Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyenkor számít, hogy viselkedem?

Ilyenkor számít, hogy viselkedem?

Figyelt kérdés

A párommal közel 4 éve vagyunk (hol) együtt (hol nem). Legutóbb kértem, döntse el, maradunk-e végleg. Először nemmel döntött, aztán 3 hét múlva gyötrődve hívott, hogy igen, tegnap (újabb 3 hét múlva) fölhívtam, mert nagyon hiányzott, és határozott nemet mondott. (Volt ilyen máskor is már, de persze összetört.)

Az, hogy mellettem döntsön, életének több más területét is érinti, gyakorlatilag, hogy fölépítse magát mint férfit.

Úgy elmennék hozzá. Közben azt érzem, ha "sürgetőleg" hívom, azzal elrontom a magába mélyedést. Van, aki szerint meg nem tudom a viselkedésemmel befolyásolni a döntését.

Szerintetek?

2011. jún. 16. 12:51
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Én szeretném, ha talpra állna (szorongásos betegsége van), szerintem ő is, de a félelme a nagyobb. Egy senkinek érzi magát, de nem bír lépni. Pedig minden barátja, a családja is szeretné, ha velem lenne, tehát ez a segítség is megvan.

Azt is elviselném, hogy időre van szüksége, míg először megbékél magával.

(Én is dolgozom saját bajaimon, hogy ne a páromra terheljem, ami saját nyomor.)

2011. jún. 16. 14:55
 12/18 A kérdező kommentje:
Ja igen, értettem, amit írtál, köszönöm.
2011. jún. 16. 14:56
 13/18 anonim ***** válasza:
Így más a helyzet. Ebben az esetben akkor valahogy el kellene hitetni vele, hogy nem értéktelen és nincsen semmi baj. Ha nagyon nem megy és tényleg ennyire komoly problémái vannak, akkor pedig javasolhatnád neki finoman, hogy keressen fel egy szakembert, aki segíthet neki. És közös programokkal oldhatnátok a feszültséget, mint közös sport, valami egyéb szabadtéri elfoglaltság a munka után és hát a szex az mindig bejön mindenkinek. :) De tényleg, ha az a baj, hogy mindenben bizonytalan, de szeret csak maga sem tudja mi zajlik körülötte és el veszettnek érzi magát, akkor valahogy fel kellene pörgetni az életeteket és oldani a feszültséget, legalább csak akkor, amikor együtt vagytok, hogy várja, hogy újra együtt legyetek. Ha az sem segít akkor tényleg jót tenne, ha elmenne pszichológushoz, vagy valami egyéb szakemberhez. De ezt csak a végső esetben. És ha nem akar semmit annak érdekében, hogy jobban legyen, akkor sajnos nem tudsz mit tenni. Neked is van saját életed, megpróbálhatsz segíteni, de ha minden segítséget visszautasít, akkor sajnos megállt a tudomány és akkor tényleg célszerű a te érdekedben hagyni, hogy szenvedjen egyedül.
2011. jún. 16. 17:06
 14/18 anonim ***** válasza:
Az elveszett egyben van.
2011. jún. 16. 17:07
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Járt pár hónapot mentálhigiénés szakemberhez, aki nagyon jó, én is oda járok. Nagyon sokat segített nekem, szerintem a (volt?) páromnak is, de ő egy ponton abbahagyta, azt mondta, majd ősztől. Tény, hogy tényleg rajta múlik. Csak nem tudom, most mitévő legyek.
2011. jún. 16. 19:52
 16/18 anonim ***** válasza:

Köszönöm, hogy kifejtetted, így már jobban értem.

Próbálom magam beleérezni a helyzetbe, nincs könnyű dolgod.

Szerintem legyél egyszerre kicsit önzőbb és kicsit lazább.

Értem, hogy rohannál segíteni, csak közben lásd, hogy ez a segíteni akarás nem teljesen önzetlen, hanem a Te igényed, ami belülről, belőled fakad. Ahhoz, hogy ez ne legyen nyomulás, sürgetés, agresszió a másik fél számára, egy nagyon egyszerű szabályt kell betartani: Segítség az, ami kérnek. (Ha valódi, okleveles pszichológus leszek valaha, ezt biztosan kiteszem majd bekeretezve valahova, ahol én látom, nem a kliens.) :D

2011. jún. 17. 11:05
 17/18 anonim ***** válasza:
Egyébként, amikor együtt vagytok, akkor szoktatok komolyabb tervekről beszélgetni? Van olyanotok?
2011. jún. 17. 21:07
 18/18 A kérdező kommentje:
Nekem van konkrét tervem, és olykor neki is. Olykor nem. Már 30 fölött vagyunk.
2011. jún. 19. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!