Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » SKIZOFRÉNIA - Mi a véleményete...

Khan Mária kérdése:

SKIZOFRÉNIA - Mi a véleményetek, mit lehet ilyenkor tenni? Az öcsém skizofréniás. Évekig (kezelés alatt áll, injekciót kap két hetenként) "normális" életet élt, dolgozott, kapcsolatai stb. Most egy hónapja baj van.

Figyelt kérdés
Agresszivé vált, anyámat, akivel egymás mellett laknak megfenyegeti, söt testileg bántja, ha nem ad neki pénzt.A rendörök, mentök 15-ször kint voltak a lakásán, mégsem szállitják kórházba, a pszichiátere megirta a kórházi beutalóját, amiben benne van, hogy önként vállalt kezelés, vagyis ha az öcsém egyetért vele, gyógyszerbeállitásra be kellene feküdnie. Ezt mereven elutasitja, mondván tisztában van a betegségével, és ö önmagát gyógyitja. Ez a kijelentése nem reális, mert agressziv, és édesanyánk élete van veszélyben. Üdvözlettel Khan Mária
2011. júl. 3. 15:51
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

A 2.válaszolónak irom.Mivel az öcsém, csak édesanyám fele volt agressziv,és testileg is bántalmazta, a szomszédok fele csak csúnya szavakat használt, a rendörség, mentök kihivásának (két héten belül 15-ször)nem volt eredménye. Napról napra kellett látnom, hogy épül le "agyilag".Megpróbáltam telefonon keresztül (én Zürichben élek) az összes lehetséges ismerösömet megmozgatni, hogy segitsenek nekem abban hogy az öcsém minél elöbb kórházba kerüljön. És ma reggel megtörtént a "csoda", az öcsém egyedül, a saját lábán besétált a Nyirö Gyula Kórház (Bpest) pszichiátriai

osztályára.Hihetetlen. Ö tudatában volt, hogy beteg, de az utóbbi idöben azt hajtogatta, hogy ö önmagát gyógyitja. Hogy ma reggel mi játszódott le benne, hogy önként bevonult, erre a kérdésre csak ö tudna választ adni.

2011. júl. 4. 23:40
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok ismét. A mi szomszédunkat is a Nyírőbe viszik minden alkalommal :(( (egyébként ott nagyon jó helyen van, remélem az öcséd ráébred, hogy segítségre van szüksége. Ennél jobban nem is történhetett volna!) :)
2011. júl. 5. 00:06
 13/14 A kérdező kommentje:
A 2.-nak köszönöm szépen az érdeklödését, amivel végig kiséri az aggódalmamat az öcsém iránt. Fogok majd jelentkezik, hogyan alakul a gyógyulása. Július 17-én repülök Bp-re, két hétre. Ez idö alatt felveszem a kapcsolatot a kórházi pszichiáterével,és rá fogok kérdezni,miért engedték meg azt, hogy agyilag teljesen leépüljön az öcsém. Nem "csendes" beteg volt,édesanyám életveszélyben volt. A családi kertben, a lakásokban többezer forint kárt tett stb.,mégsem szállitották el a mentök.
2011. júl. 5. 11:32
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Ilyen esetben a mentőket, és a rendőrséget kell értesíteni.

A rendőrség önmagában sajnos tehetetlen.

2014. szept. 15. 04:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!