A kérdésem:kórházban elhunyt, egy hetes csecsemőnek van e születési illetve halotti anyakönyvi kivonata?
Figyelt kérdés
2011. jún. 22. 16:26
11/21 anonim válasza:
Miért,ha halva születik egy baba,akkor hova lesz?:( szegényem.
12/21 anonim válasza:
Azt nem tudom. Egyik ismerősöm elmondása alapján írtam. neki az első babája sajnos halva született. Nem kellett eltemetniük. Van ez akkora veszteség, hogy sose kérdeztem rá a dolgok miértjére. A második pár órát élt, ekkor panaszkodott illetve mondta, hogy őt már sajnos el kell temetni.
13/21 anonim válasza:
Természetesen aki kéri eltemetheti a halva született babát is. De aki halva született jogilag nem személy, nem emberi személy.
14/21 anonim válasza:
Istenem:/:( ez nagyon rossz érzés lehet a szülőknek.. el sem tudom képzelni,át sem akarom élni!Borzasztó..!Az ember ilyeneket olvas,megijed,és elijed a szüléstől is:(
15/21 anonim válasza:
Istenem! Pedig lehet, hogy (már ha nem az anyagi oldalát nézzük) jobb lenne a temetés, hiszen az egyfajta búcsú a távozótól.
Köszönöm a választ. (Én kérdeztem rá)
16/21 anonim válasza:
Igen, ilyen esetben van már mindkettő.Sajnos ugyanaz az anyakönyvvezető állítja ki mindkettőt!
Nagyon sajnálom! Sok erőt kívánok a továbblépéshez!
17/21 anonim válasza:
Miért,ha halva születik egy baba,akkor hova lesz?:( szegényem.
Hivatalból felboncolják, aztán hamvasztják:((
18/21 anonim válasza:
Aki csak pár órát(kb 2órát)élt,az a baba is kap ilyen papírokat?Zárójelentést?Nekünk voltak ikertesóim(tőlem 1évvel dősebbek)az egyik halva született,a másik pár órát élt.:(
19/21 anonim válasza:
ja csak ezért írtam mert nem tudok róla hogy adtak e a szüleimnek papírt
20/21 napietus válasza:
ha élve született, már van születési anyakönyvi kivonat (ha meghal, természetesen halotti is), sőt extrém esetben még adóalany is lehet születése pillanatában (pl. ha örököl).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!