Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Okos enged? Hol építsünk?

Okos enged? Hol építsünk?

Figyelt kérdés
Vőlegényem Pesti, én vidéki vagyok (Pesttől kb. 130 km). Tervezzük az esküvőt, családalapítást, de ezt a hol lakjunk kérdést mindig átugortuk. Azt hiszem, tovább halogatni nem lehet. Ő nem akarja otthagyni a családját, barátait, munkahelyét, + Pesten sokkal több a lehetőség. Én sem szeretnék mindent itthon hagyni. Szüleim 20 évvel ezelőtt vettek nekem itt telket, hogy ezt kapom majd ha férjhez megyek. Pénz ezen kívül nem nagyon van, és nem szeretném a gyerekeimet panelba nevelni, nem szeretném, hogy azt a büdös pesti levegőt szívják, úgy nőttem fel, hogy szinte mindent megtermeltünk magunknak, nem tudnám megszokni a bezártságot. Érte még meg is tenném, de 3-4 gyereket nem szeretnék oda bezárni...:( Mi a véleményetek?
2011. júl. 1. 19:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

19:09 ez nem szerelem kérdése, itt egy megoldásra váró dolog van. Van valami ötlet?

Kertváros Pesten ötlet: nincs rá pénz

Egy ideig Pesten: sok gyereket szeretnék, és minél hamarabb, nem szeretnék későn szülni, azért épülne ház.

2011. júl. 1. 19:14
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

igen sok gyerek,hamar,ház,nincs pénz-ezek ellentmondanak egymásnak. Álitsfel egy fontossági sorrendet.

házhoz pénz kell-ahoz meló

meló van Bp-n amig van :( legalábi s több mint vidéken

gyerekek-pénz

lényegében mindenhez pénz kell tehát: panelban gyerekek vagy vártok aztán kertben gyerekek.

2011. júl. 1. 19:23
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy egyáltalán nincs pénz. Panelra, itthon házra lenne, de Pest környékén telekre sem!
2011. júl. 1. 19:24
 14/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ne add el a telket! Mi pont ugyan így voltunk, ahogy ti, csak nem volt telkünk, illetve a férjem nem ragaszkodott annyira Pesthez.

Neki is ott volt a munkahelye, illetve nekem az egyetem.

Mi mindenképp vidéken szerettünk volna élni, családi házban, sok gyerekkel.. :) Én is vidéken nőttem fel, és el sem tudtam volna képzelni másként.

Mi azt csináltuk, hogy én is elkezdtem dolgozni, elvégeztem az isit. Pesttől 100 km-re, (ahol én felnőttem) vettünk egy telket. Elkezdtünk építkezni, s úgy voltunk vele, hogy ahogy találunk munkát ott a környéken, rögtön költözünk. Így is lett. Találtunk munkát, majd leköltöztünk vidékre. Egyszerűen imádom! Soha nem tudnám ez a nyugalmas, békés kertvárosi házat elcserélni egy belvárosi lakásért Pesten!! :) Szerencsére a férjem is vágyott a nyugalomra, szeretett volna kiköltözni a fővárosból. Barátaink itt is lettek, illetve itt lakik a családom. A Pesti barátokkal felváltva látogatjuk egymást...

25/L

2011. júl. 1. 19:32
 15/18 anonim ***** válasza:
Mi vidéken laktunk, kisvárosban. Férjem pesten nevelkedett, és visszavágyott rendesen. 8 évig győzködött, mikor rábólintottam a dologra: Költözzünk pestre. (munkahely miatt, ot, ahol laktunk, már nem volt munka) Nagyon bejött a dolog, és ahogy írtóztam pesttől, annyira megszerettem. Sajnos el kellett költöznünk onnan, mert a nagylányom tüdőbeteg, és nem birta a pesti levegőt, igy csak 11 hónapot laktunk ott. De azóta is visszavágyom, bármikor visszamennék. Ha a leányom meg lehetne gyógyitani..... de sajna csak sokkal több gyógyszer kellett neki ott, és még úgy is volt, hogy fulladt. Ezen az áron nem kell pest, de ha ez nem lenne, ki sem lehetne onnan robbantani.
2011. júl. 1. 20:10
 16/18 anonim ***** válasza:
Legalább lesz egy vidéki telketek, ahová akár nyaralót is építhettek.
2011. júl. 1. 20:50
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia.

Én is pest környékére szavazok és nem a budai oldalra,mert az nagyon drága.Lehet azért itt is normális áron házat venni,persze nem újat és kacsalábon forgót.Hol az a telek?Mekkora?Mennyiért tudnád eladni kb.?Párodnak van lakása?

Mi igaz ikerházat, kis kerttel és 2006-ban vettük,de "csak" 11,5 millióért,és nem öreg 30-40 éves hanem 98-as építésű.A ház tetőteres 90 nm 3 szoba(2+ nappali)étkező,fürdő.

Így mindkettőtöknek kompromisszumot kell kötni egymással és saját magatokkal is és felállítani egy prioritást.

Ebben a régióban ahol mi élünk(Gyál) és innen kijebb 30-40 km-re már azért normális áron lehet kapni házat(Monor,Üllő,Ócsa,Dabas,Péteri)Persze minden attól függ,mennyi pénzt tudtok összekaparni.

2011. júl. 1. 21:55
 18/18 anonim ***** válasza:
És mi lenne akkor, ha eladnátok amitek van és vennétek közösen egy lakást vagy házat valahol Pest megyében, de nem Bp.-en. Mondjuk a te szülőhelyed és Bp között valahol. Nem is muszáj közeli agglomerációba költözni...
2011. júl. 1. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!