Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akarhat egy ember...

Miért akarhat egy ember uralkodni egy másik ember érzésein? Milyen okai lehetnek ennek és miért?

Figyelt kérdés
2011. jún. 30. 10:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Kontrollvesztéstől való félelem, alacsony önértékelés, amit úgy old meg, hogy a másikat maga alá gyűri. Főképp ezek.

Nem te vagy az a kérdező, akit nem mutat be a férje az ismerősöknek..?

2011. jún. 30. 10:40
 2/12 napietus ***** válasza:
ezt fejtsd ki kicsit bővebben, így túl általános. milyen érzéseken és ki akar uralkodni? ha ezt leírod, könnyebben tudunk válaszolni.
2011. jún. 30. 10:40
 3/12 anonim ***** válasza:
Így lettünk megteremtve. Bennünk lappang az önzőség, rosszindulat, sunyiság, kétszínűség, gonoszság.
2011. jún. 30. 10:42
 4/12 anonim ***** válasza:
Én is sajnos mindenkin uralkodni akarok és fogalmam sincs,hogy miért. Mindenkit irányítani akarok mindenbe beleszólok:( Próbálom kontrollálni magamban ezt és befogni a számat és nem megmondani,hogy ki mit csináljon de ez sajnos nagyon kicsi ideig működik csak. Egyszerűen nem tehetek erről és szeretnék változtatni de az nem könnyű. Szörnyű lehetek.
2011. jún. 30. 10:45
 5/12 anonim ***** válasza:
Valószínűleg valóban a kis önbecsülés miatt lehet, de emellett még számos oka lehet.
2011. jún. 30. 10:45
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem most hirtelen az érzelmi zsarolás jutott eszem be. A kapcsolatfüggőséghez és 100%-os öonzőségre vezethető vissza. Pl.: Ha el akarod hagyni a párod, de Ő annyira szeret, hogy nemhogy elengedne, hogy mással boldog legyél, hanem megzsarol, hogy Ő akkor öngyilkos lesz.

Vagy a gyerek szeretné elhagyni a szülői házat, mert párra talált vagy bármi.

Mindezt azért, mert önző, kapcsolatfüggő, önsajnáló vagy egyszerűen kegyetlen az ember! Ilyent pszhiológushoz kell vinni!

2011. jún. 30. 10:52
 7/12 anonim ***** válasza:
Pl. az önteltség, egoizmus és az önértékelési zavar furcsa keveréke.
2011. jún. 30. 11:01
 8/12 anonim ***** válasza:

*Én is sajnos mindenkin uralkodni akarok és fogalmam sincs,hogy miért.

Azért, mert nem tanultad meg (nem tanították meg) neked, hogy a szeretet szabadságon alapul, nem szükségen és elvárásokon. Szeretni kell az embereket olyanoknak, amilyenek (akit meg nem tudsz olyannak szeretni, amilyen, azt el kell kerülni), és tiszteletben tartani, hogy szuverén, önálló személyiségek, joguk van úgy élni, ahogy ők akarnak és joguk van a saját hibáikat elkövetni (és tanulni vagy nem tanulni belőlük). Röviden ennyi.

A bonyolultabb az, amikor valaki tudatosan akar uralkodni egy másik emberen, és - ahogy írták is - ezzel a saját önbizalomhiányát leplezi.

2011. jún. 30. 11:30
 9/12 anonim válasza:
A Skorpió emberek vagy a horoszkópban a skorpió hangsúlyosság kimondottan ezt jelzi. Uralkoni a másik érzésein, kisajátítani. Lehet szenvedni tőlük, főleg ha negatív személyiség
2011. jún. 30. 11:43
 10/12 anonim ***** válasza:

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:30

Lehet,hogy igazad van. De a helyzet az,hogy gyerekként sem voltam sosem szeretve itthon.Szóval nem volt mit megtanulnom.Most felnőttként épp emiatt a rossz természetem miatt kevés ember van körülöttem.Változni akarok,de az nagyon nehéz.Én szeretem az embereket de én is érezni szeretném,hogy szeretve vagyok.Ördögi kör mer így meg nem fognak.

2011. jún. 30. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!