Párom fiának hogy segíthetnék? Pszichiátriai eset, de a türelmem elfogyott.
Szomorú,nagyon szomorú!
Én csak kitartást tudok neked kivánni!:(((
Mindenképpen keress másik orvost, mert olyan nincs, hogy semmit nem tudnak vele csinálni. Ha csak annyit, hogy gyógyszerrel lenyugtatják, hogy ne csináljon hülyeségeket, vagy adott esetben idönként intézetben kezelni, hogy javuljon valamennyire az állapota.
Egy dolgot hiányolok a kérdésedben: hol van a gyerek apja? Ö nem foglalkozik vele, vagy csak nem emlitetted? Mert a kérdésedböl úgy tünik, hogy TE veszed magadra az egész terhet, és az egyrész megeröltetö, másrészt nem csak a te dolgod lenne.
Egyébként minden elismerésem a tied - igen nehéz egy pszichikai beteggel együtt élni és ellátni.
Zene- vagy kisállatterápia segíthet esetleg? Barkácsolni lehet vele? Pl ha halottnak képzeli magát alakítsátok át az ágyát koporsó formára, díszítsétek a szobát műanyag csontvázakkal. stb Ha megnéznétek egy (dokumentum)filmet, amiben hullákat mosnak, talán több kedve lenne a tisztálkodáshoz.
Sportolni tud, szeret? A mozgás és a napfény endorfinokat szabadít fel.
Hatalmas dolog, hogy ennyi mindent megteszel érte. Több jóság és erő van benned, mint a legtöbb emberben. Néha neked is kéne egy kis kikapcsolódás. Legalább heti 1-2 óra, amikor valaki más vigyáz rá, te pedig pihenhetsz, olvashatsz, más emberekkel találkozhatsz. Kitartás!!!!
A férjem direkt nem említettem. Ő is részt vesz a fia életében, de rengeteget dolgozik így, hogy én itthon vagyok. A pszichiétriai osztályon egyszerre nem volt még 4 hétnél többet, de erre nem lehet apellálni, nem érzi ott jól magát, itthon szokott rendeződni az állapota. Nem tudom, ez máshol hogy megy, nyugat Mo-n van egy központ, ahol tudnák fél évre fogadni, de ezzel vannak bökkenők, ezt nem részletezem. És én szeretem a fiút, és minden erőmmel azon vagyok, hogy segítsek neki, és jobb neki itthon. Van egy terápiás ház is, ahol néhány délutánt foglalkoznak vele, szóval azért van időm magamra, és a háztartásra, csak idegörlő.
Igen, tudom, hogy Cotard szindróma a neve, de nem teljesen igaz. Ő a téveszméjét szép alaposan építgette úgy, hogy egyre jobban elhitte, hogy halott, és logikus is az ő nézőpontjából, csak normális szemmel nem. És ez a baj, hogy kikezdhetetlen a logikája a téveszmerendszerének. Szóval nem úgy ébredt, hogy jé, halott vagyok, hanem fokozatosan szőtte.
Idegbeteg nő miért szül gyereket- előtte nem volt az, ahogy "megismertem" az elmondások alapján. Neki is voltak furcsa dolgai, de a szülés hozta olyan lelkiállapotba, hogy vézgetes lett a számára. Mindenesetre ő soha nem állt kezelés alatt, csak valószínűsíthető nála a szkizofrénia.
Köszönöm szépen a támogató szavakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!