Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyébként mindenkinek könnyen...

Egyébként mindenkinek könnyen megy az önállósodás?

Figyelt kérdés

Önállósodni szeretnék, nem vagyok egy gyakorlatias ember, inkább "lélektani".

Idén megtanultam egyedül is elég jól érezni magam, pasi és baráti társaság nélkül (erre mondjuk rá lettem utalva, miután más útra tértünk, szép kifejezéssel élve). Egyetemen egyedül voltam végig első félévben, és senki nem tudott a tanulásban sem segíteni, az jól ment. Munkát keresek, arra még nem reagáltak, de bízok benne, hogy az is menni fog.

De mégis amikor önállónak kell lenni, sokszor olyan furcsa és ijesztő!

Például egyedül kotyvasztottam múltkor paprikás krumplit (és sz.ar lett), ez pozitív élmény volt, de nehéz elszakadni mindentől, amit megszoktam (pl. folyton felhívni anyát, hogy milyen idő van odakint, mit vegyek fel), ma volt a legrosszabb, mert fogászaton vtam, és már régen is egyedül jártam, de most sok komplikáció volt, és nem bírtam ki, felhívtam anyát egy kis bátorításért.

Mindenki más könnyen megbirkózik az "egyedül megoldok mindent" szituációkkal, vagy nem csak nekem megy még döcögősen a felnőtté válás?

19 vagyok, ha az számít (szóval papíron már felnőtt)

2011. jún. 22. 22:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem! Sen kinek sem megy egyszerüen az önállosodás. Pofáraeséásekkel jár.
2011. jún. 22. 23:51
 12/17 anonim ***** válasza:

Pont ilyen idos voltam mikor osszecucoltam a parommal.Minden happy volt aznap,masnap felkeltem es ugy gondoltam ennyi ebbol eleg volt,maga a tudat hogy egyedul kell vegeznem a haztartast kiakaszttt.

1honapig kinlodtam,amit lehetett elrontottam,szenne egett sultkrumli osszefogott ruhak ,aztan szepen lasan beleszoktam.

2011. jún. 23. 07:38
 13/17 anonim ***** válasza:
53%

Fogorvosos példán mosolyogtam. :)

Teljesen önálló vagyok, bármit-bármikor. De vérvételnél és fogorvosnál a férjemnek be kell jönnie velem, főleg azért, hogy ne szökjek meg a székből...

Néhány éve bedurrant a bölcsességfogam, kvra fájt, ki kellett húzni. A fogorvos, az asszisztens és a férjem fél órán át könyörgött, hogy nyissam ki a számat és legyünk túl rajta. Én összepréselt szájjal ráztam a fejem, hogy azzal a fogóval be nem nyúlnak a számba. Pedig előzőleg megkaptam a szokásos érzéstelenítő adag háromszorosát, saját kérésre. Ettől azt se éreztem volna, ha amputálják a fejemet, de mégis...

Injekció, vérvétel, hasonló, férjem bejön és beáll az ajtóba, mert próbáltam már megszökni így. Őrködik :)

2011. jún. 23. 08:13
 14/17 anonim ***** válasza:

Igazából amíg otthon laksz addig nem fog menni az önállósodás. Tekintve, hogyha bármi akadályba ütközöl, akkor máris hívod anyát, aki kiment.

Nem tudom, nekem könnyen ment, mondjuk a főzés pl mindig is érdekelt, így 16 évesen már bármit tudtam főzni (persze, van amit szakácskönyvből :))

Egyébként az, hogy mennyire vagy önálló, nem függ össze azzal, hogy egyedül is jól érzed-e magad. Simán elviszem a hátamon a háztartást meló mellett, de nem bírok megmaradni egyedül (ezért mindig lakok valakivel :)).

23L

2011. jún. 23. 08:26
 15/17 anonim ***** válasza:
Nekem is nehezen megy. Nangyon hiányzik sok otthoni dolog. De kezd egyre jobb lenne. Nemrég még sírtam anyukám után minden este, mint egy ovodás:D
2011. jún. 23. 09:11
 16/17 anonim ***** válasza:
Sajna semmi esélyem nincs az önállósodásra, pedig nagyon szeretnék már elköltözni.
2011. jún. 23. 10:42
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

furcsa amit egyesek írnak.

nekem mondjuk kicsit speckóbb a helyzetem. nem én akartam elköltözni, de mégis úgy hozta az élet, hogy 19 évesen kaptam egy háztartást, annak minden örömével és gondjával együtt.

valahogy sosem volt kibírhatatlan sem a házimunka, sem pedig az, h összedobjak valami kaját gyorsan.

nem voltak olyan klasszik bénázásaim, hogy összemosom a piros ruhát a fehérrel és mindenem rózsaszín lesz, és a konyhát sem gyújtottam fel soha.

a fogorvosnál sem anyámat hívogattam, hanem azon epekedtem, h milyen jó hapsi a doki, és milyen poént mondok neki bölcsességfog-húzás előtt :D

nekem valahogy természetes volt, hogy egyedül kell megoldanom az életemet, mert pofátlanságnak tartottam volna, h minden apró nyűgömmel jóanyámat csesztetem. így is van elég dolga meg gondja, nem akasztok a nyakába 5 másikat.

2011. jún. 23. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!