adjak neki. Tudom, butaság, de kicsit megalázottnak érzem magam, olyan mintha azt mondaná nekem, hogy "nem akartál kapcsolatot mert másvalaki tetszett, de íme én utánad megtaláltam az igazit, te meg még mindig ugyanott vagy". Valójában ilyet nem gondol, mert rendkívül kedves és odaadó személy, ez csak bennem fogalmazódik meg mindez. Férjhezmenni sem akarok még, csak az a tény zavar, hogy ő teszi meg hamarabb.
Az esküvőn jól szeretném érezni magam, szeretném magammal elhitetni, hogy ez nem vesztes-győztes játszma, szeretnék nőiesen és magabiztosan viselkedni, nem akarok megalázottnak tűnni (és azt is tudom, hogy ezt csak én érzem magamról, mert ez a fránya női büszkeségem megszólal). Mit tegyek? Hogyan beszéljem le magam a butaságaimról?
Az a nagy helyzet, hogy túlliheged. Ha biztos lennél magadban és a kapcsolatodban, simán vihetnéd a párodat is, és egy percig se éreznéd magad rosszul; hiszen melletted is van vki. Na meg hogy ő előbb házasodik?? ÉÉÉS?
Szerintem ne menj el, ha ilyen rosszul érint.
Ne menj el. Küldj nekik egy szép gratuláló táviratot.
Szerinted a párod hogy érezné ott magát?
én nem mennék el.
küldenék egy szép gratulációt, és ennyi.
a mostani partneremre is gondolnék( fordítva én sem hívnék majdnem-exeket, meg volt szerelmeket a Saját esküvőre, hogy elrontsák a boldogságom :/)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!