Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyereknek vagy felnőttnek...

Gyereknek vagy felnőttnek lenni a jobb?

Figyelt kérdés

Ti melyiket szeretitek/szerettétek jobban?

És miért?

Én most 15 éves vagyok, úgy érzem minden vágyam hogy felnőtt legyek, mert a szüleim válnak és ez így szörnyű.

Elképzelem, hogy azt csinálok amit szeretnék, nem függök senkitől, boldogan élek felnőttként a kollégiumban, ahonnan bejárok az egyetemre, elmegyek szórakozni...ilyenek.

Szerintetek?

2011. jún. 26. 11:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
27%
Meg felelőséggel tartozol a tetteid iránt..nem lesz ott melletted mindig anyuci meg apuci,hogy kirántson a szarból...
2011. jún. 26. 12:14
 12/15 anonim ***** válasza:

Sztem gyereknek. Nem azt mondom, hogy nincsenek meg a hátrányai. Akkor még általában mindig van, aki megvéd, ott van mögötted a család, még nem tudsz túl sok mindent a világról-és nem is tudod, hogy nem tudsz mindent (nekem a felmőttlétben az örökös kételkedés a legzavaróbb dolog)... mindig vkivel együtt mész vhova, felnőttel; nem kell azon aggódnod, hogy ha mot egyedül mész este haza, mikor kerül elő vki, aki ki akar rabolni vagy még rosszabb... nem kell dolgoznod, vagy csak nagyon keveset, nem kell a kiadások és a saját magad eltartása miatt aggódnod... a világ tök egyszerű, nem kavarnak be az emberek, tisztán indul az ember a világba, érdeklődő... nincsenek komplexusai (mármint a nagyon kicsiknek), könnyebben barátkozik (elég az hozzá, hogy Pistike odaadta a kék labdáját)...

(persze azért a felnőtt létnek is vannak előnyei... magad hozhatod meg bármilyen döntésedet, egyedül is elmehetsz akárhova, ha nincs senki a környezetedben, aki elmenne veled, nem vgy kiszolgáltatva a családnak ilyen tekintetben, legálisan ihatsz, kocsit vezethetsz, sokkal többet tudsz a világról, így gyanakvóbb vagy-igen, ez lehet előny is-, megvan rá az esély, hogy csak olyan dologgal foglalkozz, ami érdekel, úgy öltözhetsz, ahogy akarsz, nem kell senki véleményét megfogadnod-amíg 18 vagy, egyes családokban a szülők azt hiszik, hogy mindenben, akár szerelmi életben is dönthetnek a gyerekük helyett-)

2011. jún. 26. 12:29
 13/15 anonim ***** válasza:
ott kell megtalálni a jót, a szépet ahol épp tartasz. A gyerekkort nem megélni rossz, hiszen az már soha nem jön vissza. Nekem gondtalan gyerekkorom volt. Szerettem, a maga rossz dolgaival. Pl iskola, nem keresek, hogy vehessek valami drág´bb, hasznos dolgot magamnak. Gyűjteni kellett egy olcsóbb pecabotra, engedélyre, de visszagondolva ezekkel együtt is szép volt. Felnőttem, dolgozok. A pénzt nehezebb összegyűjteni a hobbyra mint akkor, mert ezeregy más dolog elviszi, amibe akkor bele se kellett gondolnom. De itt is vannak jó dolgok amiket akkor nem tehettem meg, szóval. Ahogy kezdtem is, a percnek kell örülni ami van, és törekedni a jobbra.
2011. jún. 26. 13:50
 14/15 anonim ***** válasza:
Gyereknek lenni könnyebb, de felnőttnek lenni jobb.
2011. jún. 26. 16:58
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Gyereknek akkor ha felelőtlenek vagyunk. Ha gyerekként volt annyi eszünk, hogy megalapozzuk az életünket, akkor felnőttnek jobb lenni.
2012. febr. 17. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!