Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Olyan hülyének érzem magam,...

Olyan hülyének érzem magam, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval elmondom miről van szó. Érettségi után nem tudtam mi érdekelne, hova akarok felvételizne, de szerettem a törit és a matekot, ezért gazdasági szakra mentem. Jól tanultam, így fel is vettek államire, és le is diplomáztam. Viszont a vége felé rájöttem, hogy engem igazából az informatika, a programozás érdekel. Így most kénytelen voltam megint leérettségizni (informatikából), és mehetek ősztől informatika szakra. Csak mivel ugye az már a második diplomám lesz, így mindenféleképpen fizetős lesz, méghozzá elég sok 250.000 ft/félév.

És most olyan hülyének érzem magam. Elpazaroltam az életemből 4 évet a gazdasági diplomáma, ráadásul most az informatika egy halom pénzembe fog kerülni, és így dolgoznom is kell suli mellett. Ráadásul mire elvégzem már 26-27 éves leszek, és milyen gáz, már 27 évesen keresni először magamnak munkahelyet. Akkor mikor házasodok, mikor lesznek gyerekeim stb.

Otthon, családban szerencsére nem piszkálnak emiatt, de én akkor is olyan hülyének érzem magam, és folyton azon gondolkodok, hogy mi lett volna, ha érettségi után egyből informatikára megyek. Akkor mostanra már lenne egy olyan diplomám ami érdekel, talán lenne valami jó munkám is, és teljesen máshogy alakulna az életem.

És tudom, hogy nem old meg semmit a múlton való merengés, de én még sem tudok szabadulni ettől a gondolattól. Ráadásul kétségeim is vannak, hogy hogyan tudom összeegyeztetni a munkát a tanulással, és hogy lesz-e elég pénzem a tandíjra. Arról meg már nem is beszélve, hogy albérletre meg aztán tuti nem lesz pénzem, szóval akkor 27 évesen még otthon fogok lakni. Hát, ez sem egy túl rózsás kilátás!

Ti mit javasoltok, hogy tudnám túltenni magam a történteken?

2011. jún. 19. 17:32
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Én is olyan szakot végzek, ami nem érdekel. De már most jó munkahelyem van, ezért ha elvégeztem, jelentkezem munka mellett egy másik szakra, ami már érdekelne, és abban szeretnék a jövőben dolgozni. Én is 28-29 leszek, mire odajutok ,hogy végeztem vele, de nem érdekel. Előttem az élet, közben tudok a családra is koncentrálni, az anyagi helyzetünk viszonylag normális, és párom is megértő, segít ebben. Tehát én azt javaslom, hogy először keress egy jó munkahelyet, halassz egy-két évet, és ha már nagyjából stabil lábakon állsz, van félretett pénzed, akkor vágj bele az új szakba. Sokan 35-40 évesen kezdenek másba, nem késtél le semmiről. Sok sikert!
2011. jún. 19. 17:39
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Az hogy dolgozol, és közben ezt a diplomát szerzed éppen, nem zárja ki azt hogy legyen barátod/barátnőd, simán házasodhatnál akár most is! Ne bánkódj e miatt,ha meglessz a diplomád, biztos nagyon jó munkád lesz, szerzel egy élettársat, veszel egy szép házat, lesznek gyerekeid ... amit csak akarsz,előtted áll még az egész élet, akkor is ha 27 évesen keresel munkát, a nővérem férje is olyan 25-27éves korában végzett, mert több diplomát szerzett, és most egy óriási világcég igazgatóhelyettese, szóval fel a fejjel!
2011. jún. 19. 17:40
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
(Én írtam az előzőt) Ja és sok sikert!
2011. jún. 19. 17:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Na először is, felejds el hogy hülye vagy!! Ez nem igaz! Rájöttél hogy mi az ami érdekel, és ezért tenni is akarsz.. Ez elég nagy szó, a mai világban.. Nem vagy hülye, és 27 évesen még nem leszel "öreg" az élethez.. Családod lehet 32 évesen is nem? (Az már 5 év) Ha most van barátod=barátnőd, akkor az már sok idő lesz így egybe, ha csak informatika után akarsz, akkor ki tudod 4-5 év alatt ismerni a párod.. És különben is, nem időre megy! De hülye az nem vagy
2011. jún. 19. 17:45
 5/8 anonim ***** válasza:

MEddig jártál sulibahogy ez neked pénz?

12 félévet támogat az állam.ezalatt több sulit is ellehet végezni, párhuzamosan is...

2011. jún. 19. 17:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Én meg 25 leszek mikor leérettségizem..ha akarnék diplomát bele se gondolnék inkább mikorra szerezném meg.
2011. jún. 19. 17:50
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon jól estek egytől egyig!

(A második válasz különösen megérintett és elgondolkodtatott, a negyedik pedig nagyon praktikus volt.)

Így már nem is tűnik annyira kétségbeejtőnek a helyzet.

Igen 12 félévet támogat, de csak ha egy helyen, vagy többön, de párhuzamosan végzed. Ha egyszer valahol lediplomáztál, a többinek annyi.

Igazából még az zavar, hogy látom, hogy a szüleim milyen sokat dolgoznak a jó fizetésükért, hogy nekem és a testvéremnek mindent megadhassanak. És én még 3-4 évig csak viszem a pénzt, ahelyett, hogy hoznám haza.

Viszont nagy motivációt érzek, hogy tényleg rendesen kitanuljam azt a szakmát, és jó sok pénzt keressek, hogy ezt az eddigi gondoskodást meg tudjam hálálni, vissza tudjam fizetni!

Szóval azért nem vagyok annyira "depressziós", csak néha úgy előjönnek bennem ezek a dolgok.

2011. jún. 19. 18:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia! Apukám 50 évesen szerezte meg a 3. diplomáját, meló, család mellett. Ne érezd magad hülyének, meg lehet csinálni.:)
2011. jún. 19. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!