Gyereknek vagy felnőttnek lenni a jobb?
Ti melyiket szeretitek/szerettétek jobban?
És miért?
Én most 15 éves vagyok, úgy érzem minden vágyam hogy felnőtt legyek, mert a szüleim válnak és ez így szörnyű.
Elképzelem, hogy azt csinálok amit szeretnék, nem függök senkitől, boldogan élek felnőttként a kollégiumban, ahonnan bejárok az egyetemre, elmegyek szórakozni...ilyenek.
Szerintetek?
Sztem gyereknek. Nem azt mondom, hogy nincsenek meg a hátrányai. Akkor még általában mindig van, aki megvéd, ott van mögötted a család, még nem tudsz túl sok mindent a világról-és nem is tudod, hogy nem tudsz mindent (nekem a felmőttlétben az örökös kételkedés a legzavaróbb dolog)... mindig vkivel együtt mész vhova, felnőttel; nem kell azon aggódnod, hogy ha mot egyedül mész este haza, mikor kerül elő vki, aki ki akar rabolni vagy még rosszabb... nem kell dolgoznod, vagy csak nagyon keveset, nem kell a kiadások és a saját magad eltartása miatt aggódnod... a világ tök egyszerű, nem kavarnak be az emberek, tisztán indul az ember a világba, érdeklődő... nincsenek komplexusai (mármint a nagyon kicsiknek), könnyebben barátkozik (elég az hozzá, hogy Pistike odaadta a kék labdáját)...
(persze azért a felnőtt létnek is vannak előnyei... magad hozhatod meg bármilyen döntésedet, egyedül is elmehetsz akárhova, ha nincs senki a környezetedben, aki elmenne veled, nem vgy kiszolgáltatva a családnak ilyen tekintetben, legálisan ihatsz, kocsit vezethetsz, sokkal többet tudsz a világról, így gyanakvóbb vagy-igen, ez lehet előny is-, megvan rá az esély, hogy csak olyan dologgal foglalkozz, ami érdekel, úgy öltözhetsz, ahogy akarsz, nem kell senki véleményét megfogadnod-amíg 18 vagy, egyes családokban a szülők azt hiszik, hogy mindenben, akár szerelmi életben is dönthetnek a gyerekük helyett-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!