Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyenek velem a szüleim?...

Miért ilyenek velem a szüleim? Miért ilyen a családom? Szörnyen érzem magam! 17/L

Figyelt kérdés

Engem sosem becsülnek meg! Csak egy kis hülye csitrinek tartanak, akinek semmi nem megy, aki mindig mindent elront...Az elmúlt pár héten jártam kresztanfolyamra, hétfőn fogok vizsgázni. Hallottam, ahogy apa telefonált az oktatómmal: ,,Hát, remélhetőleg átmegy a vizsgán, mert az agyával nincs gond, de a forgalom...majd meglátjuk XD XD XD" . Miért van ez? Még sosem látott engem vezetni, de mivel nő vagyok, tuti h hülye, aki nem ért a vezetéshez, és akin csak nevetni lehet :'(

Egy másik dolog: orvos akarok lenni, ez az álmom. De a szüleim, főleg a nagyszüleim ezt szinte lehetetlennek gondolják, tudniillik csupán egy átlagos családban élünk, és az orvosira csak az elit járhat, vagy az, akinek a szülei is orvosok. Ráadásul a nagyszüleim szerint mivel én lány vagyok, ez tuti nem sikerülne:(

Ők akarják eltervezni az életem. Nem hozhatom meg a saját döntéseim? Nem engedtek még felvételzni sem a Krúdyba, ahol amúgy heti 6 óra biológiát tanulnak. Nem, nekem jó lesz a másik gimi is, hiszen én egy "átlagos gyerek vagyok, és LÁNY", nem kell nekem karrier! ÁÁ.

Ja és apa traktorozik, és majd belepusztult h 2 lánya született és nem fia. Át akarta volna adni a hivatását. Jól van, a fiúk "nem sikerültek", akkor majd az én férjem lesz az, aki traktorozni fog. Haha, csak gondolja! Az én férjem tuti nem fog beülni a traktorba, nem fogja összeolajozni, összekoszolni magát! Ha én orvos leszek, a férjemnek is legalább egy okos, értelmes embernek kell lennie, vagyis orvos, politikus, kórházvezető stb.

Miért baj ez? Nem támogatnak engem...nem értékelnek, pedig tényleg nem vagyok hülye, országos versenyeket is nyertem, de nekik ez nem jelent semmit. Nekem igen. Más az értékrendünk, mintha nem is a szüleim lennének!

Nem szeretem őket :'(

2011. júl. 1. 14:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
70%

ma 15:05

Neked igazad van, egyetértek.

Annyit fűznék még hozzá, hogy igen, vannak ilyen szülők, akik isteneskedni akarnak a gyermekük felett. Menj egy jó távoli egyetemre, ahol nem szólnak majd bele az életedbe. Legalábbis annyira nem, mint most. És igazad van, felnőttkorodra is maradj távol tőlük, ugyanis a gyermeked nevelésébe is bele akarnak majd szólni, és visszahúzni őt magukhoz

Ja és a forgalomban való vezetés...ne vedd magadra! Apukád azokhoz a férfiakhoz tartozik, akik konzervatívan még mindig azt hiszik, hogy övék a világ, a férfiak az okosabbak és a nők csak hülyék lehetnek, akiknek a gyereknevelés, a takarítás és a főzés a dolguk. Felejtsd el! Te egy okos lány vagy, van motivációd, vannak céljaid, hát hajrá!

Ja és még csak annyi, hogy lehet h neked nehezebb dolgod van, mint annak, akinek anyagi támogatást nem adtak a szülei. Te lelki támogatást nem kapsz. Ez is borzasztó lehet :( De kitartás!

2011. júl. 1. 15:11
 12/24 A kérdező kommentje:
Igazatok van, és köszönöm a támogató hozzászólásokat!
2011. júl. 1. 15:18
 13/24 anonim ***** válasza:
75%
Na szóval.. Az első válaszoló lát valamit. Én is sajnáltalak nagyon az elején. Na de a lényeg: ha orvos akarsz lenni, akkor egyetem kell majd. Egyetemre akárhonnan mehetsz, ha van érettségid. Ha a férjed majd a tökéletes házatokban ásni fog a virágoknak vagy mit tudom én... akkor koszos lesz és kirakod? Nincs víz? Ne haragudj, de miért nézed le azokat akik nem orvosok, ügyvédek vagy politikusok? Azok nem emberek?
2011. júl. 1. 15:24
 14/24 anonim ***** válasza:
67%
15:24.. vagyok. még egy kérdés: Mit csinálsz ha megszeretsz egy kis "parasztot".. Aki nem milliomos?
2011. júl. 1. 15:26
 15/24 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem azok tudnak a legjobban arról dumálni, hogy becsülni kell a kétkezi munkát, akik pont egy olyan családba születtek bele, ahol a szülők nem végeztek "piszkos munkát".Nem azt mondom, hogy az összes kétkezi munkás ilyen, de nekem a mai napig összeszorul a gyomrom, amikor a részeges, gusztustalan, büdös rokonságra gondolok.Ahol teljesen természetes volt, hogy verik az asszonyt, meg a gyereket is. Nekem mindig ez jut az eszembe, sajnálom, de ez van.

Az én férjem nem kétkezi munkás, örülök is neki.És nagyon megértem a kérdezőt, hogy nem akar ilyen jövőt magának.

És itt most nem arról van szó, hogy a férj kimegy a kiskertbe és összepiszkolja magát, nem kell a kérdező szavát kiforgatni.

2011. júl. 1. 15:33
 16/24 anonim ***** válasza:
37%

Anyámnak volt sokáig az a lövése, hogy "a férjed orvos, vagy jogász legyen". Apám egyszer viccesen annyit mondott, hogy lehetőleg zöldséges legyen a férjem - mert akkoriban ipari mennyiségben ettem az almát, még gyümölcsfákat is telepített a kertbe, hogy ne kelljen boltban venni a gyümölcsöt.

Aztán a férjemnek csak érettségije van, a szüleim imádják, mert értelmes, kedves ember.

Az már a sors fintora, hogy felnőtt fejjel, kissé túlkorosan saját elhatározásból beiratkozott jogra :)

De az előtte levő barátaimnak se a szakmáját nézték, hanem akkor emeltek kifogást csak, ha emberileg nem jó tulajdonságokat mutatott.

A férjemnél például annak örültek, hogy hirtelen jobban kezdtem tanulni a főiskolán, mert alapvetően nem vagyok túl szorgalmas, de a férjem az és feltámadt bennem a versenyszellem. A szüleim meg örültek, hogy ilyen hatással van rám.

Mindezt úgy, hogy a családban hármunkra jut összesen 8 diploma.

Apám parasztgyerek volt - paraszt alatt itt a gazdálkodó réteget értem - aki mezítláb hajtotta ki a teheneket a legelőre gyerekként, néha éheztek, rengeteg mezőgazdasági munkát kellett végeznie, ebbe az istálló takarítása is napi szinten beletartozott. Innen küzdötte fel magát felsővezetői szintig.

Ha valaha rosszat mondtam valakire az életkörülményei vagy a munkája miatt, azért járt a legkomolyabb "megtorlás". Komolyabb, mintha késtem otthonról, vagy amikor kiderült, hogy dohányzom.

2011. júl. 1. 15:34
 17/24 anonim ***** válasza:
44%
15:24 vagyok.. Kedves válaszoló, aki szerint csak azok mondják ezt kétkezi dolgot akiknek a szülei soha nem csináltak "semmit". Akkor felvilágosítanálak, hogy DE. Apámnak olyan szakmája van, ami fizikai munka. Nem szokott részegen fetrengeni, és fürdeni is szokott. Ja és mivel lány vagyok ezért nyilván nem tudnám "örökölni" a szakmát, de ha a férjem nem ügyvéd lesz akkor nem kötöm fel magam. Mellesleg nem szégyenlem az apámat sem, mert dolgozik, hogy legyen mit enni, és tető legyen a fejem fölött. És még megjegyezném hogy az anyukámnak egyszer megszűnt a munkahelye (kémiai dolgokkal foglalkozott akkor) és hogy a gyerekeinek enni adjon elment takarítani, amíg nem talált másik állást. Na mit szólsz hogy egy ilyen ember mondja azt hogy nem ciki a munka? Megjegyezném mellékesen azt is hogy: ez régen volt, anyukámnak köszöni szépen van másik munkája, ami a szakmája... De ideiglenesen nem tudott mást csinálni. Ha valami még mindig nem tiszta, szólj és elmagyarázom.
2011. júl. 1. 16:11
 18/24 A kérdező kommentje:

ma 15:33

Köszönöm, hogy megértesz!

Csak mellékesen közlöm, hogy nem nézem le a kétkezi munkásokat, csak arról van szó, hogy én azt nem szívesen végezném. Tanulok, egyetemista szeretnék lenni, ott 6 évig kell tanulnom. Utána az orvosi pálya sem könnyű, de az egy külön világ, teljesen más, mint kora reggel felkelni és kapálni a földeken (na értitek). Sokkal szívesebben dolgoznék a többi orvos között, vagy tanítanék az egyetemen viszonylag értelmes emberek között, mint a nagyanyámat hallgani meg a többi "okos" pletykás vénasszonyt a faluban h : ,,Na, ez az ASSZONY ma se' kapáta ki ja kiskeret, állandóan csavalyog a városba' ahellyett h a pulyákta vigyázna egész nap"

ÁÁÁ Isten óvjon ettől. Inkább vezetnék kutatásokat a Semmelweisen, vagy szívesebben dolgoznék én akár karácsonykor is. De ezt nem! És én nem lenézem őket, csak nem érzem köztük jól magam. Ennyi

2011. júl. 1. 16:12
 19/24 A kérdező kommentje:

ma 16:11

Én teljesen becsülöm a szüleidet, a sajátjaim is. nem erről van szó! Én csak azt mondom, hogy egy kicsit másabb felé orientálódnék, amit képtelenek elfogadni. És nem hisznek benne h sikeülni fog :'( De én igen, már csak azért is! Volt, aki korábban mondta már nekem h mivel én nem kapok elég megbecsülést a családomtól, nem kapok tőlük lelki támogatást, ezért ezt a barátaimtól fogom megkapni, főleg rájuk fogok támaszkodni (ami igaz is), és a versenyekre járással, a sok egyetemi évvel és a sok, eredméynes munkával fogo elérni a környezetem elismerését (a szüleim helyett). Ez igaz. És tényleg rosszul esik a rossz vélemény.

2011. júl. 1. 16:18
 20/24 anonim ***** válasza:
64%
Dehogynem,lenézed te őket,nem is kicsit.
2011. júl. 1. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!