Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom fiának hogy segíthetnék?...

Párom fiának hogy segíthetnék? Pszichiátriai eset, de a türelmem elfogyott.

Figyelt kérdés
Férjemnek van egy gyereke az előző kapcsolatából, kezdettől nagyon furcsa kissrác volt, én akkor ismertem meg, mikor oviból elbalagott. Ennek már jó ideje de kamaszkorában mégtöbb furcsa dolgot produkált, 14 évesen egy heves vita után bevett egy csomag nyugtatót (szerencsére enyhébbet, így gyomormosással megúszta), de a pszichiátrián kötött ki, ahol is a doktornő mondta, hogy hebefrén. Azt mondta, terápiával és antipszichotikummal lehet stabilizálni az állapotát, de teljes javulást nem fogunk elérni. Hát a stabilizálás nem sikerült, most én vagyok vele itthon úgy fél éve, és egyszerűen nincs türelmem hozzá. Egyszer megütöttem, és azóta borzasztóan érzem magam. Van, hogy egész nap üvölt, megállás nélkül, a szép szó nem használ.. Elhiszem, hogy rossz neki, hogy képtelen felfogni a normális valóságot, és téveszmékbe menekül, de ezt nekem, mint a jelenlegi gondozója oltári nagy türelemmel kéne tudnom kezelni, és nem megy! A legújabb téveszméjében ő halott, és be is akarta bizonyítani, hogy levágja valamelyik testrészét, nem fog érezni semmit, ugyanúgy tévézünk tovább. Nem tudom kezelni.. A doktornő mondta, hogy valamilyen szintig bele kell menni a "játszmáiba", hogy a bizalom megmaradjon, és elfogadja a segítséget, ne féljen tőlünk. De már vagy két hete azt hallgatom, hogy ő halott, érzi a saját bomló húsának a szagát.. Megjegyzem, a tisztálkodásra rávenni szinte lehetetlen, úgyhogy ezt ennek lehet betudni. Kérlek, öntsetek belém lelket, olyan jól esett kiírni magamból. Vagy ha valaki gondozza valamelyik családtagját, stb., szívesen felvenném vele a kapcsolatot, hogy tartsuk egymásban a lelket. Köszönöm!
2011. jún. 27. 13:13
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem leírni, hogy a gyermek vér szerinti édesanyja már nem él, nem sok emléke van róla. Ő is öngyilkosságot követett el, nem sokkal a szülés után, innen a "hajlam" a fiúban, mondták, hogy genetikailag öröklődhet a szkizofrénia.
2011. jún. 27. 13:16
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Szomorú,nagyon szomorú!

Én csak kitartást tudok neked kivánni!:(((

2011. jún. 27. 13:18
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Vigyétek másik orvoshoz. Igaz, hogy ebből meggyogyúlni nem lehet, de gyógyszereket folyamatosan kell szedjen és akkor viszonylag tünetmentes lesz.
2011. jún. 27. 13:18
 4/20 anonim ***** válasza:
25%
Nem értem, hogy idegbeteg nő miért szül gyereket... nagy valószínűséggel öröklődik... Nagy terhet vettél a nyakadba, minden elismerésem! De nem lehetne valamilyen intézetbe adni a gyereket?
2011. jún. 27. 13:19
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen keress másik orvost, mert olyan nincs, hogy semmit nem tudnak vele csinálni. Ha csak annyit, hogy gyógyszerrel lenyugtatják, hogy ne csináljon hülyeségeket, vagy adott esetben idönként intézetben kezelni, hogy javuljon valamennyire az állapota.

Egy dolgot hiányolok a kérdésedben: hol van a gyerek apja? Ö nem foglalkozik vele, vagy csak nem emlitetted? Mert a kérdésedböl úgy tünik, hogy TE veszed magadra az egész terhet, és az egyrész megeröltetö, másrészt nem csak a te dolgod lenne.

Egyébként minden elismerésem a tied - igen nehéz egy pszichikai beteggel együtt élni és ellátni.

2011. jún. 27. 13:27
 6/20 anonim ***** válasza:
80%

Zene- vagy kisállatterápia segíthet esetleg? Barkácsolni lehet vele? Pl ha halottnak képzeli magát alakítsátok át az ágyát koporsó formára, díszítsétek a szobát műanyag csontvázakkal. stb Ha megnéznétek egy (dokumentum)filmet, amiben hullákat mosnak, talán több kedve lenne a tisztálkodáshoz.

Sportolni tud, szeret? A mozgás és a napfény endorfinokat szabadít fel.

Hatalmas dolog, hogy ennyi mindent megteszel érte. Több jóság és erő van benned, mint a legtöbb emberben. Néha neked is kéne egy kis kikapcsolódás. Legalább heti 1-2 óra, amikor valaki más vigyáz rá, te pedig pihenhetsz, olvashatsz, más emberekkel találkozhatsz. Kitartás!!!!

2011. jún. 27. 13:28
 7/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ismét orvoshoz kellene vinni, ha halottnak hiszi magát azt Cotard-szindrómának hívják és igen veszélyes.
2011. jún. 27. 13:28
 8/20 anonim ***** válasza:
68%
Van ennek egy pontos pszichiátriai megnevezése, mikor valaki idegennek érzi valamely testrészét - nem akarlak elkeseríteni, de úgy 90%-ban meg is válnak tőle. Megnéztem, mi az a hebefrén. Voltaképpen skizofrén. Ennek a szerencsétlen gyereknek rég a pszichiátrián lenne a helye! Nem szemétségből, hanem az ő érdekében, momentán a zárt osztályon, leszíjazva, hogy ne tudjon kárt tenni magában. Gyógyszeres kezelésre és pszichoterápiára szorul. Milyen sintér az az "orvos", aki kezeli? Sürgősen vitesd be a mentőkkel! Elmondod, hogy eleve mentálisan beteg, Te ápolod, most öncsonkítani akar, őrjöng - utóbbi hallatán kijönnek, és beviszik, és ha egyszer bekerült, bent is tartják. Ez most az ő érdeke, mielőtt megtalálod valahol valamelyik levágott testrészét. Ezt a párodnak is meg kell értenie. Ennek a gyereknek már rég nem is lenne elég a gyógyszeres és terápiás kezelés! Öreg hiba őt otthon kezelni. Felteszem, ragaszkodott az anyjához, és annak elvesztése emocionális zavarokat váltott ki benne. Ha nem erről van szó, akkor is kell lennie kiváltó oknak, de nem is értem, hogy a "doki" hogy engedheti, hogy otthon legyen. Beszélj a pároddal, és kérjétek a doki, hogy utalja kórházba, viszont sürgősen lépnetek kellene. Én a mentőt választanám, mielőtt csonkolja magát.
2011. jún. 27. 13:33
 9/20 A kérdező kommentje:

A férjem direkt nem említettem. Ő is részt vesz a fia életében, de rengeteget dolgozik így, hogy én itthon vagyok. A pszichiétriai osztályon egyszerre nem volt még 4 hétnél többet, de erre nem lehet apellálni, nem érzi ott jól magát, itthon szokott rendeződni az állapota. Nem tudom, ez máshol hogy megy, nyugat Mo-n van egy központ, ahol tudnák fél évre fogadni, de ezzel vannak bökkenők, ezt nem részletezem. És én szeretem a fiút, és minden erőmmel azon vagyok, hogy segítsek neki, és jobb neki itthon. Van egy terápiás ház is, ahol néhány délutánt foglalkoznak vele, szóval azért van időm magamra, és a háztartásra, csak idegörlő.

Igen, tudom, hogy Cotard szindróma a neve, de nem teljesen igaz. Ő a téveszméjét szép alaposan építgette úgy, hogy egyre jobban elhitte, hogy halott, és logikus is az ő nézőpontjából, csak normális szemmel nem. És ez a baj, hogy kikezdhetetlen a logikája a téveszmerendszerének. Szóval nem úgy ébredt, hogy jé, halott vagyok, hanem fokozatosan szőtte.

Idegbeteg nő miért szül gyereket- előtte nem volt az, ahogy "megismertem" az elmondások alapján. Neki is voltak furcsa dolgai, de a szülés hozta olyan lelkiállapotba, hogy vézgetes lett a számára. Mindenesetre ő soha nem állt kezelés alatt, csak valószínűsíthető nála a szkizofrénia.

Köszönöm szépen a támogató szavakat!

2011. jún. 27. 13:40
 10/20 anonim ***** válasza:
68%
13:33 vagyok. A "doktornő" egy idióta! Az ilyen betegeket sosem kezelik otthon! Ha már beállították a gyógyszerezését, és hajlandó is beszedni azokat, valamint hajlandó rendszeresen járni terápiára, akkor felteszem, hazaengedik - talán. Magadat ne hibáztasd, így is emberfeletti, amit tettél érte! Amúgy az apja mégis mit csinál, hogy nem veszi észre, hogy egyszerre 2 embert fog "elveszíteni", látogatni a pszichiátrián? A súlyosan skizofrén fiát, meg a feleségét, aki idegösszeomlást kapott. Hidd el, nem véletlen szoktak már jóval az ilyen súlyos tünetek kialakulása előtt a pszichiátriára kerülni! Ezt nem lehet elviselni, az ottani dokik, ápolók sem tudják, ezért gyógyszerezik őket (persze nem kizárólag ezért). Ha ennek a szerencsétlen gyereknek bármi baja lesz, a "doktornő" megütheti a bokáját, mert rég kórházba kellett volna utalnia a gyereket!
2011. jún. 27. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!