Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyenek velem a szüleim?...

Miért ilyenek velem a szüleim? Miért ilyen a családom? Szörnyen érzem magam! 17/L

Figyelt kérdés

Engem sosem becsülnek meg! Csak egy kis hülye csitrinek tartanak, akinek semmi nem megy, aki mindig mindent elront...Az elmúlt pár héten jártam kresztanfolyamra, hétfőn fogok vizsgázni. Hallottam, ahogy apa telefonált az oktatómmal: ,,Hát, remélhetőleg átmegy a vizsgán, mert az agyával nincs gond, de a forgalom...majd meglátjuk XD XD XD" . Miért van ez? Még sosem látott engem vezetni, de mivel nő vagyok, tuti h hülye, aki nem ért a vezetéshez, és akin csak nevetni lehet :'(

Egy másik dolog: orvos akarok lenni, ez az álmom. De a szüleim, főleg a nagyszüleim ezt szinte lehetetlennek gondolják, tudniillik csupán egy átlagos családban élünk, és az orvosira csak az elit járhat, vagy az, akinek a szülei is orvosok. Ráadásul a nagyszüleim szerint mivel én lány vagyok, ez tuti nem sikerülne:(

Ők akarják eltervezni az életem. Nem hozhatom meg a saját döntéseim? Nem engedtek még felvételzni sem a Krúdyba, ahol amúgy heti 6 óra biológiát tanulnak. Nem, nekem jó lesz a másik gimi is, hiszen én egy "átlagos gyerek vagyok, és LÁNY", nem kell nekem karrier! ÁÁ.

Ja és apa traktorozik, és majd belepusztult h 2 lánya született és nem fia. Át akarta volna adni a hivatását. Jól van, a fiúk "nem sikerültek", akkor majd az én férjem lesz az, aki traktorozni fog. Haha, csak gondolja! Az én férjem tuti nem fog beülni a traktorba, nem fogja összeolajozni, összekoszolni magát! Ha én orvos leszek, a férjemnek is legalább egy okos, értelmes embernek kell lennie, vagyis orvos, politikus, kórházvezető stb.

Miért baj ez? Nem támogatnak engem...nem értékelnek, pedig tényleg nem vagyok hülye, országos versenyeket is nyertem, de nekik ez nem jelent semmit. Nekem igen. Más az értékrendünk, mintha nem is a szüleim lennének!

Nem szeretem őket :'(

2011. júl. 1. 14:49
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
79%

"Ha én orvos leszek, a férjemnek is legalább egy okos, értelmes embernek kell lennie, vagyis orvos, politikus, kórházvezető stb. "

Egyrészt a szerelem vak,másrészt a diplomához nem adnak sem észt,sem intelligenciát.Sok nő marad egyedül,mert túl nagyok az elvárásai.Egy szobafestő is lehet remek férj,és ami még fontosabb,nagyon jó apa.És egy sok diplomás politikus,ha már ezt említetted,is lehet egy tahó,esetleg alkoholista,vagy agresszív.

2011. júl. 1. 17:55
 22/24 anonim ***** válasza:
45%

"Utána az orvosi pálya sem könnyű, de az egy külön világ, teljesen más, mint kora reggel felkelni és kapálni a földeken (na értitek)."

Azért kicsit el vagy varázsolva az orvosokat illetően.Nálunk több is van a családban és bizony kora reggel kelnek és simán lehúznak 48 órát egyben (műszak,ügyelet).Pénz minimálsi,ha az ember nem fogadja el a parát (amit ugye jó érzésű ember nem szokott) és nem konferenciára járogatnak,hanem azon gondolkodnak,miből lesz az intézetnek pénze,kire mennyi költséget lehet elszámolni,a körülmények sokszor ellehetetlenítik őket teljesen.Nem mosolyogva sétálgatnak a folyosón,kedvesen köszönnek Marika néninek és megkérdezik hogy van,majd beülnek az Audijukba és elhajtanak az árnyas fák alatt, otthon pedig a kis feleségük várja őket finom pitével.Nálunk mindenki értelmiségi és bizony értünk a kétkezi munkához is,mert az étel nem a teszkóban terem,nem fogok egy csomó pénzt kiadni azért,hogy megszereljék a vizet,stb,stb,stb.

" Az én férjem tuti nem fog beülni a traktorba, nem fogja összeolajozni, összekoszolni magát!"Miért,az ciki?

2011. júl. 1. 21:51
 23/24 anonim ***** válasza:
34%
Tökéletesen egyetértek veled! Ne hallgass a szüleidre! Nem attól függ az orvosi diploma hogy milyen családból származol, és hogy fiú vagy lány vagy-e. Ez a hozzáállás kb 50 éve volt divat. Tudom, ezt a szüleid biztos nem fogják megérteni. A mamám is ilyen, szerinte aki szegénynek született az úgy is haljon meg. Ez szerintem úgy ahogy van hülyeség. Ha egyszer orvos akarsz lenni, és érdekel és szereted és tudod hogy képes vagy elvégezni, akkor ne tartson vissza semmi! Amúgy meg egyet értek veled abban is hogy nem akarsz traktoros férjet magadnak :)
2011. júl. 1. 22:58
 24/24 anonim válasza:
Én még fiatal vagyok.De engem sem értenek meg a szüleim,nem szeretem őket. Sajnállak:/ Bocsi de választ nem tudok most irni :/ 12/L
2011. júl. 28. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!