Létezik igazi barátság a mai világban?
Nem tudom definiálni az igazi barátságot, mert nem is lehet. Olyan ez, mint a tökéletes párkapcsolat, nem létezik. Minden barátságban vannak mélypontok, amiket ugyanúgy kezelni kell, mint egy párkapcsolatban. A feltétlen lojalitás lenne az egyik alapkő, mint a párkapcsolatban a hűség. Nehéz teljesíteni, könnyű áthágni. Talán akkor lehet igazi egy barátság, ha nem nagyon szoros, mert ha túl szoros, akkor az elvárások is hatalmasak a másikkal szemben.
Ha valakinek csak 1 barátja van, akkor nagyobb eséllyel lesz az tartós igazi barátság. Ha sok van, akkor nem lehet mindig csak egy emberhez lojális valaki. Ez sértődéshez vezet, bizalmatlansághoz. Miért vele van és nem velem? Vele miért beszél annyit? Kibeszélnek engem? Nem is olyan jó barátom? Miért nem ér rá, amikor épp most van rá szükségem?
Nehéz dolog, nehezebb, mint egy párkapcsolat.
Biztos van, de a kivételek csak erősitik a szabályt.Én például még nem találtam rá az igazi legjobb barátnőre, de csalodásban már rengetegszer volt részem.
Valamiért ugy érzem 2 férfi között sokkal esélyesebb egy jo barátság,mint 2 nő között.. a nők nagyon irigyek, kétszinűek, kibeszélősek tudnak lenni..az én barátságaimnak is emiatt lett vége..
Most fura lesz amit írok,de nekem a legjobb barátnőm az édesanyám és a testvérem. Egyedül nekik tudok elmondani mindent! Volt sok barátnőm,jöttek meg mentek...Volt aki többször visszatalált,de mindig csak akkor ha éppen valami gondja volt.:S Volt olyan is aki áskálódott ellenem nagyon sokat.:( Sajnos azóta nem igazán hiszek az igazi barátságban. Fiú barátaim azt hittem sok van,de a végén kiderült,hogy nem barátnak tekintenek..ebből kifolyólag megszakadt ez a "barátság".
Őszintén vágyom rá,hogy legyen az életemben egy olyan ember,aki nem a családom és meg tudjak vele mindent beszélni,eljárjunk együtt szórakozni(ne csak tesómmal),de még nem találtam ilyet.Remélem idővel sikerül.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!