Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen okiratok szükségesek...

Milyen okiratok szükségesek az anya részéről apasági nyilatkozat tételhez, ha az anya külföldön elvált 3 éve?

Figyelt kérdés
A gyermek már egy éves, a volt férj van megjelölve mint apa, agyermek tartáshoz hozzájárulok a fogantatás kezdete óta (több mint 1,5 év), szeretnék ilyen nyilatkozatot tenni.
2009. márc. 28. 17:00
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést már feltetted,most is csak ugyan azt lehet rá válaszolni.Menjetek be a gyereke anyjával a helyileg illetékes gyámhatóságra ezeket a dolgokat ott intézik.Ők felvilágosítanak benneteket mindenben,és kitölthetitek a megfelelő papírokat.Azt biztosan meg fogják kérdezni,hogy miért a volt férj nevén van agyerek,ha már 3 éve elváltak.Te miért nem tettél a születése előtt apasági nyilatkozatot amit anyuka bevitt volna szüléskor,és akkor a nevedre anyakönyvezték volna?

Azért ez nem úgy van,hogy annak a nevére íratjuk a gyerekünket akiére akarjuk,és nem is az apja.Én ezt nem értem miért csinálta anyuka.

2009. márc. 28. 18:32
 2/2 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy újra megkérdeztem, de én úgy tudom a vállási okiratott be kell mutatni (nem lehet 300 napnál régebbi). Egyébként pszihiátrián volt az anya szülés elötti összel, és januárban már én kértem, de nem volt hajlandó eljönni. Mondván eddig nem akartam, akkor most ö sem akarja. Szerintem ő nem intézte ezt a dokumentumot, pedig felhívtam rá a figyelmét.
2009. márc. 28. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!