A tesóm fantázia világban él. Hogyan lehetne rajta segíteni?
22 éves lányról van szó. Nagyon visszahúzódó, szinte mindig otthon csücsül, soha sem volt még barátja. Ha találkozik valami pasival aki kedves vele, akkor már rögtön azt hiszi azért kedves, mert tetszik neki, aztán meg elkezd róla álmodozni és szinte beleesik. Mindig van olyan akibe aktuálisan "szerelmes": legyen akár a bolti kiszolgáló, a szomszéd fia, az osztálytársa...
Én sokszor próbálom elhívni ide-oda, de nincs kedve soha semmihez, csak itthon ülni, mert azt állítja magáról hogy ő olyan csúnya, hogy inkább ki sem mozdul csak ahova muszáj...
Szia!
Szenved egyaltalan valami miatt a testvéred? Mert a leirasbol nem lehet tudni. És aki nem szenved, annak nincs mit segiteni.:)
Nem arrol van szo inkább, hogy neked nem tetszik, amilyen?
Valami hasonló cipőben járok én is csak azért én sűrűbben szeretek eljárni otthonról valamennyivel, lényegében én is itthon ülős típus vagyok :D Jah meg én nem hiszem magamról h csúnya vagyok :)
Segíteni meg ezen nem nagyon lehet szerintem.
Az ilyeneken nehéz segíteni. Én is hasonló cipőben jártam, csak nekem hiába mondta bárki, hogy nem vagyok csúnya nem hittem el egészen addig amíg én magam is beláttam, hogy bár tök átlagos vagyok de nem vagyok csúnya.(annyira:'-D na jó csak vicc).
Esetleg annyit tehetsz, hogy leülsz vele őszintén beszélgetni. És megérteni az ő helyzetét. Tényleg csak beszélges lenne a jó még csak most az 1. szakaszban. Aztán, ha jobban érzi magát a beszélgetéstől elvinni őt vásárolni új ruhákat, esetleg új frizura. De a lényeg, hogy sokat beszélj vele. Kérdezd meg mióta érez így, miért lett ilyen. Csak bízzon meg benned. Mert akkor tud igazán megnyílni.
Az, hogy olyan fiúkba lesz szerelmes aki kedves vele, az is csak olyan, hogy idáig csak álomvilágban élt sajnos tudom mert én is átestem ezen 1x. vagy kétszer. De azóta jobban átlátom az ilyen dolgokat. Vágyik egy társra, egy fiúra, aki szeretheti őt és elfogadja, szerintem nagyon magányos lehet. Próbálj meg segíteni rajta. Remélem sikerülni fog!
Hozd fel neki ezt a témát, próbálj vele beszélgetni róla. Aztán, ha megint azzal jön, hogy csúnya, akkor határozottan szólj be neki, hogy ha nem tetszik saját magának, akkor tegyen azért, hogy tetsszen. Hívd el vásárolni, vegyetek jó cuccokat, ha rossz az ízlése, próbáld meg rávenni jobb ruhák felpróbálására, dicsérd, ha valami jól áll neki, esetleg, ha kicsit merészebb lesz, vidd el kozmetikushoz és fodrászhoz is, de csak, ha már tudod, mi állna jól neki. Ajánld neki, hogy kicsit sminkelje magát, ezek után talán száll belé egy kis önbizalom. A lényeg, hogy ha csak otthon ül és ki sem mozdul, csúnya marad, ráadásul besavanyodott is. Tenni kell a szépségért, senki sem születik tökéletesnek, sőt a nők nagy része még csak szépnek sem születik, a legtöbb nőnek nagyon sok energia és pénz, hogy jól nézzen ki. Tudod, van egy mondás: a szépségért meg kell szenvedni.
Szerintem itt kezdődik az egész. Ha már hajlandó kimozdulni veled legalább egy kicsit (ezt fokozatosan kell nála, eleinte csak 1-2 órára a közelbe, aztán egyre több helyre, durvábbakra, a végén buli is pl, esetleg akár strand is :D). Elviheted eleinte kirándulni egyet, vagy csak a legközelebbi városba egy fagyira, beülni valahova inni valamit. Ha nem akar menni, könyörögj neki, mindenképp ráncigáld el! Idővel, ha sikerül mindig elráncigálnod ide-oda, talán megjön a kedve, és egyre több helyre sikerülni fog. A lényeg a fokozatosság és a mértékletesség, ne egyből buliba hívd, vagy az említett strandra, ahol fürdőruhában kell mutatkoznia, hanem szolídabb helyekre, majd csak később próbáld a durvább helyeket, ha már hajlandó kimozdulni. Egyébként milyen külsőre a nővéred?
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom őket megfogadni és alkalmazni.
Külsőleg: magas és csinosan vékony (175 cm és 60 kg). De ő saját magát nagy fenekűnek látja (na jó tényleg van neki, de nekem is olyan és anyunak, sőt még a nagyinak is olyan volt szóval ez nálunk adottság, de azért nem kell olyan hatalmasra gondolni) Mindezek mellett kis mellűnek látja magát (azt hiszem 75 B melltartót hord, szóval azért nem annyira kicsi). Hosszú szőkésbarna haja van, és nagy zöld szemei. Szép a bőre, csak néha van rajta 1-2 pattanás, kicsit olyan egészségesen pirosas az arca mindig. De mindig olyan hibákat talál az arcán, hogy pl magas a homloka és nem hordhatja a frufruját feltűzve a feje tetején, mint ahogy mostanában divat. Vagy hogy túl széles az orra nem olyan mint XY-nak. Sajnos vagy nem sajnos, nálunk ezek családi örökségek, mert ugyanilyen vonásaim vannak nekem is. Látszik rajtunk hogy mit örököltünk anyutól, aputól, nagyszülőktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!