Hogy lehetne meggyőzni a szüleim hogy tovább maradhassak kinn?
Nem semmi ez a vasszigor sokaknál, én biztos nem bírtam volna. 13 éves koromban 10ig lehettem kint hétköznap, hétvégén, ha volt valami koncert, vagy szülinap, akkor tovább is. 17 évesnen már rég nem kéreszkedtem el, mentem, jöttem amikor akartam. És? Ember lett belőlem, diplomás, feleség, pedig én ittam is néha, meg cigiztem is.
Próbáld megbeszélni velük, hogy neked ez milyen rossz, hogy te kell leghamarabb hazamenj, és hogy igazán megbízhatnának már benned.
Elmesélem egy barátnőm sztoriját, okúlhatnak belőle az ilyen szülők. Őt szegényt, soha nem engedték el velünk sehova. Se bulizni, se délutáni programok, semmi. Azt érték el vele, hogy a lány 20 évesen megelégelte, hogy még mindig beleszólnak az életébe, itt hagyta az egész jó kis állását, a szüleit, mindenkit, felköltözött Pestre, ahol gyerekekre vigyáz potom pénzért és nem tud eljutni egyről a kettőre. Ennyit ért a nagy féltés, elüldözték az ország másik végébe kínlódni, pedig itt meglenne mindene, ha az anyja nem csesztette volna.
24/N
engem 10ig engedtek ki. és nem 18 éves koromig hanem amíg tanultam. pedig komoly kapcsolatom volt, nálam is aludhatott a barátom (katona volt így igazság szerint ott is lakott csak kevés volt a kimenője) de 10re haza kellett érnem/érnünk. azóta már egyébként a férjem :)
mást nem tudsz tenni, leülsz velük és elmondod, hogy mivel nyár van és úgy érzed elég nagy és felelősségteljes vagy ahhoz, hogy nyár lévén kicsit tovább kint maradhassál. persze előre fogod mondani mi a programod és kivel lennél... sok sikert!
együttérzek. nálunk ugyanez.. csak hogy én 9re kell h hazaérjek mert onnantól sötétedik. -.-
utálom... nyár van. 17 éves vagyok. tökjól teljesitettem ebben az évben... megbizható barátom van aki hazakisér. és mégis elveszik ezt a minimális szabadságot is tőlem.
nagyon sok a konfliktus ebből. de csak tűröm tűröm.. úgy kitörnék meg megszöknék... de 18 éves koromig még tűröm... még 11 hónapig... ha aztán is ez lesz. akkor kitörök:))
amugy nem kell kommunikativatlannak hinni (van ilyen szó?:D) csak szimplán nem lehet velük beszélni. minnél jobban teljesitek nekik. annál szigorubbak. mert azzal már elvesztettem a bizalmukat h néha késtem. sztem nemdurva... namind1
17l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!