Hogyan közöljem a 91 református lelkész nagyapámmal, hogy meleg vagyok?
Nézd, én biszexuális vagyok, azaz egy ideje inkább leszbikus, de Isten őrizz, hogy a drága, imádott, 75 éves Mamikámnak ezt elmondjam! Lehet, hogy megértené, mert nagyon szeret engem, és nem traktált soha a férjhez menéssel - de akkor sem szeretnék vele erről beszélni. Papával se szeretnék, ha élne - őt is nagyon szerettem, és ő is sok mindent elfogadott, ami számára szokatlan volt a személyiségemben, életmódomban. De százszor meggondolnám, hogy most ezt feltárjam-e... Minek? Ha így is jó velük a kapcsolatod, szeretitek egymást?
Anyukám lehet, hogy sejti, de neki se mondom el. Majd ha a kapcsolatom a barátnőmmel annyira komolyra fordul, hogy összeköltözünk, akkor is szerintem jobb lesz fenntartani a látszatot, hogy csak lakótársak vagyunk, vagy nem tudom... Érted, attól még lehet, hogy tudni fogják, hogy nem csak lakótársak vagyunk... Nem kell mindent egymás arcába tolni, verbalizálni. Régen én se voltam ennek híve, de törődni kell a másik lelkével is.
Az is lehet, hogy a nagyszüleid már sejtik, és magukban elfogadnak, szeretnek, hiszen az unokájuk vagy, és biztosan értékes ember vagy, - de egész más lenne ezt nyíltan ki is mondaniuk, mert az ellenkezne a hagyományaikkal. Érted?... Ez nem szőnyeg alá söprés, csak annyi, hogy nem mondtok ki dolgokat.
Van egyáltalán párod? COming outolni akkor van értelme, ha van kivel - ugye a célja az lenne, hogy összeköltözz a kedveseddel. Felesleges addig borítani, amíg magányos vagy.
De szerintem egyébként se hirtelen, sokk-szerűen "boríts". Ha már valahogy a tudtukra akarod adni, akkor fokozatosan. Hívd meg a barátodat hozzátok, mint egy haverodat, munkatársat, hadd jöjjenek rá maguktól, mi van. De én lehet, ettől is eltekintenék. De az, hogy eléjük állsz, hogy "nagypapa, én meleg vagyok" - ez mindenképpen túl nagy sokk.
Én is így értettem. (16-06-os)
Nem azért nem mondom el Mamámnak, mert szégyellem a leszbikusságomat, hanem azért, mert az ember nem szokott a nagyszüleivel a szexről társalogni!!! Az ő korukban ezt nem igazán tették az emberek, és ezt tiszteletben kell tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!