Mit tegyek, hogy a testvérem ne csinálja ezeket? Már a falra mászok tőle
4 és fél éves az öcsém(féltestvérem,apáék részéről),de maga az ördög...
Az utcára is alig merek vele együtt kimenni,mert tuti,hogy az első 2 percben már le fog égetni.
Olyanokat csinál pl.,hogy megyünk az utcán és ha nem oda megyünk,ahová Ő szeretne,akkor elkezd káromkodni HANGOSAN!
Ma ott voltam náluk és mondta az anyja,hogy menjek már le vele sétálni(nem azért kellett nekem mennem,mert az anyuja nem ért rá,hanem azért mert kezdődött a kedvenc sorozata) és én nem arra mentem,amerre az öcsém akart menni és elkezdett velem ott bunkózni meg k. anyázni meg hogy én mekkora egy kib**ott kö.sög vagyok,hogy nem arra megyek,amerre Ő akar...Mindenki nézett minket,én meg azt sem tudtam,hogy mit mondjak.Olyan ciki volt,de Ő nem érezte annak.
Mikor hazaértünk és elmondtam az anyujának,akkor meg majdnem én lettem leszidva,hogy miért nem ütöttem akkor meg,Ő mindig azt szokta.Hát én azért nem akarok egy gyereket megütni a nyílt utcán,még akkor se,ha így beszél.
De nem ez volt az első alkalom...Karácsonykor ültünk az asztalnál és beszéltem,erre megszólal a testvérem,hogy kussoljak már,Ő is akar beszélni.Senki nem mondta ki,hogy mit gondol,de látszott rajtuk.
Az oviban pedig olyanokat csinál,hogy megeszi más uzsonnáját és elveszi a játékaikat,amikor alvás van direkt felkölti azokat,akik aludni szeretnének,stb.
És olyan bunkó és csúnyán is beszél,hogy az már nekem kellemetlen néha.Apa ezeket nem annyira tudja,mert keveset van otthon,szóval ezekből nem sokat lát.
Múlt héten felmászott a nappaliba a szekrényre és ahogy mászott le,rálépett a plazma tévére,ami le is borult és amikor az anyja kérdezte,hogy mi történt,akkor csak annyit mondott a tesóm,hogy magától leesett,szóval simán hazudik mindent.
Kérdeztem tőle ma,hogy milyen ajándékot szeretne,hogy hozzak neki a nyaralásból és mikor kérdezte,hogy hova megyünk én meg mondtam neki,hogy Spanyolországba,akkor csak annyit mondott,hogy "Gazdagéknál jól megy."...Azt hittem,hogy hátra esek a széken.Nem tudom,hogy ezt ki mondta neki(van egy olyan sejtésem,hogy a drága anyukája,mert Ő nagyon utál engem),de azért ilyeneket nem kéne,hogy mondjon.
Meg kínozza az állatokat.Direkt beléjük rúg,húzza a szőrüket és csodálkozik,ha utána nem kaphat kutyát.
Meg olyan dolgokat csinál,hogy az borzasztó.
Mikor ezeket mondom az anyukájának,hogy nem kéne ilyeneket engedni neki,akkor csak az a válasz,hogy más 4 éves is ilyen.
Hát nem!
Ismerek ilyen és hasonló korú gyerekeket is,akik nem beszélnek csúnyán,nem bunkóznak,nem törik össze a berendezést(pedig van köztük már nagyon eleven gyerek,de na...) és hasonlók.Szóval nem minden gyerek ilyen.
Bár azért erről nem (csak) a tesóm tehet,mert keveset foglalkoznak vele otthon.
Apa dolgozik,az anyja meg....hát,jobban leköti az,hogy a barátnőivel beszéljen telefonon,mint az,hogy mit csinál a gyereke.
Régen imádtam apáéknál lenni,de ma már alig birok ki ott 2 napot...
Mit csináljak?
Ha apának mondom el,akkor félek,hogy a felesége mindent letagad(meg az öcsém is,kitudja).
Köszönöm a segítségeteket!
14/L
mark86
Erről csak a szülők tehetnek,vedd fel telefonon mit művel és mutasd meg nekik...
Elsőnek tényleg igaza van. Valahogy be kellene bizonyítani, hogy bizony anyuci pici fia miket csinál. Legalább apud is tudna 1-2 ilyenről.
Valamivel nem lehetne lekötni a figyelmét? Vagy "bele van nevelve", hogy így viselkedjen veled?
14/L
Ragaszkodj hozzá, hogy apukád is legyen otthon, amikor mész hozzájuk vagy találkozzatok máshol kettesben vagy négyesben.
Ha a mostoha anyád megkér, hogy vidd el a gyereket sétálni vagy játssz vele, mondd meg nyugodtan, hogy nem akarod, mert te kerülsz miatta kellemetlen helyzetbe, megütni pedig nem fogod, ha csúnyán beszél vagy olyat tesz, amit nem kéne, mert nincs jogod hozzá. És került a kis nyomorult társaságát. Elég nagy szégyen, hogy 4 évesen már ekkora tapló. Mi lesz később?
Fúúú..milyen öcséd van.:DD
Én adnék neki egy kisebb pofont, hátha attól észhez tér.
Apukád meg nem bízik meg benned, hogy azt hiszed nem hinne neked?
Köszönöm a gyors válaszokat!
Az a baj,hogy nem tudom,apa kinek hinne jobban...Mert voltak olyan hónapok,amikor alig beszéltünk és utólag kiderült,hogy a felesége miatt...
De azért nem szeretném megütni az öcsémet,mert az anyja (állítólag) minden nap megüti valamiért és nem szeretném,ha én is olyan lennék,mint az a nő.
Nagyon sajnállak a helyzeted miatt. Én mindig szerettem volna testvért, akár kisebbet is, de inkább vagyok egyedül, mint egy ilyen kis borzalommal. :)
Tudom, nehéz kikerülni, hogy ne gyanúsítsanak meg kavarással, de a legjobb az lenne, ha felvennéd és megmutatnád apukádnak valahogy. Jobb, ha arra élezed ki a mondanivalódat, hogy félted az öcsédet, mert ezzel a viselkedéssel később azt éri el, hogy mindenki utálni fogja, a nagyobbak majd megverik, stb.
És minden elismerésem. 14 évesen érettebben gondolkodsz, mint a srác anyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!