Problémák a szüleimmel. Nagyon rosszul érzem magam. Minden lent megtalálható 17F?
Még nem vagy nagykorú, úgyhogy lassan a testtel.Pont ennyi idős fiam van.
Mond meg nekik, hogy konkrét válasz kérsz MOST!És ha nem engednek, akkor azt indokolják is meg.(nem lesz nehéz)
Örülj, hogy aggódnak érted.
Szia!
Én a helyedben leülnék velük és megmondanám nekik, hogy nagyon nem jó ez így. Nem vagy már 5 éves, ne is kezeljenek úgy. Gondolom vannak dolgok amiket persze elvárnak tőled, pl. a szobád kitakarítása(nem tudom, csak tipp), ergo, ha azt elvárják akkor tudatosuljon az is bennük, hogy már nem vagy gyerek. 17éves vagy nem kéne, hogy a szüleid döntsék el, hogy mikor feküdj le aludni, mikor menj el fürdeni. Persze azt is megértem, ha iskola időben nem akarják, hogy sokáig fent legyél, de hétvégén nem kéne, hogy szóljanak érte.
A nyaralással kapcsolatban annyit, hogy el mondtad nekik, hogy hova szeretnétek menni, és mennyi időre? Lehet, hogy az a problémájuk, azért nem mondtak még konkrét választ. Persze az előzményeket olvasva nagyon kétlem. De ez sem zárható ki teljesen. Azt mondjuk nem javaslom, hogy ha valamit akarsz akkor kisétálsz az ajtón, csak a saját helyzeted nehezítenéd meg vele. Legalábbis én így gondolom azokból az információkból amiket leírtál.
A szüleiddel kapcsolatban még annyit, hogy esetleg nincs olyan felnőtt rokon, ismerős, barát akire hallgatnak, esetleg ő meg tudná győzni őket, hogy ne legyenek ilyenek. Első sorban viszont neked kell velük beszélned. Még nem késő változtatni a dolgokon, valószínűleg nem fog egyik napról a másikra menni, de sikerülhet. Sok szerencsét. Remélem sikerül megbeszélned a szüleiddel a dolgokat!
Szép nyarat!
18L
Szia!
Nekem 16 évesen lett elegem, bár ennyire nem fogtak a szüleim, de én a tipikus "lázadó kamasz" voltam. 16 évesen kisétáltam az ajtón péntek este, és csak vasárnap mentem haza. Aztán elmondtam apámnak, hogy nem vagyok hülyegyerek tudok vigyázni magamra, engedjen el (normális kereteken belül, persze), és akkor tudni fogja hol vagyok, stb.
Ha nem tudsz velük beszélni, akkor szépen menj el az engedélyük nélkül, nem kötözhetnek a széklábhoz, hogy márpedig nem mész.
Tényleg az a baj az ilyen szülőkkel, hogy ha nem változtatsz drasztikusan, akkor 5 év múlva is engedélyt kell majd kérned.
Sok sikert!
23L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!