Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy segíthetnék barátnőmnek?

Hogy segíthetnék barátnőmnek?

Figyelt kérdés
Na szóval az van,hogy barátnőmet állandóan bántják a szülei szinte házi rabszolgának tartják és velem is ritkán engedik találkozni pedig lány vagyok.Tiltják mindentől,alig engedik valahova ő meg mindig panaszkodik nekem,hogy baja van én meg már alig bírom hallgatni.Együtt járunk edzésre szinte csak ott látom és ott is csak ritkán mert azt se nagyon engedik neki mert hogy sebes lesz...pff de istenem aki nem otthon ül a fenekén azzal történnek ilyen dolgok. Apja anyja 50 éves vagy idősebb túlságosan konzervatívak mindenért megverik.Egyszer amikor nem voltak otthon a szülei elmentünk együtt a városba mozizni meg bulizni,buli végén annyira jól érezte magát,hogy nem láttam soha még olyan boldognak.Azt mondta,hogy bárcsak olyan szülei lennének, mint nekem és,hogy nagyon szeret,mert megmutattam neki, hogy,nem csak otthon ülés van,de nem mer lázadni a szülei ellen,mert kitagadnák a családból.Amúgy 15 évesek vagyunk.Hogyan segíthetnék neki hogy kicsit megemberelje magát és álljon ki az igazáért?Mert már nem bírom azt amit művelnek vele.
2011. jún. 17. 17:18
 1/3 anonim válasza:
100%
Jaj szegény :S Hát vannak ilyen szülők. 50 évesek, akkoriban még nem így volt. Szerintem ők is látják rajta, hogy vágyik elfele, de azt gondolják, hogy ha bántják, meg nem engedik el sehová sem, akkor majd a lányuk nem is akar sehová sem elmenni, talán félnek a magánytól. De azért valljuk be az 50 év nem számít annyira idősnek, szal ne értsd félre. Komolyan nem értem az ilyen szülőket. Erre nem kell fellázadni, egyszerűen le kell velük ülni komolyan elbeszélgetni, hogy lássák mennyire érett és komoly lányuk van. Be kell bizonyítani, hogy tud magára vigyázni, de mivel sehová nem engedik el, ez nem fog kiderülni. Ezeket el kell mondani. Nekem is voltak ilyen jellegű problémáim, nem engedtek sehová, csak nagyon ritkán. Féltettek, hogy nem tudom magamra vigyázni. Leültem velük beszélni, amikor ezt mondták, mondtam nekik, hogy: Azt mondjátok, hogy féltetek, meg hogy nem tudok magamra vigyázni.. de ha el sem engedtek, akkor soha sem fog kiderülni. Vagy valami hasonlót. Először anyával beszéltem. Soha nem jó, ha mind a ketten ott ülnek az asztalnál, mert befolyásolják egymást, és együtt erősebb a szavuk. Mondd meg barátnődnek, hogy először anyukájával beszéljen, vagy mind1, és majd utána a másik szülő :)
2011. jún. 17. 17:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Nagyon jó,amit az előttem szóló írt!

Még annyit hozzá,hogy ha van rá lehetőség próbáljátok meg bevonni egy beszélgetésbe a te szüleidet is.

2011. jún. 17. 18:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. júl. 14. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!