Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Komolyan nem értem már anyut,...

Komolyan nem értem már anyut, kezdek megőrülni! Segítség?

Figyelt kérdés

Tettem már fel kérdést a családunkkal kapcsolatban.

A helyzet az hogy egyedül nevel engem és a tesóimat anyu,normális munkája nem nagyon van. Az érettségije következő évben lesz meg (régen ő is dolgozott,ott kellett hagynia a sulit) Mindig is sz*r életünk volt,valaki vagy valami mindig tönkretette. Segítségünk nem sok van,csak a mamám (őt is havonta 1x látjuk).

Egy kis panel lakásban lakunk 5-en,már rég kinőttük... sokan vagyunk egy szobában,sok a veszekedés emiatt stb. Nem szeretünk itt lakni.

Kb 2 éve tervezzük azt hogy kertes házba költözünk,csak hát közben elváltak szüleim,nem lett belőle semmi.

Vidéki házra lenne pénzünk ami innen kb 40 km-re lenne,ott laknak mamámék is.

Anyunak többször is felvetettem ezt az ötletet,van hogy lehurrog,van hogy "támogatja".

Én mindig mondom neki hogy Pesten se talál jobb munkát,hiába van több,nem egy harmincas frissen érettségizett nőnek fogják odaadni. 1 éve keresgél,de semmi. Én középiskolás diákként sem találok diákmunkát...

Szerintetek van lehetősége anyunak itt Pesten normális munkát szereznie? Mivel gyerekeket nevelt,így kb 8-9 évig volt otthon... a régi munkahelyét feladta.

Vidéken könnyebb lenne a gyerekekkel? Ott több segítségünk lenne (nem anyagi). Segítsetek... :(

2011. jún. 16. 21:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem hagyhatja itt a biztos munkáját ha rosszul keres akkor se. Egy nagyobb ház fentartási költségei is több, utazgatás felnötnek, gyereknek is több.

A rokonság szép hogy ott van de mégis miben gondolod a segitséget?

2011. jún. 16. 23:25
 12/14 anonim ***** válasza:

Ti egyébként miből éltek 5en, ha anyukádnak munkája sincs?

Figyelj, még fiatal vagy, és nem vagy tisztában pár dologgal... Hidd el nekem, aki pesten nem talál munkát, az vidéken még kevésbé fog. Elhiszem hogy szívesen költöznél, jó ábrándozni a szép nagy házról, ahol külön szobád is lehetne akár, de inkább maradj meg a realitás talaján....

2011. jún. 16. 23:34
 13/14 Srapnel ***** válasza:
Szerintem meg ne keress anyádnak munkát. Annál megalázóbb nincs, mint hogy még erre is képtelen. Fogadd el azt, amit ő dönt. Ha elmúltál 18, akkor dolgozz te, keress pénzt, költözz, de addig sajnos az van, amit a szülő biztosít, ha tetszik, ha nem. A legjobb, amit tehetsz, a testvéreiddel együtt, hogy tanultok, vagy dolgoztok, de nagyon, mert sajnos pár év múlva már nektek kell eltartani anyukátokat.
2011. jún. 17. 07:13
 14/14 anonim ***** válasza:

Így-így.Nem gúnyból mondtam,hogy üdv a világban,hanem azért,mert kinek-kinek más és más jut osztályrészül.Ezt el kell fogadni.Nem kell beletörődni,lehet és kell is ellene küzdeni,de ez nagyon nehéz.És akkor mi van?Az nem nehéz,hogy egész életünkben a saját sz.runkban fuldoklunk?De.

Van Neked pár sorom,amit idéznék.Talán olvastad,de,ha nem,ne vedd zokon,érdemes ebből tanulni és hidd el,komolyabb fontolgatás nélkül,akár egyből meg is lehet fogadni,mert ettől bajod nem lesz.

Bill Gates beszédet mondott amerikai középiskolásoknak és ennek során 11 szabályt említett meg, amit nem tanítanak az életről az iskolákban.

1. Az élet igazságtalan - szokj hozzá már most!

2. A környezeted nem fog gondoskodni az önbecsülésedről. A környezeted arra számít, hogy előbb te viszel véghez valamit, ami miatt jól érzed magad.

3. Nem fogsz 60.000 dollárt keresni az első évben rögtön az iskola után. Nem leszel igazgatóhelyettes szolgálati kocsival és szolgálati mobillal addig, amíg te magad meg nem tudod keresni a rávalót.

4. Ha azt hiszed, hogy a tanárod követel, csak várj, majd meglátod, milyen szigorú lesz a főnököd.

5. Sütődében, gyorsétteremben, mosodában vagy kifőzdében dolgozni nem rangon aluli dolog. A nagyszüleid ezt még lehetőségnek tekintették.

6. Ha elcsesztél valamit, az nem a szüleid hibája, tehát ne nyávogj, inkább tanulj belőle!

7. Mielőtt megszülettél, a szüleid nem voltak olyan unalmasak, mint most. Az tette őket azzá, hogy fizetik a számláidat, tisztítják a ruháidat és hallgatják, hogy te milyen cool-nak érzed magad. Tehát mielőtt a természetet akarnád megmenteni az azt szennyező szüleidtől, próbáld meg tisztán tartani a saját szobádat!

8. Az iskoládban lehet, hogy nincsenek nyertesek és vesztesek, és talán még megbukni sem lehet, mert újra és újra próbálkozhatsz. Ez a leghaloványabb kapcsolatban sincs a valós világgal.

9. Az életben nincsenek tanévek, és nem kapsz nyári szünetet. Mi több, nagyon kevés munkáltató fog segíteni neked megtalálni önmagadat. Ezt szabadidődben kell majd megtenned.

10. A tv nem az igazi életet mutatja. Valójában az emberek nem a kávézóban ülnek, mint a szappanoperákban, hanem dolgoznak.

11. Legyél kedves azokkal, akik szemetek veled. Jó esélyed van rá, hogy egyszer még valamelyik a főnököd lesz.

2011. jún. 17. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!